1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. onedinkapitany

  onedinkapitany New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Az IAI szárnyakat ad
  2 link a jövőbeli technológiákkal összefüggésben. Az előbb botlottam bele az oldalba. Ha csak félig-harmadrészt igaz, akkor is elgondolkodtató:
  http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=76:hellyer&catid=6:titkos-tarsasagok&Itemid=43

  http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=23:a-qrepueloe-haromszoegq-tr-3b&catid=18:antigravitacio&Itemid=55
   
 2. fip7

  fip7 Well-Known Member

  <a title="" href="http://htka.hu/forum/5-generacios-vadaszbombazok/lockheed-martin-f-35-lightning-ii/page-8/" rel="nofollow">onedinkapitany</a>

   

  Ez inkább az UFO-s topicba való.
   
 3. therob

  therob Active Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  Ott fenn északon mindig ésszerű döntéseket tudnak hozni. Irigylésre méltó a hozzáállásuk, lehet, hogy a hideg teszi.
   
 4. torsen

  torsen Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  Hát, hideg fejjel tudnak dönteni, az biztos! .. Biztosan mert tudják, hogy amikor használni kell a cuccot, nem az "ellentételezési programok" küzdenek a levegőben, hanem repülőgépek, fegyverek és pilóták! És a ruszki-maci nagyon aktív északon!

  Másban is előre gondolkodnak:

  "Az olajkészletek csökkenése után várható gazdasági visszaesés megakadályozása érdekében létrehozott Norvég Nyugdíjalap Globál a világ harmadik legnagyobb pénzügyi alapja, összértéke jelenleg 2549 milliárd korona(437 milliárd dollár). Az alap 613 milliárd korona rekord mértékű hozamot produkált 2009-ben, értéke megközelíti a 2009-es költségvetés háromszorosát."
  Ez arányaiban olyan, mintha a Magyar Nyugdíjalap Globál nevű science-fiction tavaly 47,200 billió forintot ért volna...:)
   
 5. sondor961

  sondor961 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  Nem a hideg teszi, sokkal inkább az Északi-tengeri olajbevétel...!!!
   
 6. sondor961

  sondor961 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  És mivel tavaly újabb olajmezőket találtak a sarkkörön túl, csökkenéstől sem kell tartaniuk...!!!
   
 7. doca

  doca New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  Az olaj szempont, de elsősorban a mentalitás teszi. Bennük van közösségi érzés még. Nálunk 5-6-szor annyi pénzt loptak ki az országból az elmúlt 23 év alatt, mint Oroszországban lakosságszám-arányosan ! Európában(EU) abszolútértéken számolva elsők vagyunk offshore pénzekben ! Nagyon gazdag ország lehetne Magyarország, csak sokan nem érdekeltek ebben.
  Oroszországban megnevesítették az oligarchákat, a hatalmukat visszavette Putyin és a pénzek nagy részét hazahozatta, nálunk ez szci-fi kategória, akkor miről is beszélünk ? Gyurcsány-Dobrev családnak csupán 1 milliárd dolláros befektetése van Borneón(fekete kőszén bánya és villamos hőerőmű, Borneó komplett áramellátása). Idehaza nem volt hír(ugye Fidesz se volt érdekelt ebben) az ügylet, Délkelet-Ázsiában még a thai lapok is lehozták ezt az adásvételt.
   
 8. doca

  doca New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  Meg kell említeni, hogy Norvégia erős, alapító NATO-tag, de Oroszországgal nincs surlódásuk, mert pontosan megegyeztek a kutatási és kitermelési tengeri határvonalakról, ugye ebből volt nézeteltérés anno.
   
 9. sondor961

  sondor961 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  T. Doca! Látom, sci-fi írásodban a tudományt fikcióval pótoltad! Ami persze nem baj, csak nem lesz aki beveszi...!!!
   
 10. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Próbáltam utánanézni, de nem tiszta... Most a C verzión fognak használni lézerfegyvert? Vagy csak tesztelgették, de még vannak vele problémák?
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Minden változat tudtommal képes lesz, integrált FLIR és lézeres célmegjelölővel bír. Az, hogy mi a működési tartománya - milyen szögeltéréssel lát rá célokra -  azt nem tudom. Lehet, hogy csak buddy lasinggel megy a normális használat. Próbaoldás már volt GBU-12-vel, nem célra, csak maga az oldás folyamata vizsgálva. A gép fő kisméretű csapásmérő fegyvere úgyis az SDB lesz.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Közben leesett, hogy félreértelmeztem a kérdést. Lézerfegyver ma = álom. Ne is kalkuláljon vele senki szerintem, hogy 20 éven belül vadászgépen lesz lézerfegyver. Még gunship kategóriájú gépen sem igen lesz, nagyon talán esetleg hajón vagy telepített légvédelmi rendszeren.
   
 13. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Gondolom én is, hogy még nem sikerült normálisan megoldani, különben nagyon viszhangja lenne.. Csak Wikin azt írják, hogy 2002-ben már kifejlesztették hozzá, csak a megadott források eléggé unalmasak, és nem teljesen vili, hogy akkor most csak tesztelték, de nem volt kielégítő az eredmény vagy egyéb problémák miatt nem lesz még...

   

  http://web.archive.org/web/20040626050316/http://www.aviationnow.com/content/publication/awst/20020708/aw32.htm

  http://web.archive.org/web/20040604124353/http://www.aviationnow.com/avnow/news/channel_military.jsp?view=story&id=news/masd0926.xml

  http://web.archive.org/web/20040613094437/http://www.aviationnow.com/content/publication/awst/20020722/aw173.htm
   
 14. therob

  therob Active Member

  De legalább a lehetőség adott, hogy ha mégis elkészül a lézerfegyver akkor hely van neki az F-35-ben. Jól döntöttek az amcsik mikor a Lockheed gépét választották nem a Boeing típusát.
   
 15. doca

  doca New Member

  sonodr961:

  Melyik részére érted, hogy sci-fi ?
   
 16. Fade

  Fade Well-Known Member

  2:03nál ez milyen gép? Elöször azt hittem már megint Irániak rángatnak kamerát a modelljük alatt... :)  http://www.youtube.com/watch?v=OmoldX1wKYQ&feature=youtu.be

   

  Én amúgy nagyon máshogy látom mint molni és nagyon meglepődnék, ha 20éven belűl legalább romboló, hordozón, bombázokon nem jelenne meg vmilyen lézerfegyver. 

   

  Van is rá egy söröm, de molni nem rakja oda sörét ahova a száját. :)
   
 17. doca

  doca New Member

  Heron-nak tűnik.

  Lézerfegyver csak jó időben használható, ezért elég korlátozott.
   
 18. imike

  imike Well-Known Member

  Hadihajóra telepített lézer fegyverrel már voltak sikeres tesztek pár hete:

   

  http://nol.hu/tud-tech/20130419-lezeragyu_lotte_le_a_repulot

  http://www.estihirlap.hu/kulfold/lezerfegyverekkel-boviti-eszkozparkjat-az-amerikai-haditengereszet/46202/

   

  Először állít rendszerbe hadihajóin lézerfegyvereket az amerikai haditengerészet – írták kedden amerikai napilapok.

  A potenciális célpontokat gyorsan azonosító eszközökkel 2014 elején a Ponce csapatszállító hadihajót fogják felszerelni. A lézer a Pentagon szerint bizonyítottan képes pilóta nélküli robotrepülőgépek és gyors mozgású kisebb motorcsónakok megsemmisítésére. A fegyver az első hivatalos becslések szerint 31 millió dollárba kerül. Matthew Klunder ellentengernagy, a haditengerészet kutatási parancsnoka hétfőn bejelentette, hogy a “szilárdtest-lézer” olyan nagy lépés a modern hadviselésnek az irányított energiával való forradalmasítása terén, mint amilyen a puskapor volt a kések és a kardok korában”. A tengernagy szerint a fegyver rendszerbe állítása nagy megtakarítást jelent majd a haditengerészet számára, mert egy lövés legfeljebb 1 dollárba kerül. A lézerfegyver rendszerbe állítása nem igényli “különleges platformok” megépítését. Alkalmazásának korlátja viszont, hogy az csak “egyenes vonalú láthatóság” esetén vethető be, vagyis nem alkalmas a fedésben lévő vagy a horizonton túl lévő célpontok megsemmisítésére. A rossz időjárási körülmények is akadályozhatják a lézerfegyver bevetését – igaz, ezek több hagyományos fegyver alkalmazásának esetében is nehézségeket okoznak.
   
 19. Fade

  Fade Well-Known Member

 20. doca

  doca New Member

  Felhős időben jelentősen esik a hatásfok.
   

Ezen oldal megosztása