Környezetvédelem

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
Fideszes. Ne tévesszen meg a "független" hülyeség.
Ne, szégyenli?!

Amúgy mi történik egy akkumulátor gyárban a rosszul sikerült aksikkal? (segítek, tudomásom szerint Iváncsán és Dercenben is pirogmetallurgiai módszereket fognak használni a selejt esetében) mi történik a veszélyes hulladékkal?
Kicsit aggályos a helyzet, mondja a Mérnöki Kamara (ami, mindig az aktuális hatalom egy felszopója). Szerinted jól meg van oldva?

"Kritikus és kirívóan aggályos, hogy egyes engedélyekben a hulladék kezelése kapcsán csak
olyan gazdálkodó szervezeteket jelöltek meg, amelyek maguk is csak hulladék kereskedelem,
gyűjtés, szállítás engedéllyel rendelkeznek. Az akkumulátorgyártónak a felelőssége a
hulladékáról való gondoskodás körében nem ér véget azzal, hogy átadja egy szállítónak,
kereskedőnek. Szakmai véleményünk szerint a teljes kezelési folyamatért felelősséggel
tartozik, amely magában foglalja a hasznosítást, ártalmatlanítást is [lásd kiemelten a Ht. 31. §
(9)-(10) bekezdését]. A fent ismertetett hatósági megoldással ismeretlen a végső hasznosító,
ártalmatlanító személye, a hulladék sorsa egyáltalán nem, vagy csak nehezen nyomon
követhető! Nem tudható van-e rendelkezésre álló kezelési technológia, kapacitás, melyek a
szállítási útvonalak, ezek a cégek hol és milyen környezeti hatással és hatékonysággal
működnek. Ilyen engedélyezési környezetben igen komoly annak a kockázata, hogy a végpont
ismerete nélkül átadott hulladékok illegális elhelyezésre (folyékony hulladék esetén akár
talajba, vizekbe), ismeretlen hely(ek)en „korlátlan idejű” tárolásra vagy indokolhatatlan
átsorolásra kerülnek, veszélyességük érdemi kezelési művelet, tevékenység nélkül is
„megszűnik”. Ez felmérhetetlen környezetei és humánegészségügyi kockázattal jár, amelyben
6
az eljáró hatóságok felelőssége nehezen vitatható. (Természetesen formális jogszabályi
rendelkezések mögé be lehet bújni, de ez a környezet veszélyeztetését, szennyezését, a jövő
generációk életfeltételeinek romlását nem szünteti meg.)"

Értem, hogy szerinted minden rendben van, mert égetéskor alig kerül ki szennyeződés, de a tömegáram, az tömegáram, az valahol le fog csapódni. Szerinted minden rendben van ezzel? Ha igen, ok, el is engedem a témát, de ha csak egy kevés esélyt is látsz, hogy ez a lecsapódás helyén felhámozódhat, akkor helyi kutakból/forrásokból az aksigyárak környékén ne itasd a terhes feleséged.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 686
113
Jól van, rettegj csak patologikusan. A helyi kutakat mindig említsd meg, mert pont abból volt botrány, hogy a hazudozással ellentétben minden rendben van a helyi kutakkal, semmi se változott! :D
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
Jól van, rettegj csak patologikusan. A helyi kutakat mindig említsd meg, mert pont abból volt botrány, hogy a hazudozással ellentétben minden rendben van a helyi kutakkal, semmi se változott! :D
Nekem nem kell attól rettegnem hogy elvisz a litium szörny, nem vagy Gödi lakos.
Értem én, szerintem sem volt egyik telephelyi monitoring kútban sem felelt szennyező anyag.
Mondjuk kút sem volt.
Valamint nem lépte át a lítium a határértéket, node a hivatkozott jogszabályban van-e határérték?(nem tudom hogy egyáltalán mennyit kell inni hozzá belőle hogy mérgezzen, de mivel bizonyos esetben gyógyszerként is adják a félbolondoknak, talán még segítene is a lakosságon)

Áh, a hatóság levele nem azt mondja, hogy kevés az NMP (amúgy ja, nem volt sok, de ez fog majd dúsulni, amire mégis csak kellene pár monitoring kút megfigyeléssel), hanem azt hogy csak a szer saját adatlapján van rá határérték. Bár hogy ott van-e vízre vonatkozó határéték, azt keresd ki te.

