1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kurganec-25

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - boki által indítva @ 2013. június 25..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

  :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

  Ez még bokitól 2015-ből

  Mintha ez a program is megdöglött volna :confused:
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Próbálj már néha gondolkozni egy kicsit.1 Át kell fegyverezni,2 csak proto.
   
 3. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Nem döglött meg.
  Ez egy 2018-as cikk. A gyártó ígérete szerint a tesztelés a csapatoknál 2019-ben elkezdődik. A tesztidőszak 2021-re lezárul, egész sor típusnak lesz plattformja.
  Amire kíváncsi vagyok, hogy csak az 57 mm-es gá. -ús változatra koncentrálnak-e, meg hogy azt a szerintem tök felesleges APC-t elfelejtik-e...

  https://topwar.ru/143957-postavka-pervyh-bmp-kurganec-25-v-voyska-zaplanirovana-na-2019-god.html
   
  fip7, Python and Nemerson like this.
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Sőt nem is olyan régen Szíriában is letesztelték valós harci körülmények között.
   
  gacsat likes this.
 5. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  B-11 object 695 - Kurganets-25 IFV "БМП Б-11 объект 695 - Курганец-25"
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Rotten878, Python and fishbed like this.
 6. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  B-11 IFV
  [​IMG]
   
  Rotten878, fishbed and Python like this.
 7. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Úgy találtam, szerintem Kurganets lehet. A neten két különböző változatról vannak képek, ezek belső felépítésükben eltérnek. Az egyiken a vezető balra elöl ül, a bemutatott (2015-ös) változaton viszont a vezető a pk és az irányzóval egy térben helyezkedik el.

  [​IMG]
   
  fishbed and dudi like this.
 8. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Itt pl balra elöl ül a vezető.

  [​IMG]

  Ezen a képen középen hátrébb.

  [​IMG]
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Létezik Kurganyec-25 BMP és Kurganyec-25 BTR
   
 10. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Itt mindkettőn az új távirányított torony van (gépágyú, rakéta), így szerintem ennek IFV-nek (BMP-nek) kellene lenni. Az APC (BTR) géppuskás toronnyal van, de szerintem ugyanazon a testen. Én azt gondolom, hogy komoly áttervezésre szorult a 2015-ben bemutatott alváz, egyszerűbb megoldással, talán más meghajtással próbálkoznak, mielőtt sorozatgyártásba menne. Azért elég sok teljesen új harcjármű fejlesztése zajlik, pénzszűke, embargó meg lassítja ezt.
   
 11. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Most látom, hogy ezt már korábban kitárgyaltátok itt, úgyhogy bocs, lemaradtam.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Új távirányatott torony?Mind a két gépen az a torony van amivel először bemutatták a Kurganyecet.Illetve van még hozzá egy 14,5-ös nehéz-géppuskás torony is de az is távirányított.Egyébként valószínűleg ebből a 30-es gépágyús toronyból nem lesz semmi mert az oroszok elkezdték tolni az 57mm-es ágyúval szerelt változatot.
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Így van. Minden újoncnak ajánlatos a topikot átolvasni az elejétől és minden infót megtalál. :)
   
 14. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Igazad van, legalább öt éves a torony, meg a protók is, meg minden amit 15-ben Putyin parancsára felvonultattak a Vörös téren, azóta helyben topi. :confused:
   
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Az túl könnyű lenne....:)
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Helyben topi?Akkor az 57-es torony micsoda?A T-14 a csapatpróbánál jár a T-15 detto.Nincs helyebenjárás csak semmit nem mondanak.
   
  fishbed and boki like this.
 17. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Úgy vannak mindennel, mint mi az euró bevezetéssel. Egy (hat-hét) teljesen új konstrukció gyártásba vitele elég nagy kihívás. A nullszériás példányokon itt-ott látható volt, hogy azért meglévő cuccokból építkeznek (görgők, lánc), gondolom belül sem volt minden készen. Fontos döntés előtt állnak, új lőszerek (57 mm-es, 152 mm-es?), ami mind nagyon sok pénzt igényel. Az oroszok az egyszerű, könnyen gyártható szerkezeteikkel a tömeghaderő részére relatíve olcsón tudtak gyártani fegyverzeti eszközöket, harcjárműveket, illetve alkatrészből, lőszerből vannak még készleteik, meg gyártósorok. Az új cuccoknál mindez nagyon megváltozik, hisz nem tudnak egyből akkora menyiségeket berendelni, ami gazdaságossá tenné ezeket a beruházásokat. A kis szériás gyártás meg a legdrágább, és elveszítik korábbi előnyüket a nyugati termékekkel szemben. A vezérkar ezért szeretne még T-90-et BMP-3-at, BTR-82A-t. Ezekből még lehet, lesz mennyiség, az újabbakból már valószínűleg nem fognak ezreket gyártani.
   
