1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Szerintem igen. Iván a Paton-intézetben (Ukrajna) nagyon bitang dolgokat fejlesztettek ki, nagyméretű vakuumkamra meg elektensugaras hegesztés nekik nem lehetett nagy kunszt kifejleszteni...
   
  fishbed and gacsat like this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 3. megazez

  megazez Well-Known Member

  Basszus azon gondolkoztam, hogy hol is olvastam ezt a lepukkant házas szöveget mert olyan dezsavűm volt. Köszkösz
   
  gacsat and arcas like this.
 4. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Nyilván az Indexen belül is azért egy politikai újságíró írta a cikket, és nem a technika-tudomány rovat mert...

  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Leszarom. Ebből HTT lesz, még ha rövid is.

  Finoman szólva nem tudok elmenni amellett, hogy az index magát a objektív újságírás szent gráljaként tünteti fel helyenként, ehhez képest legalább kicsit pontos haditechnikai írást úgy évente talán egyszer sikerül kitenni.

  Értem én, hogy a klikkelés szám az isten, de hogy az újságírói etika az ma negatív szám, abban egyre biztosabb vagyok. A minőség, mint szó meg kb. ismeretlen.

  Tehát ne elég, hogy ökörség az írás, de még csak nem is objektív. Konkrétan BALFASZ.
   
  nyugger, famalac, notaricon and 2 others like this.
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Szerintem nem az újságíró volt tudatlan és butaságból irt össze ennyi hülyeséget, hanem a svédek így próbálnak lobbizni, pénzt fizetnek újságíróknak, hogy a közvéleménnyel elhitessék, hogy a másik gép az szar és övek a legjobb.
  Van valahol a padláson egy MilitAir című újságom még a '90-es évek végéről, amiben szakértők elmondják minden rossznak a Gripent és istenítik az F/A-18-ast (nyilván őket meg az MDD pénzelte) Tőlünk nyugatra a közvélemény ilyen félé formálása sajnos bevett gyakorlat.
   
  fip7 likes this.
 7. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Én is ezt látom a dologba inkább bele.
  Egy ilyen markáns vélemény ekkora betűmérettel és főoldalon úgy, hogy a beltartalma egyszerre pongyola és provokatív is, inkább sejteti a szándékosságot, mint a dilettantizmust.
   
  nyugger, fip7, szuvorov and 2 others like this.
 8. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Köszi, de az anya cég egyik telepe egyedüliként képes erre a világon, és ez az F 35-be kerül. Fontos hozzá tenni, hogy egy darabban kovácsolják.....
   
 9. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Ozy mindent pontosan elmondott szakszerűen és össze szedetten hogy ez egy kicsit miért "látvány pékség" egy alakítás technológiával is foglalkozó szakember számára......
   
  borisz likes this.
 10. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Egyértelműen igen. Az egyik Tu 160-as cikkben még azt is olvastam hozzá, hogy amikor anno a 160-asokat gyártották, akkor a törzs centroplán részét éjszaka kellett hegeszteniük, akkora energia igénye volt....
  Ráadásul a hegesztés után kell mindenképpen egy feszültség oldó hőkezelés is (tudtommal a titán esetében is), hogy a szerkezet egyen feszültségűvé váljon.
   
  HAndrás, borisz and gacsat like this.
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Csak párás a levegő.... ilyenkor ugyanígy néz ki a Rafale, Eurofighter stb. is. Repülőnapokon gyakran látni ilyet.
   
  bartinieffektus likes this.
 12. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  A kabintetőn keletkező rohadt jól nézhet ki belülről.
  Lenne egy kérdésem.Melyik a jobb a kettő közül, amikor a komplett gép "elbújhat" a kicsapódásban vagy amikor ilyen vaskos csíkokban jelenik meg?
  [​IMG]
   
  fip7 and Kurfürst like this.
 13. rudi

  rudi Well-Known Member

  fishbed, fip7, wolfram and 1 other person like this.
 14. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Az ég kék, a fű zöld, ez meg egy sima leválás.

  Egy kocsi alján is képződik felhajtóerő pedig pont az ellenkezőjére törekednek... ebből is látszik hogy a kocsi sokkal jobban repül, mint ahogyan azt a számok sugallnák.
   
 15. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Mi köze a török MRAP beszerzésnek az MRAP üzlethez? Láttál már török gyárat belülről? Ha olyan trehányak lennének akkor a kezdeti F-35 ös programba miért vették be őket.
  Lekezeled a törököket. Hidd el ha akarnak és ha van olyan aki tud irányítani,elvárni tudnak ők is. Mi is használunk török alapanyagot is. Láttam török gyárat belülről is. Semmivel se rosszabbak mint bármely kke cég. Persze ha nem követelsz és nem tartol fegyelmett ott akkor trehányak. Mert még a megrögzödés él bennük.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Vótmá, ökörség.
   
  Nagy Csaba and arcas like this.
 17. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Nagy Csaba and molnibalage like this.
 18. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Attól hogy egyik gyáruk képes minőséget előállítani még nem jelenti azt hogy a másik is képes rá. Nem tudom milyenek a török járművek(annyira szarok nem lehetnek), de a mi beszerzésünk elsősorban politikai döntés volt, ez egyértelmű.
   
 19. rudi

  rudi Well-Known Member

  Teljesen félreérted a dolgot...
  Én arra próbáltam utalni hogy a Törökök ellen hamarosan életbe lépő szankciók lehetetlenné teszik hogy bármit vásároljunk a Törököktől.
  Nemhogy fegyvert, de még mazsolát sem...
  [​IMG]
  Ez a levél azt hiszem elég világos.
  Fokozatosan vagy egyszerre de èletbe léptetik a Török személyek vagy intézmények ellen a CAASA törvényben meghatározott 12 szankciót.
  Ebből a 8.pont:
  (8) BANKING TRANSACTIONS.—The President may, pursuant to such regulations as the President may prescribe, prohibit any transfers of credit or payments between financial institutions or by, through, or to any financial institution, to the extent that such transfers or payments are subject to the jurisdiction of the United States and involve any interest of the sanctioned person.

  Ha a Törököket is - mint ahogy Iránnal tették - elzárják a SWIFT től akkor nem fogsz tudni velük semmilyen banki tranzakciót lebonyolítani...
   
  Nagy Csaba and fishbed like this.
 20. dudi

  dudi Well-Known Member


  Az lenne a kisebbik baj,ha nem tudnánk török cuccot venni(tudom hogy ez így fura a számból de most jön még csak a lényeg).A nagyobb baj az lenne,ha vennénk török cuccot majd életbelépnének a szankciók és onnantól kezdve nem tudnánk hozzájuk semmit sem venni a gyártótól,na akkor lennének kebabos kocsijaink amik szétrohadnának a telephelyen mert nem tudjuk biztosítani az üzemeltetéshez kellő hátteret a szankciók miatt.
   
  Nagy Csaba, nyugger, fishbed and 3 others like this.

Ezen oldal megosztása