Tehát a fő baj nem ott van, hogy már szennyezett minden, tudom, de egyelőre nincsen eszköz ennek ellenőrzésére.
Elmesélem neked, hogy zajlanak ezek a szennyvíz minőség vizsgálatok:
Előre szólnak az üzemeltetőnek/tervezőnek pár héttel hogy mikor jönnek megvizsgálni a vizet, és hopplá, mindig jók az értékek, na ilyet nem lehet talajvízzel, ezért kellene a monitoring kút hálózat, rendszeres állami vizsgálattal, aminek az eredményét elmagyarázva, nem jogszabály mögé bújva közlik. Nem bonyolult, csak partnerként kezelve a polgárt, azt is amelyik fél.

+1
igen, ismerem ezt az anyagot:
Csak az NMP-vel nem a halállossága a fő baj

+2
mikor fikázod a környezetvédőket, akkor örülj hogy vannak, és nem kell DDT-vel tetűt irtani a fejeden és ólmozott benzin sincsen már
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 686
113
mikor fikázod a környezetvédőket, akkor örülj hogy vannak, és nem kell DDT-vel tetűt irtani a fejeden
A DDT az emberiség történetének egyik leghasznosabb vegyszere volt. Tízmilliók életét mentették meg vele! Mellékhatásai teljességgel jelentéktelenek voltak a példátlan nyereséghez képest, amit létezése jelentett!

A környezetvédők általában a konkurencia által fizetett politikai aktivisták, vagy egyenesen idegen titkosszolgálatok hasznos idióáti különféle külföldi beavatkozások során (soft power). Üldözésük, szoros kontroll alatt tartásuk alap kell legyen egy szuverén állam számára. A jelenleg regnáló kurrupt rezsim egyik fogyatékossága a környezetvédő ügynökök elleni komoly fellépés hiánya.

A rendszerváltás óta példátlan gazdasági károkat okoztak Magyarországnak. A magyar állam rekonstruckója, a szuverenitásunk helyreállítása során szükségszerű kell legyen a környezetvédelem államosítása, a legszigorúbb állami kontroll alá vétele a saját jól felfogott érdekünkben. A kontrollálatlanul hagyott, magánhobbiként űzött környezetvédelem aféle lágy alfele egy országnak minden külföldi titkosszolgálat számára.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 563
11 136
113
A DDT az emberiség történetének egyik leghasznosabb vegyszere volt. Tízmilliók életét mentették meg vele! Mellékhatásai teljességgel jelentéktelenek voltak a példátlan nyereséghez képest, amit létezése jelentett!

A környezetvédők általában a konkurencia által fizetett politikai aktivisták, vagy egyenesen idegen titkosszolgálatok hasznos idióáti különféle külföldi beavatkozások során (soft power). Üldözésük, szoros kontroll alatt tartásuk alap kell legyen egy szuverén állam számára. A jelenleg regnáló kurrupt rezsim egyik fogyatékossága a környezetvédő ügynökök elleni komoly fellépés hiánya.

A rendszerváltás óta példátlan gazdasági károkat okoztak Magyarországnak. A magyar állam rekonstruckója, a szuverenitásunk helyreállítása során szükségszerű kell legyen a környezetvédelem államosítása, a legszigorúbb állami kontroll alá vétele a saját jól felfogott érdekünkben. A kontrollálatlanul hagyott, magánhobbiként űzött környezetvédelem aféle lágy alfele egy országnak minden külföldi titkosszolgálat számára.
Huhh baszki, ennyi f@szság egy posztban még tőled is sok...
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
A DDT az emberiség történetének egyik leghasznosabb vegyszere volt. Tízmilliók életét mentették meg vele! Mellékhatásai teljességgel jelentéktelenek voltak a példátlan nyereséghez képest, amit létezése jelentett!

A környezetvédők általában a konkurencia által fizetett politikai aktivisták, vagy egyenesen idegen titkosszolgálatok hasznos idióáti különféle külföldi beavatkozások során (soft power). Üldözésük, szoros kontroll alatt tartásuk alap kell legyen egy szuverén állam számára. A jelenleg regnáló kurrupt rezsim egyik fogyatékossága a környezetvédő ügynökök elleni komoly fellépés hiánya.

