1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. therob

  therob Member

  A USMC AV-8B-ket, F/A-18A/B/C/D-ket és EA-6B-ket használt eddig és F-35B/C lesz a fő típusa esetleg Prowlereket cserélik Growlerekre. Super Hornetet inkább NAVY-vel megoszta használhatnak aggresszor és teszt célra.
   
 2. rudi

  rudi Well-Known Member

  Most kezdődött az USA-ban (Langley AFB) az Atlantic Trident 2017 gyakorlat USAF F-22 Raptor, F-35 Lightning II, F-15E Strike Eagles, RAF Eurofighter Typhoon, Francia Dassault Rafale típusok részvételével.
  A gyakorlat célja:
  "This exercise was designed to encourage the sharing and development of air combat TTPs [tactics, techniques and procedures] with our French and U.K. partners, against a range of potential threats leveraging U.S. Air Force fifth-generation capabilities" vagyis valószínűleg fognak egymás ellen gyakorolni az amerikai 5 gen. és az eu.i 4++ gépek.
  Remélem szivárog majd valami infó. Kíváncsi vagyok itt is jön e a 40:1 eredmény...:rolleyes:
   
  fishbed likes this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mindig ellent mond minden fél a másiknak. Ha az amcsi pilótákat kérdezed, jönni fog a 40:1, ha a franciákat akkor nem.
   
  fip7 likes this.
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Ilyenkor rendesen háborús módba kapcsolják a gépeket, vagy van eggyel alatta egy "hadgyakorlat baráttal, de kitudja meddig barát" mód, hogy mégse mutassák meg a gép valódi tudását?
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

 6. Fade

  Fade Well-Known Member

  haditechnika. Lehet segítik egymást, de hogy egy vacsi új gép ews rendszerét nem fogják használni az tuti. Franciák amúgy is imádnak porszívózni és rafaelen minden adott is hozzá.
   
 7. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

 8. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Beteszem ide is, hogy elmélkedjetek.

  Lehet tesztelni egymást.   
  fishbed likes this.
 9. jani22

  jani22 Well-Known Member

 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Jó drága (elektromos)porszívózás lesz.
   
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

 12. Roni

  Roni Well-Known Member

 13. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Graf Ignatevon repültek, de odafele áthaladtak felettünk is. Két F-35A volt egy KC-135-el. QID81 volt a hívójuk. FL260-volt ERGOM-TEGRI-n, ami Esztergom be és Gyula kilépő pontot jelent.
   
  fishbed likes this.
 14. ghostface

  ghostface Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

  A U.S. Air Force F-35A Lightning II aircraft assigned to Hill Air Force Base, Utah, is refueled by a 100th Air Refueling Wing KC-135 Stratotanker during a flight to RAF Lakenheath, England, April 25, 2017. The F-35s participated in a first-ever flying training deployment to Europe, and the forward deployment to Estonia allowed Airmen to better understand NATO's current infrastructure and strengthen interoperability with allies. (U.S. Air Force video by Senior Airman Christine Groening)
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. emel

  emel Well-Known Member

  Ez nem annyira védelem (legalábbis még pillanatnyilag nem az), ezek ugyanis elektronikai felderítőgépek, tehát inkább elektronikai hírszerzést folytatnak. Nyilván kíváncsiak, Szergejék milyen radarokkal és módszerekkel, milyen frekvenciákon próbálják felderíteni, bemérni a gépeiket. Védelem majd a begyűjtött adatok feldolgozása és az ellentevékenység kidolgozása, esetleg szoftveres telepítése után lehet belőle.
   
  fishbed, ghostface and arbalest like this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szerintem azért mentek az EW gépek a Lightningokkal,hogy leellenőrizzék a gép képességeit.Ha csak a két F-35 ment volna akkor nem derült volna ki,hogy mit tudnak a gépek,hisz nem lett volna referencia.Az oroszok meg nyilván nem mondták volna meg,hogy mikor hol meg mivel sugároztak csak azért,hogy az amerikaiak leellenőrizzék,hogy mit észlelt és mit nem az F-35.
   
 19. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Igen, valahogy így gondoltam én is.
   
 20. ghostface

  ghostface Well-Known Member

Ezen oldal megosztása