1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kurganec-25

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - boki által indítva @ 2013. június 25..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Meg vannak ezek a technológiák!Konkrétan 152-es lövegük 20 éve va,ha akarták volna azt belerakhatták volna(nem kell hozzá új torony!Belefér ebbe is hisz úgy tervezték,hogy beleférjen) a T-14-be ami nem mellesleg a rossz nyelvek szerint túl modern a minisztérium ízlésének.Látom én a programozott lőszerek modernségét de légi célok ellen ha gépágyúval kell lőnöd akkor kb jobb ha felteszed a kezed,gyalogság ellen meg értelmetlen és pazarló használni( a páncéltörő lőszernél meg alkalmazhararlan ez a technológia).Vagy ott van az Afganit ami képes leküzdeni APFSDS lőszereket tehát a digitális technológia is rendelkezésükre áll a harcjárművekhez. Rakéták?Ott Kornet ami kb a legmodernebb ATGM-ek közt van a világon de a minimsztériumnak inkább az Ataka kellett...
  Nem technológiai gondja ivannak a T-14-nek,T15-nek,Boomerangnak vagy a Kurganyec-25-nek hanem a maradi begyepesedett gondolkodású VM az ami a gátja ezeknek a járműveknek!!!Sajnos ez nagyobb gát mint a technológiai...
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez nem kísérleti löveg(konkrétan ez persze az a képen)hanem egy befejezett kifejlesztett 152-es löveg amit nem rendeltek meg.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt kell látni,hogy amelyik ország képes modern 4.+gen.repülőbe elektronikát gyártani(pl SZU-35Sz)az képes modern harckocsiba is.Egész egyszerűen egy modern harckocsi (igen a kb lánctalpas repülő T-14 is)annyira primitív elektronikailag egy modern multirole repülőhöz képest,hogy az valami elképzelhetetlen.Márpedig az oroszok képesek modern 4.gen repülőbe elwktronikát gyártani.

  Páncél?Páncélban az oroszok még a SZU idején sem voltak lemaradva a nyugattal szemben.Sőt!Nagyon sokszor előtte jártak pl T-64 vagy T-80.
   
  fishbed and fip7 like this.
 4. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  A legenda szerint 152 mm-es löveget akarnak az Armatára. Ha nem ezt, akkor egy másikat, a lényeg, hogy nem könnyű kifejleszteni egy új harckocsiágyút, hozzá töltőt, programozható lőszereket, meg kapcsolódó berendezéseket (stabilizátor, hőkamerák, stb.). Ha évtizedekig elhúzódik a fejlesztés, a sorozatgyártás megkezdésére már elavult lesz. Kapkodni meg nem tudnak (lásd T-64 első változatát, mind a 400 darabot vissza kellet vinni a gyárba később átépíteni), mert használhatatlan tank mögül kihátrál a politika és vége a gyárnak. Sok-sok kísérlet, újabb prototípus, újabb próba eredményeként születhet olyan jó tank, mit a T-34, T-55, T-72 a maga korában. Régen kb, 10 harckocsifejlesztő iroda volt a SZU-ban, ezek versenyeztek egymással és volt vagy hat-hét harckocsigyár. Évente új kísérleti tankok jelentek meg, majd mentek a süllyesztőbe, és így volt ez a BMP-nél is, BTR-nél is. Ez idő és pénz.
   
 5. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ismerős vonalak?

  [​IMG]


  [​IMG]
   
  fishbed and Rotten878 like this.
 6. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  A páncélt nem vitattam, szerintem sem voltak lemaradva, csak eljárt az idő az öntött acél torony felett. Egyébként tényleg jók voltak a maguk korában.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem a legenda szerint hanem már régóta kacérkodik a világon mindenki a mostani 120-as és 125-ös lövegeknél nagyobb űrméretű lövegekkel.Ennek megfelelően majd 20 éve Keleten(152-es) és Nyugaton(140-es)is kifejlesztettégk ezeket a lövegeket de senki nem lépte meg a rendszeresítést.Tehát nem azért nincs 152-es löveg a T-14-ben mert nincs ilyen az oroszoknak hanem azért mert nagyon veszélyes dolog rendszeresíteni egy olyan löveget ami minden harckocsit zárójelbe tesz a világon.
   