A rendszerváltás óta példátlan gazdasági károkat okoztak Magyarországnak. A magyar állam rekonstruckója, a szuverenitásunk helyreállítása során szükségszerű kell legyen a környezetvédelem államosítása, a legszigorúbb állami kontroll alá vétele a saját jól felfogott érdekünkben. A kontrollálatlanul hagyott, magánhobbiként űzött környezetvédelem aféle lágy alfele egy országnak minden külföldi titkosszolgálat számára.
Te teljesen gyagyás vagy, tényleg.
Akkor a környezetvédő aki az az észt ellen küzd is káros? A vizvisszatartasert? Terepjárók ellen? Szélerőmű ellen? Idegen állatok elengedése ellen? A túzok és békák megmentéséért? A japán "válna kutatások" ellen küzdöket a konkurencia fizeti?
Nem tagadom, szerintem is van túlzás a környezetvédők részéről, nem mindegyik "tulkepzett" természettudományos téren. De a 99.99 százalékuk jószándékú ember aki jót akar.
Amiről te beszélsz annak a vége amikor Kínában porozzak kezel az almákat vagy a német madarász sokkot kap a külvárosi/margitszigeti énekes madaraktol. Náluk már nincsen.
Egy jó környezetvédő szervezet többet tesz az ország jövőjét illetően mint 10 betyársereg.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 455
113
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 260
113
Ezért is lett a budakalászi Barát-patakból Büdös-patak, méternyi mélyen lerakódott textilipari szennyezéssel.

De.
De nem voltak olyan szigorú szabályaik ezekre, mint amik ma vannak. És azokat nagyobb hatékonysággal tartatták be, mint ma történik.
Igen, az apatak híres volt a színeiről régen.
"még a torockai is" mintha ő bármiféle erkölcsi mérce lehetne bárkinek
és még @Szittya -t is megidézem!

Épül valami hatalmas beton basz, gát vagy zsilip a patak torkolatához. tudtok valamit arról, hogy miért kellett az, miért jó az? (azon túl, hogy híd a kerékpárosoknak)

A patak már régóta teljesen száraz, kihalt, nem látom miért indokolt az a nagy műtárgy, árvíz esetére meg a töltés elég magasnak tűnik nekem hátrább is.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
és még @Szittya -t is megidézem!

Épül valami hatalmas beton basz, gát vagy zsilip a patak torkolatához. tudtok valamit arról, hogy miért kellett az, miért jó az? (azon túl, hogy híd a kerékpárosoknak)

A patak már régóta teljesen száraz, kihalt, nem látom miért indokolt az a nagy műtárgy, árvíz esetére meg a töltés elég magasnak tűnik nekem hátrább is.
Passz, nem tudom, most mi van arrafelé.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
és még @Szittya -t is megidézem!

Épül valami hatalmas beton basz, gát vagy zsilip a patak torkolatához. tudtok valamit arról, hogy miért kellett az, miért jó az? (azon túl, hogy híd a kerékpárosoknak)

A patak már régóta teljesen száraz, kihalt, nem látom miért indokolt az a nagy műtárgy, árvíz esetére meg a töltés elég magasnak tűnik nekem hátrább is.
Az arvizre hivatkoznak azt hiszem. De nem tudom minek oda akkora szerkezet.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
és még @Szittya -t is megidézem!

Épül valami hatalmas beton basz, gát vagy zsilip a patak torkolatához. tudtok valamit arról, hogy miért kellett az, miért jó az? (azon túl, hogy híd a kerékpárosoknak)

A patak már régóta teljesen száraz, kihalt, nem látom miért indokolt az a nagy műtárgy, árvíz esetére meg a töltés elég magasnak tűnik nekem hátrább is.
Megnéztem, arvizkapu. Valószínűleg alacsony az a töltés a barat-patakon. A valaha volt legmagasabb arvizszint +1m amit tartani kell. Sok helyen nincsen meg a 2000-es évek arvizei óta.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 371
113
Lehetne azért egy abszolút érték ábrázolás is per kopf.

Mellesleg, feltéve, hogy értik az olvasók:

 
  • Tetszik
Reactions: Lucullus

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 371
113
Te teljesen gyagyás vagy, tényleg.
Akkor a környezetvédő aki az az észt ellen küzd is káros? A vizvisszatartasert? Terepjárók ellen? Szélerőmű ellen? Idegen állatok elengedése ellen? A túzok és békák megmentéséért? A japán "válna kutatások" ellen küzdöket a konkurencia fizeti?

Mondjuk a Greenpeace-ről tudtommal kiderült már pár esetben, hogy igen, gazdasági érdekeltségek fizették őket.