1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kurd-Török háború

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - mentuhotep által indítva @ 2018. január 16..

Címkék:
 1. mentuhotep

  mentuhotep Well-Known Member

 2. bolneroll

  bolneroll Active Member

  Ez is olyan háború ahol sohasem lesz hadüzenet.
   
  blitzkrieg and Pal like this.
 3. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  No lássuk, miből van több: kurd kézen lévő TOW-ból vagy török páncélkosból... Nem lennék most az amerikai fegyvergyártók helyében - módosígtani a 2018-as üzleti terveket felfelé...
   
  jani22, blitzkrieg, tonyo and 3 others like this.
 4. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Erdogannak alapvetően az a célja, hogy az észak-szíriai területek kurd fennhatósága megszűnjön. Ezért első körben lerohanja Afrint és Manbijot, aztán, ha ez sikerült, akkor valószínűleg a maradékot is bedarálja.

  Az amcsik beáldozzák a kurdokat, az oroszok karba tett kézzel végignézik, az irániak meg egy kicsit még be is segítenek a törököknek.

  Hiába, a geciknek áll a zászló minden fronton:
   
 5. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  (Eközben a Kreml-ben...
   
  sirdavegd and Premortem like this.
 6. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Véleményem szerint a 3. világháború már a 90-es évek óta tart, csak nem atommal vívják, és nem is szuperhatalmak face to face, hanem kisebb csatlós államok, és szervezetek, a "nagyfiúk zsoldjában. A Kurd-Török helyzet is ennek a része.
   
  aquarell, tonyo, karpatalja and 2 others like this.
 7. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Igy van! Izraelt meg az USÁt is beleértve :)


   
 8. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  És mi lesz a kurdokkal? Hát megindulnak Európa felé azok is, akik eddig még nem. Törökországba meg nem mennék mostanában, mert tuti, hogy gyakoribbá válnak majd a merényletek.
   
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Merkel befogadja őket. Amúgy ha egymásnak esnek ténylegesen akkor a törökökön át nehezen jönnek Európába. Úgy gondolom a kurdokat lexarja mindenki, Erdogánról meg már levette a kezét mindenki. Kinek lenne rossz egy újabb fegyver felszippantó háború? A török sereget nem sokra tartom,de náluk van a technika. A kurdok most már talán tanultak valamit ennyi év alatt, de technika nincs. Már csak arra kell ügyelni hogy egyik se bírjon a másikkal és akkor mindenkinek jó lesz, ezek irthatják végre egymást, amazok kapnak olajat, a harmadik fegyverrendelést, a negyedik meg menekültet.
   
  aquarell, Pal, Premortem and 2 others like this.
 10. plushun

  plushun Well-Known Member

  A kurd helyzet a közel - keleti háború része. Ez a háború valóban 1990 óta tart. De ezt világháborúnak nevezni szerintem túlzás. Komoly aktív harcok egyedül ebben a régióban folynak. Az esély megvan rá, hogy most ebbe a törökök is bekapcsolódnak, bár én kétlem, hogy a török reguláris hadsereg komolyabban beleszólna. Ehhez azért az SAA-nak is lenne pár szava. Legalábbis egy idő után biztosan.
   
  blitzkrieg and Pal like this.
 11. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Kb. úgy van, ahogy írtad. Viszont ha ennyire leszarják/juk a kurdokat, akkor nem lepődnék meg, ha ezért bosszúból Európában is elkezdenének robbantgatni, létrehozva egyfajta ISIS 2-t. Nem szeretem a háborúkat, főleg amik arról szólnak, hogy teljesen bedaráljanak népcsoportokat, nem hagyva nekik életteret. Így jártak az indiánok, de ezt teszi Izrael is a telepeseivel, és most a törökök is. Amilyen népszerűek vagyunk Európában, a végén velünk is megtörténhet ez. A romákért jobban kiállnak, mint értünk!
   
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Történelem órára be kellett volna járni. Arab hódítások megvan? Egész észak afrika és közel kelet mára az övéké, csak Izrael maradt fehérnek. Akkor ki irt és szorít ki valakit is? Elég területet foglaltak el az arabok. Menjenek oda vissza.
   
  aquarell, minszk2, Pal and 5 others like this.
 13. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Kimaradt a Hispán hódoltság kora...majd 500 évig volt arab spanyolhon is :p
   
  aquarell likes this.
 14. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Törökország meg könnyen irak sorsára juthat...felőrli a sok és több éves háború, aztán a szomszédai rárughatják könnyen a végén az ajtót.
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Szerintem előbb késelnék meg egymást Münchenben meg Grazban a kurdok-törökök minthogy valami "népe frontot" alkotva robbantgassanak.
   
  aquarell, nyugger, Pal and 3 others like this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ki tudja, lassan lehet hogy egy fele akkora Szíriával kell megbarátkoznunk,holnap lehet egy fele akkora Törökországgal. Természetesen kiállunk a területi integritása mellett...:rolleyes:
   
  jani22, nyugger, Pal and 5 others like this.
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A szaracenok. Spanyolba nem arabok voltak. A torokok. Se arabok sot a palesztinok izraelbe se arabok az eszakafrikai berberek beduinok se arabok. A perzsak se arabok a szirek se arabok es a pakisztaniak se.

  Arab nem egyenlo a muzulmannal
   
  karpatalja, sirdavegd and szuvorov like this.
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az arab amug epp a zsidoval ered kozos torol
   
  karpatalja likes this.
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Olyan az arabozas mintha europat le szlavoznank vagy germanoznank. Nem gond csak nem igaz
   
 20. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Ha ügyesek vagyunk, a káoszban most megszerezhetjük Isztambult. A zászlóaljat turistának álcázva beszivárogtatnánk, aztán... :)
   
  aquarell, jani22, ozymandias and 9 others like this.

Ezen oldal megosztása