 8. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Felületesek az ismereteim a repülő technikáról, de amennyire tudom az elmúlt harminc évben azért lemaradtak a nyugati válágtól. Biztos szorgalmasan másolják, lopják a rajzokat, alkatrészeket. Sőt, ha megnézed az összes gyárban készült képet, mind KUKA, meg nem tudom milyen gyártó berendezéseket használnak, még a BTR gyártáshoz is. A repülőkhöz is új technológiákat szereztek (polgári célra), 3D nyomtatás, kompozit anyagok. Az elektronika azért egy kicsit más, informatikában már előrrébb járnak, pl a hekkereik már jók....:)
   
 9. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Szerintem a német Rm 130 mm-es, meg a korábbi 140 mm-es löveggel történő átfegyverzés (Leopard 2) pont azért nem történik meg (bár a kísérleteket azokkal is lefolytatták), mert az orosz nem cserél nagyobbra. Ha egyik lép, a másik is fog, de az bazi drága lesz mindenkinek aki követi őket.
  Amúgy meg ha nem akarnak olyan tankot ami mindent zárójelbe tesz akkor minek ölnek ennyi zsetont az egészbe?:rolleyes:
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor mélyítsd el az ismereteidet repülő téren.Nem kínaiak nincs szükségük sem lopásra sem másolásra nem mellesleg sokesetben ők exportálnak a kínaiaknak(SZU-35Sz,Sz400,hajtóművek vagy épp BM előrejelző rendszer fejlesztés)
  És nem mellesleg európár már lehagyták jó pár területen az 5.genereációs fejlesztésekben.
   
  fishbed and fip7 like this.
 11. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Az utóbbiban nyilván van igazság, de a túl modernt nehezen tudom értelmezni.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Most jutottak el a jelenlegi típusok fejleszthetőségének végéig.Egyszerűen kényszerhelyzetben voltak amikor elkezdték a T-14-et fejleszteni.Egyébként ugyan ez a helyzet az Abrams-el és a Leopard 2-vel is.Egyszerűen nem lehet már hová fejleszteni őket.
   
 13. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ez szerintem részigazság, valóban nagyon jók a légvédelmi rakétáik, meg a Szu 35 is nagyon nagyon jó és korszerű gép. A katonai elektronika és akapcsolódó rendszerek az ami a kínaiaknak kell, azt meg is szerzik, majd még jobbat csinálnak. Számtalanszor bebizonyosodott az elmúlt időszakban, hogy az orosz csúcstechnikában nyugati alkatrészek, számítógépek, mikroprocesszorok vannak...Még oroszhonba szánt gépeken is.
   
  Roni likes this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Kikeresem,hogy mit tud a T-14 és meglátod.
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Láttunk már japán procit a legújabbkínai légvédelmi rendszerben is...
   
 16. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Eiszem, biztos úgy van. Bocs, holnap megyek a gyárba..
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem találtam meg úgyhogy leírom még egyszer:
  Tehát az aktív védelmi rendszer radarja(AESA) és elektrooptikai rendszerei 25 légi és 40 földi célt képesek követni.Minden harckocsihoz van dróni is amit képes indítani és fogadni is és ebből következően irányítani is lehet a harckocsiból a drónt.A harckocsi az érzékelői és a drón segítségével képes tüzérségi megfigyelőként is funkcionálni azaz a tüzérség tüzét is képes vezetni.
  És persze képes minden általa gyűjtött adatot real time továbbítani.
  Így nagyvonalakban ennyit lehet róla tudni
   
