1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  Ajánlom figyelmedbe, és ebből le fog jönni az, hogy miért érzi lefitymálásnak és okoskodásnak a blog szerzője azt amit te csinálsz:
  [​IMG]
   
  nyugger, arcas, jani22 and 2 others like this.
 2. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Az Izraeli légierő bevetéséről nem olvastál véletlenül.... Az Iráni légierő parancsnokát lekukázták nem oly rég, s mind ez kapcsolatban volt azzal hogy az Izraeli F 35 körbenézett Iránban......
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Másként látjuk a világot.Én úgy gondolom ha valakit valami valóban érdekel akkor megtalálja a megfelelő helyet az érdeklődésének megfelelően akit meg nem vagy csak felszínesen érdekel az meg megint megtalálja a neki való tudásbázist.
  És nem gondolom,hogy feladatom lenne terelgetni a népet.Vagy jön neki magától vagy hagyni kell mert nem éri meg a belefektetett energiát.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Pont a blog rá példa, hogy nem. Bakker Allesmor idézte is a vicces kommentet...

  Korrekt, közérthető, érdekes poszt.

  Nem volt sem korrekt, sem közérthető, totál zavaros és félig értelmetlen fogalmakkal is dobálózott. És ez egyes érdeklődőknek tetszett és ment a lájk.
   
 5. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Valóban nincs szükség néptanítói küldetéstudatra, de ma már az információs dömpingben a sok bába közt elvész a gyerek, miközben észre se vesszük, hogy az adott online közlésnek mekkora járulékos véleményformáló ereje van.
  Az internet mára már nem egy könyvtár, ahová az tér be, aki akar ott valamit.
  Ma már a közösségi oldalakon és információs portálokon a képünkbe kéretlenül tolt kattintásvadász blogok korát éljük, ahol mindenkinek igaza van.
  A tények meg köszönik szépen, jól elvannak.

  Az, hogy kinek a saját tényközlése jut végül érvényre, a netto online hangerőn, és/vagy a közlés minőségén múlik.
  Mivel a téma iránt érdeklődők az egyéb források hiánya (naprakész nyotatott szakirodalom, szakmai képzés, valódi haderő) miatt tényleg csak a youtube-akadémia, wikipedia-főiskola és google-egyetem alapján tájékozódhatnak, ugyanakor a legtöbben az alapok hiánya miatt még keresni se tudnak rendesen (nemhogy a választ, de még a kérdést se tudják), így kiváló célpontjai lesznek a hangzatos címmel ellátott blog bejegyzéseknek.

  Ez egy tendencia. Ha arra alapozunk, hogy a nagy számok törvénye alapján akkor is akad majd olyan, aki fog tudni keresni és így találni is, elárulom, ez idővel sajnos el fog tűnni.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én ennél sokkal jobban hiszek az egyén felelősségében.Elsősorban az egyénen múlik az persze vitathatatlan,hogy ma már nehezebb dolga van az embernek.
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Meanwhile, the Pentagon still plans to roll out the F-35 as the main fighter aircraft for all US military branches, costing the taxpayer a cool $350 billion.
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Vagy igaz, vagy nem.
   
 9. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  molnibalage and fishbed like this.
 10. Lator

  Lator Well-Known Member

 11. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  [​IMG]

  Brutális formák.
  Annyira csúnya, hogy egyre inkább tetszik.
   
  Python and arcas like this.
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 13. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  [​IMG]
  The RAF’s Voyager Air-to-Air Refuelling tanker has completed the first UK refuel of the F-35B Lightning II jets.
   
  Python, arcas, Nagy Csaba and 4 others like this.
 14. jani22

  jani22 Well-Known Member

   
  notaricon likes this.
 15. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Belgium F-35-ösökre cseréli F-16-osait

  A belga kormány úgy döntött, amerikai F-35-ös harci repülőgépekre cseréli az ország légierejének elavulóban lévő flottáját.


  A belga hírügynökség névtelenséget kérő illetékesek tájékoztatása alapján azt közölte, megszületett a döntés: az amerikai Lockheed Martin F-35-ösei nyertek az EADS európai konzorcium által gyártott Eurofighter Typhoon típusú harci repülőgépekkel szemben, így ezekre fogják lecserélni a jelenleg F-16-os vadászgépekből álló flottát.

  A kormány tavaly márciusban írt ki tendert harmincnégy új harci repülőgép beszerzésére, amelyre eredetileg öt hadiipari vállalatot hívtak meg. Sajtóhírek szerint a döntés hivatalos határideje 2018. október 29., noha egyes iparági szakértők már a júliusi NATO-csúcs előttre várták a határozatot. Charles Michel belga kormányfő ugyanakkor korábban csak arról beszélt, hogy a jövő májusi választásokig mindenképpen döntésre akar jutni. A védelmi minisztérium nem kívánt reagálni a helyi sajtó megkeresésére az üggyel kapcsolatban.

  A jelenleg 30–40 éves harci repülők 2023-ig maradnának szolgálatban, addigra kellene elkezdeni az új típus rendszerbe állítását. A program kezdeti költségeit 3 milliárd 590 millió euróra (mintegy 1160 milliárd forint) becsülik, a gépek fenntartása a teljes, negyven éves élettartamuk alatt pedig a 15 milliárd eurót (mintegy 4850 milliárd forint) is elérheti.

  http://iho.hu/hir/belgium-f-35-osokre-csereli-f-16-osait-181024
   
 16. arcas

  arcas Well-Known Member

  Nem tudom volt-e már téma, de szerintetek mekkora realitása volna magyar viszonylatban a szerződés lejárta után Gripenről átnyargalni F-35-re? Nem a jelnlegi politikai lehetőségekről meg az esetleges felmerülő függőségről beszélek, hanem hogy ki tudná-e gazdálkodni az ország a beszerzésüket ill. a fenntartásukat? thx
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  2026 után? Nem látom realitását. Nincs rá pénz és értelme sem nagyon lenne. A legreálisabb a hazai viszonyokat nézve "új" lízingszerződés - további hosszabbítás - lehetne, a maradványértéken ittmaradástól előre félek.
   
  therob, Nagy Csaba and notaricon like this.
 18. arcas

  arcas Well-Known Member

  Bevallom attól én is, de remélem legalább lépünk akkor majd egyet előre E/F szintre...(ha nem lesz jobb/korszerűbb megoldás persze)
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem értem az előrelépést. A C/D gépekből nem lesz E/F átépítés, ezt a svédek ejtették sok évvel ezelőtt és minden Gripen E/F zsír új lesz. Attól, mert itt maradnak a C/D-k hogyan következik, hogy lesz E/F magyar felségjellel? 2-4 opció van, ahogy látom.
  • 10 éves hosszabbítás, az üzlet megy tovább, ahogy eddig.
  • + X éves vagy határozatlan ideig kitolása a lízingnek. Ezt nehezebb elképzelni, mert nehezebb árazni (szerintem).
  • A gépek maradványértéken itt maradnak, magyar tulajdon, de a logisztikai része a szerződésnek megmaradna valamilyen formában.
  • A gépek maradványértéken itt maradnak, magyar tulajdon, magyar üzemeltetés és minden akkor jön ide, ahogy a magyar logisztika intézi. Na ettől mentesen meg az ég a múlt alapján...
   
  fishbed and Nagy Csaba like this.
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  Úgy értettem (volna), hogy a régi C/D gépek maradványértéken "beszámitódnának" az új E/F gépekbe, egy új szerződéssel...tehát annyival kedvezőbben juthatánk új épitésű és modernebb bérelt gépekhez... :rolleyes:
   

Ezen oldal megosztása