Aha, meg nyilván itt is felelős, természettudatos tulajoknak akarják a nemzeti parkokat elkótyavetyélni:Nem, nem ez van leírva.
Sarjról újra tud nőni a fafajok igen nagy része, talán nagyon nagy többsége. A telepítés nem kötelező. Értelemszerűen ahol van rá emberanyag, akkor nyilván az erdésznek is célja a telepítés. Sajnos sok helyen az emberi erőforrás egy elég szűk keresztmetszet. Eldöntheted, hogy azokkal fát termelsz ki, vagy fát ültetgetsz. Majd 3 év múlva pótolják, ahol kell.
A védett erdők, erdőrészek kitermelése is több okból lehet. Pl attól, hogy értékes, vagy védett, attól még kitermelhető -szerintem. Ugyanis a hazai erdőállomány nagyon nagy része telepített erdő, hasznosítás céljából. Ennek vannak következményei. Pl. szinte egyszerre öregednek meg. De nem vagyok erdész, ez a szerintem, illetve véleményem szerint.
Pénz kell az Orbán-kormánynak, el akarják adni a nemzeti parkok védett földjeit
A minisztériumból származó nem hivatalos információk alapján a nemzeti parkok egyes területeinek eladása hetek óta téma a természetvédelmi szakemberek körében. Ennél nagyobb pusztítást nehéz elképzelni.
nepszava.hu