  fishbed and fip7 like this.
 18. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  A fejlődés egyértelműen ebbe az irányba mutat, a nyugati világ is ilyen "hálózatba kapcsolt" eszközöket fejleszt. A drónok alkalmazására ma is van példa, jellemzően kiskereskedelmi forgalomban beszerzett, vagy olcsó eszközöket militarizálnak. Mind a drónok, mind a távirányított fegyverek lényegében távolítják a katonát az ellenségtől, akkor is ha még harcjárműben fog ülni egy darabig. A T-14/T-15/Kurganyec, Boomerang járgányok ebbe a fejlődési folyamatba illeszkedhetnek, ha az oroszok elkészülnek a kapcsolódó, elsősorban elektronikai, IT rendszerekkel. Ezekhez azért kell egy két dolog, hogy meg is valósuljon:
  - Olyan szoftverrádiók, melyek képesek zavarvédett módon, valós idejű, nagy felbontású mozgóképet továbbítani a hang és más adatcsomag (pl: GLONASSZ) adatátvitel mellet.
  - Harctéri azonosítást is lehetővé kell tenni (BFT), szintén titkosított, zavar-védett módon.
  - A közkeletűen C2-nek nevezett harcvezető rendszerhez és mindehhez elég komoly számítógépek kellenek, mindenféle harctéri kibervédelemmel, titkosítással, megfelelő számítástechnikai kapacitással. Ezekhez pedig bitang jó mikrocsipek, meg egyéb spéci cuccok, amiket nagyjából 3-4 ország vagy cég képes gyártani
  - Nem utolsó sorban jó felbontású színes képernyők, kijelzők is kellenek, ezek is elég gyorsan fejlődnek, illik a világ élvonalában lenni, sok-sok innovációval.
  - Jófajta hőkamerák nélkül sem látnak semmit a drónok, meg a járműfedélzeti kamerák, azok fejlesztése, folyamatos korszerűsítése is pénz és idő.
  - Mindezen rendszerekből lehet majd egy hálózatba kapcsolt szenzor és fegyverrendszert kiépíteni, aminek része lesz az Armata, a Kurganyec meg a többi. Természetesen a rendszer elemeinek bírni kell a - 40 -+ 50 fokot, a sarat és a port, a rázkódást, meg az atomot, mert orosz, tehát a civil szabványoknál jóval strapabíróbb, ezért egyedibb és drágábban gyárthatónak kell lenni minden berendezésednek.
  Ha ezt majd egyszer képesek lesznek létrehozni, sorozatban gyártani, akkor döbbennek rá, hogy nem értek célba. Ugyanis a folyamatosan legkorszerűbb digitális technika alkalmazása a legnagyobb kihívás, mert mire gyártásba viszel egy képernyőt, már szar a felbontása, van nála jobb. Ugyanez a szoftverekre is igaz, az orosz Microsoft, Apple, meg Samsung cégek neve valahogy nem ugrik be. JA, MERT NINCSENEK! Kár, mert eredeti megfelelőik dollár milliárdokat költenek innovációra évente, hogy az élvonalban maradhassanak.
  Lehet, hogy lesz egy fejlődő ország akinek lesz olyan tankja, mint aminek az Armatát hirdetik: úgy hívják Kína.
   
  Roni likes this.
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Olyat még senki nem állítotr,hogy az oroszoknak szoftverproblémáik lennének.
  Egyébként a haditechnikai hardverek elképesztően primitív teljesítményűek a civil piacon kapható társaikhoz képest.És még véletlen sem kell folyamatosan a legkorszerűbb!A katonai hardverek nagyon ritkán cserélődnek(nyugodtan számolhatsz 10+éves csereperiódussal).
   
  fishbed, fip7 and svajcibeka like this.
 20. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ez így van. De nekem valami azt súgja, hogy aki nyerni akar egy háborúban az a legkorszerűbbet akarja majd a döntő pillanatban. Mi is így vagyunk biztos, az elmúlt 70 évben nem akartunk háborúzni, így kihagyunk 4-5 fejlődési lépcsőt. Majd a végén nagyot lépünk.:)
   

Ezen oldal megosztása