  fishbed likes this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem értem,hogy ez miért helybentopogás a fejlesztésben?
  Bár T-90A-t szerintem nem akar a vezérkar a BMP-3 meg nem egy elterjedt valami,hogy finoman fogalmazzak.
   
 19. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Szerintem lelassult, elakadt egy hihetetlenül komplex és robusztus hadiipari fejlesztési folyamat, mely Putyin tervének legfontosabb része. Ennek oka, hogy azt hitték a kőolaj, meg földgáz Szaúd-Arábiává teszi őket 10-15 év alatt. Ebben is elszámolta magát a vezér, persze Krímet kár lett volna kihagynia, meg hát az olaj-földgáz ár is másképp szerepelt az állami fejlesztési terv erőforrás oldalán. Ettől függetlenül szép, hogy minden rubel amit nem lopnak el az atomra, tankra, meg rakétafejlesztésre megy, így egyszerre bele tudott kezdeni minden fegyver, jármű, hajó lecserélésének hosszú és költséges folyamatába. A pénz mellet azonban technológia és szellemi tudás is kell, ennek megszerzésében igyekszik korlátozni őt a nyugat a szankciókkal, próbálva lassítani a medve feltámadását.
  Konkrétan az új harcjárművek gyártásához új gyártástechnológia, új részegységek és fődarabok (motor, fegyver, rakéta, rádió, számítógép, műszerek) gyártására is be kell rendezkedni, nem lehet a raktárban elfekvő maradék alkatrészekből új generációs cuccokat nagy sorozatban, megfizethető áron gyártani.
  Mind az Armata, mind a Kurganyec akkor ér valamit, ha előrelépést nyújt fegyverzet és páncélvédelem terén az elődeikhez képest. A védelem az új alvázakkal, újabb reaktív és aktív cuccokkal még csak-csak meg lesz, de a fegyverzet az mindkettőnél most igényel majd nagyon sok pénzt és innovációt. Az Armata nem sokat ér 125 mm-es löveggel, mindenki tudja, hogy 135 mm-es, 152 mm-es löveg az amit szeretnének rá, kísérleteznek is, de kell új töltő, valamilyen torony, meg sok pénz a lőszergyártásba. Az 57 mm-es gépágyú megfelelő lehet a nyugati vagy bármely korszerű harcjármű ellen, de kell majd programozott repesz lőszer a gyalogsági célok ellen, repülő eszközök ellen, hisz nyugaton a fejlődés erre tart. Ezeket biztos fejlesztik, meg másolják amit lehet, de a fent említett okok miatt sokkal lassabban haladnak. Márpedig ami késik az múlik, lásd Mi-28/Ka-50 30 éves fejlesztése, BTR-90, T-95 stb. Ha lassul a világgazdaság az tovább nehezíti o_O helyzetét, belpolitikai gondjait a vezér jelentős jóléti intézkedésekkel lesz csak képes kezelni, ergo még kevesebb pénz, meg energia jut majd a csodafegyverekre. Tisztelem és szeretem az orosz technikát, irigylem a bátorságukat és kitartásukat, de magyarként nem szurkolok a fejlesztéseik sikeréhez, tekintve, hogy érzéseim abszolút viszonzatlanok, a fegyvereket ellenünk fejlesztik, akkor is ha velük, akkor is ha ellenük focizunk, ők így gondolkodnak.
   
  HAndrás and pöcshuszár like this.
 20. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ez se mai kísérleti löveg, gondolom láttad már. Kipróbálták hét görgős, hosszított T-72 alvázon.

  [​IMG]

  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása