Középkori magyar várak

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
7 081
13 091
113
265336848_7269595483066335_5958576560435574115_n.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 707
25 240
113
Irjatok már valami pozitivat is. Ne csak károgjatok...:)
Mire gondolsz?
Sokszor az a rossz és élményromboló, hogy "gombokból" lehetne sokkal látványosabb, informatívabb dolgot összehozni; meg persze egy kis kreativitással és rugalmassággal, de ez nagyon sok esetben nem megy. Így sokszor csalódás, vagy csak "átrohanunk rajta" vagy épp "na ezért minek fizetni" élmény marad meg. És még nyilván egy csomó dologról nem is beszéltünk.
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
11 709
32 397
113
Van, akinek a pohár mindig félig üres. Masnak mindig fèlig tele. A masodik sokkal boldogabb, hidd el.
Én csodálom, hány gyönyörű, erdekes kastely, vár, várrom van hazánkban és mennyit fejlödünk ezen a téren.
 
 • Tetszik
Reactions: vata and Venom85

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
15 053
46 608
113
Az ilyenekre mindig görcsösen kaput raknak, de valójában a feltárásakor, kapu létének a prekoncepciójából kiindulva, utat kaput keresve sem találták. Ellenben amikor átvágták, beomlás is volt, illetve a helyi öregek a falban futó járatról beszéltek. Mégsem köti össze a kutatás a Tárimban telelőszállásra hajtott állatoknak épített lopásbiztos karám-erődjeinek a kialakításával, ami bizony olyantén módon volt megcsinálva, hogy kívülről a falba lehetett bejutni és abban haladva máshol a beltérbe jutni. Sokkal egyszerűbb volt a behatolókat a szűk téren likvidálni.
 
 • Tetszik
Reactions: Szittya and Negan