1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lezuhant egy An-72-es Kazahsztánban - Frissítve!

Diskurzus a(z) 'Hírek a katonai repülés világából' témában - Phoenix által indítva @ 2012. december 26..

 1. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. dalost

  dalost Active Member

  Egy helyszíni riport:
  http://rt.com/news/military-plane-crash-kazakhstan-818/
   
 3. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A kazah határőrség szinte teljes vezetését elveszítette a repülőgép-katasztrófában

  Moszkva, 2012. december 26., szerda (MTI) - A kazah határőrség gyakorlatilag teljes vezetését elveszítette a keddi, 27 halálos áldozattal járó repülőgép-katasztrófában - jelentette a Rosszija 24 orosz hírtelevízió szerdán.

  A Kazahsztán déli körzetében lévő Simkent város közelében lezuhant Antonov-72-es kazah katonai szállító repülőgép fedélzetén tartózkodott Turganbek Sztambekov ezredes, a határőrség megbízott parancsnoka és a fegyveres testület több magas rangú vezetője.
  Nurlan Szagimbajev, a testület szóvivője megerősítette, hogy a simkenti repülőtértől 20 kilométerre bekövetkezett katasztrófában meghalt az ukrán gyártmányú repülőgép hétfős személyzete és húsz utasa. A kazah határőrség küldöttségének tagjai Simkenten keresztül üzbegisztáni tárgyalásokra utaztak volna tovább.
  Turganbek Sztambekov ezredest júniusban nevezték ki a határőrség élére. Elődjét egy május végén történt súlyos gyilkossági ügy miatt menesztették. A vizsgálat szerint a Kínával szomszédos határszakaszon lévő kazah poszton az egyik határőr ölte meg 14 társát és egy vadászt. A férfit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.
  A Rosszija 24 orosz hírtelevízió tudósítása szerint az An-72-es katasztrófája idején alacsonyan volt a felhőzet, havas eső esett a térségben, és a látótávolság minimális volt. Szemtanúk elmondták, hogy a lezuhanás előtt a gép nagyon alacsonyan repült.
  A katasztrófa a Tasszaj nevű kistelepülés mellett történt. A túlélésre senkinek sem volt esélye. Egy másik szemtanú elmondása szerint a lezuhanást követően repülőgép kigyulladt, és négy darabra tört. A földön mindenütt holttestek hevertek. A katasztrófát a katonai rendőrség vizsgálja. A hatóságok nem sokkal a tragédiát követően büntetőeljárást indítottak.
  A Rosszija 24 televízióban megkérdezett szakemberek megbízhatónak tartják az ukrán An-72-es repülőgépeket. Ezt a típust a hetvenes években fejlesztették ki a kijevi Antonov tervezőközpontban és üzemben. A rövid távolságra készült, fegyverzetek és katonai egységek szállítására alkalmas gép különösen azokban az országokban használható jól, ahol rosszul felszerelt repülőterek működnek. Afganisztánban, Afrika számos országában és Dél-Amerikában ezért népszerűek az Antonov-72-esek.
  A volt szovjet köztársaságokban gyakoriak a repülő- és helikopterbalesetek. Kazahsztánban november 29-én egy orosz gyártmányú, Mi-8 típusú helikopter zuhant le. A szerencsétlenségben nyolcan meghaltak.
   
 4. chimera

  chimera New Member

  Repültem az An-72-es típussal illetve ugrottam belőle 3 éve Cohstedt repülőterén Magdeburg mellett ! Megbízható nagyon jó repülőnek tünt,sajnálom az elhunytakat.
   
 5. specialist

  specialist New Member

  Nyugodjanak békében! Szegények családjai,pont karácsonykor! :(
   
 6. sulyid

  sulyid New Member

 7. borisz

  borisz Well-Known Member

  Szerencsétlenek, biztos útban voltak.
  Ki teszi fel "a fél vezérkart" egyetlen gépre?
   

Ezen oldal megosztása