Közlekedési Múzeum (Budapest)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

igla

Member
2010. június 20.
80
0
6
Újra megnyílt a KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM repülőgép részlege két mondhatjuk világhírű géppel... Az egyik egy Junkers gép, amelyik VI: Károlyt szállította a második királypuccs alkalmával, és tökéletes állapotban maradt (szinte rögzön szédszedték, majd múzeumi tárgy lett), és egy magyar tervezésű gép is látható, amely harcolt az első VH.-ban, és több magassági világrekordot értek el vele a berepülőpilótával. Harcolt is a háborúban..
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 645
8 406
113
Magyar Királyi Közlekedési Múzeum

fortepan_82807.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD and gergo55

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 645
8 406
113
https://www.portfolio.hu/ingatlan/2...z-a-kelenfoldi-vasutallomas-epuletebol-431384
"A Közlekedési Múzeum koncepciójára támaszkodva alakítják át a 130 éves elhagyatott kelenföldi állomásépületet, ahol vasúti terepasztalokat és modelleket bemutató kiállítóhely és új közösségi tér fog nyílni - írja a We Love Budapest."

Amikor utoljára hasonlót mondott ez a tróger, földig rombolták a Közlekedési Múzeumot...

Expectation.

163373_innovacio.jpg


Reality

kozlekedesi2.jpg
 

fishbed

Well-Known Member
2013. július 5.
781
678
93
Közlekedési Múzeum egy Tu 154-es hajtómű tolóerő fordítót ki akar szanálni . Érdeklő esetleg?
 

fishbed

Well-Known Member
2013. július 5.
781
678
93
Sajnos az fémhulladék lesz belőle. Felajánlották nekem csak nem tudom hova tenni a kertben.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
29 807
56 750
113
Vidékre költöztethetik a közlekedési múzeumot is

A közlekedési múzeum városligeti épületét azzal zárták be 2015-ben, hogy az évtized végére egy teljesen új, korszerű intézmény nyílik majd a helyén. Az épületet ugyan eldózerolták, de 2017-ben úgy döntöttek, hogy inkább a MÁV Kőbányai úti egykori ipartelepén húzzák fel az új közlekedés múzeumot. De elképzelhető, hogy még messzebbre kell költözniük...
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 645
8 406
113
Azért támogatom önzetlenül, mert közelben vagyok,igy gyakrabban látogathatnám. :)

Nem esne ki sokkal jobban, mint Kőbánya :D, csak már kissé irritáló , hogy a torztestű/lelkű kreténfiúcska kavarása nem csak az eredeti közlekedésit vágta haza, aztán - újabb csilliárdokból - "múzeumcsinálás" ürügyén egy használaton kívüli, rohadófélben lévő vasúttörténeti romparkot renováltak újjá neki és a többi vonatbuzeránsnak, végül arról is kiderül hogy az se jó, mert mondjuk nem lehet kifűteni, és menjen mégis máshová (tök mindegy hová). Kifizethetné zsebből is ezt a cehhet, ne nekem kelljen már..
 
 • Tetszik
Reactions: misinator