1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lézeres légvédelmi rendszerek

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - AIM-120 által indítva @ 2013. január 8..

 1. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Ezekre gondoltok ? http://12160.info/forum/topics/nuclear-powered-military-tunnel-boring-machines-construct

  http://englishrussia.com/2012/10/01/mega-mechanism-for-tunnel-boring/#more-111421

  Ebben nincs semmi sci-fi !
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  http://cache.gawkerassets.com/assets/images/4/2010/03/500x_mole6g.jpg
  http://2.bp.blogspot.com/_f0BCyEwQ2OI/TSdZdcqHdLI/AAAAAAAABiY/XWonOxa6t2M/s1600/attheearthscore3.jpg
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Nem egészen. Megprobálom megkeresni, mivel régebben olvastam...
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Megtaláltam. Ez az.
  http://topwar.ru/24058-podzemnye-lodki-sekretnye-razrabotki.html
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Egy ilyent ha nem építenek tiszta gyémántból, vagy legalább a burkolatát, akkor a megyehatrárt nem lépi át és elkopik a teljes fúrórész, de lehet ha az gész váz.
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  *egész váz
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Azt írják, hogy a 35 m hosszú 4 m átméroju "harci vakond" torzse titánból volt .
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Ha megnézed ezeket a fúrópajzsokat, azoknak is a wolfram-karbid maróélei vagy marókorongjai kopnak rendesen és gyakran cserélni kell. Azonkívül minden talajtipusra más-más marófejet használnak, mert a puhát azt inkább fogassal egyszerűen lemarják, a kemény kőzeteket meg forgó korongokkal nagy nyomás segítségével törik. Ráadásul a törmelék keresztül megy a gépen, amit elszállítanak, ami ennél a katonai vakondnál viszont hiányzik. Én ahogy látom túl sok sebből vérzik ez az ötlet ahoz, hogy ebben a formában működjön.
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  1964-tol tesztelték a szovjetek ezt a harci vakondot, egész biztato eredményekkel, majd egy baleset kapcsán meghalt a legénység osszes tagja és Brezsnyev hatalomra kerulése után lezáratta a programot,majd teljesen titkosították.
   
 10. szittya88

  szittya88 New Member

  Tudom hogy nem ide tarozik de ha szogvisszaveroket vetne egy gep /minta dipolt vagy az inracsapdat/ ami szogvisszaveronek akkora a visszavero kepessege mint az adot gepnek ami vveti. Be e lehetne vele csapni egy aktiv radarvezerelt raketat?
   
 11. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  szittya88
  Ilyen eszközt találtak már Mo-n is, valamelyk délszláv NATO bevatkozás után, akkor azt hitték a tűzszerészek, hogy valamiféle páncéltörő eszköz.

  Eldobható radarszkenner és visszasugárzó egyben.
   
 12. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  "Tudom hogy nem ide tarozik de ha szogvisszaveroket vetne egy gep /minta dipolt vagy az inracsapdat/ ami szogvisszaveronek akkora a visszavero kepessege mint az adot gepnek ami vveti. Be e lehetne vele csapni egy aktiv radarvezerelt raketat? "


  Alapvetoen NEM. Ennek oka hogy a gepnek es a kivetett szogvisszaveroknek lenyegesen mas a dopler eltolodasuk. Gondolom a dopler effektust ismered . Roviden a radar frekijeben egy kozeledo celpont a visszavert jelek frekijet emeli mig egy tavolodo cel pedig csokkenti. A kivetett csalik drasztikusan lassulnak a gephez kepest es igy a dopler eltolodasuk frekivaltozasuk lenyegesen elter a celgeptol az az a raketa ezeket a visszaverodeseket eldobja es koveti azt amelyiket a leginkabb megfelelo celnak tart.

  A chaff ek igazi szerepe ott van hogy kepesek egy felhot, egy falat letrehozni ami moge manoverezve a gep elbujhat masodpercekre es onnan intenziv manoverezessel kibujva sikeresen kitorhet a raketa radarjanak sugarnyalabjabol vagy ( es inkabb ez a valoszinubb ) olyan manoverezesre keszteti a raketat amit az mar nem tud vegrehajtani.

  A sikeres zavaras kulcsa a megfeleo mennyisegu chaff, a megfelelo szorasi palya kritikusan fontos az egesz muveletnek az elkezdesenek az idopontja ( a raketa nem lehet sem tul kozel sem tul tavol ) es a megfelelo iranyu es intenzitasu manover.

  Osszetett dolog mert egy celkoveto lokator masodpercenkent 2000-6000 szer meri a cel parametereit az az igen pontos kepe van arrol hogy mit csinal merre megy.
   
 13. Kuruc71

  Kuruc71 New Member


  Az mas !

  Az egy aktiv csali.

  Nem manoverezessel akarjak a raketat becsapni hanem merve annak jeleit egy a celgepnel nagyobb es kivanatosabb jelet sugaroznak vissza a raketa szamara a kiengedett csalibol hogy az inkabb azt valassza es azt talalja el a celgeptol biztonsagos tavolsagban.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Egy cikk a szovjet/orosz lézeres fejlesztésekrol.
  http://topwar.ru/3920-giperboloid-putina-novoe-lazernoe-oruzhie-rossii.html
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szoftver kérdése az egész.
  Tegnap néztem egy 1977es ABBA filmet, és feltünt, hogy a csajok parókája olcsó műanyag hajból van. Mindezt 57 jelátalakítás után. Miért vettem észre hogy az nem igazi haj? Mert 500milió éven át fejlesztett, nőkre egyenesen szuperérzékeny szoftverem van. +egy szintén 500milió éve folyamatosan tökéletesített sztereó kamera a fejemben.
   
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Hogy kerültünk ide?
  Tavaj néztem egy ami kisérletet, ahol a lézeres cucc (egy teherautóról) simán lelőtte a sorozatvető rakétát, az aknavető gránátot, és a két közvetlenül egymás után indított gránátot is.
  TIALD, vagy mi a neve. Nem tünt kisérleti darabnak. A teherautós asszem M TIALD névre halgat.
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  http://www.youtube.com/watch?v=by2Jny9PhOE
   
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  http://www.hidfo.net/2014/11/03/kina-lezerfegyvert-fejleszt-rajban-tamado-dronok-kiiktatasara

  A rendszert eredetileg az 500 méternél alacsonyabb magasságban érkező, kis méretű, vagyis igen nehezen kezelhető drónok lelövésére fejlesztették ki. A Xinhuna hírügynökség jelentése szerint a tesztek során a berendezés több mint 30 drónt lőtt le egyidőben, 100%-os hatékonysággal. Az új lézeres rendszert a kínai légvédelem a városi és ipari övezetek védelmére fogja használni, és egyben választ ad az amerikai katonai fejlesztések új irányára is.
   
 19. Roni

  Roni Well-Known Member

  Képpel

  http://alert5.com/2014/11/03/china-develops-megawatt-laser-weapon/
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

  Köszönöm a javítást !
   

Ezen oldal megosztása