F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
nani1980: a kvantumszámítógép még mindig csak elmélet. Amit a Lockheed vett az egy olyan gép amely még nem haladja meg a normál PC-k szintjét és még nem alkalmazzák az F-35 reszelgetésében. Olyan problémákra fogják alkalmazni a jövőben mint amilyenek eddig már előfordultak, pl. az F-35 programban is, ez a pontos fordítás. Csak beruháznak a jövőbe de ma még nem használható.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 511
72 513
113
 

http://spectrum.ieee.org/riskfactor/aerospace/military/f35-software-dod-operation-test-evaluation-director-not-impressed

 

Ebben meg szép képek vannak:)

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/9780450/Inside-the-F-35-the-futuristic-fighter-jet.html

 
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
<a title="tallking profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/tallking/">tallking</a>

Az a vicc az egészben, hogy, ha jól értem, még nem igazán van konszenzus a "hozzáértők" között sem azzal kapcsolatban, hogy valójában a D-Wave gépe "mennyire" kvantumszámítógép valójában és hogy pontosan mire is képes. De attól függetlenül, a Lockheeden kívül mások is látnak benne fantáziát:  http://www.technologyreview.com/news/429429/the-cia-and-jeff-bezos-bet-on-quantum-computing/

 
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 511
72 513
113
Megint nem repülhetnek az F-35B-k

http://theaviationist.com/2013/01/18/f-35b-grounded/
 

buci

New Member
2012. szeptember 19.
18
0
1
Teljesen amatőr szinten figyelem a híreket! Ez egy frankó gépnek néz ki. Sok mindent tud.Az ára sem semmi. De szerintem kategorikusan ki lehet jelenteni,hogy nem a legsikeresebb konstrukció. Csak az elmúlt 6 hónapban rengeteg probléma volt velük.......
Murphy ha jól emlékszem... (Ami elromolhat ,el is romlik !) Minél bonyolultabb annál több hiba lehetőség van..
Nos ez tuti nem egyszerű! :)
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
http://htka.hu/2013/01/19/foldon-az-f-35b-k/#comment-103033

A Lightning egyelőre egy fejlesztés alatt álló típus. A berepülések során előkerülnek azok a hibák, amiket később szeretnének elkerülni. Az, hogy ennyit lehet a hibákról hallani azért van, mert bármilyen hihetetlen vannak olyan országok is a világon ahol egy állami beruházás költségeinek alakulásáról tájékoztatják is az adófizetőket.
Ugye azt Te sem gondolod, hogy pl. a kínai típusokkal semmi hiba, mert nincsen minden hónapban hír róla, hogy épp mi esett le róla.
 
M

molnibalage

Guest
44893 said:
Teljesen amatőr szinten figyelem a híreket! Ez egy frankó gépnek néz ki. Sok mindent tud.Az ára sem semmi. De szerintem kategorikusan ki lehet jelenteni,hogy nem a legsikeresebb konstrukció. Csak az elmúlt 6 hónapban rengeteg probléma volt velük…….
Murphy ha jól emlékszem… (Ami elromolhat ,el is romlik !) Minél bonyolultabb annál több hiba lehetőség van..
Nos ez tuti nem egyszerű! :)

Nagyon nagy butaság ilyet kijelenteni...
 

buci

New Member
2012. szeptember 19.
18
0
1
<a title="molnibalage profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/molnibalage/">molnibalage , </a><a title="dalost profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/dalost/">dalost :
</a>

Típus rajongástól függetlenül írtam véleményt. nem mondom,hogy igazam van.

Sőt biztos vagyok benne,hogy más típus fejlesztésnél is vannak nehézségek, hiányosságok (Értem itt a Kínai példát felhozva).

- De szerintem ez nem a legjobb reklám az F-35 -  nek. nem minden esetben kell ennyire részletesen tájékoztatni az adó fizetőket..hacsak valami hátsó szándék nincs mögötte...! - Már nem tudom alá támasztani,hogy hol olvastam (megpróbálom előkeríteni) de azt olvastam erről a szériáról,hogy nagyon túl van tervezve,bonyolult szerkezet....

Márpedig azokra igaz amit feljebb írtam...
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Minden típus fejlesztésénél vannak nehézségek, csak van amelyik meg is marad ott és van ami továbblép.

Az F-35 egy laikus számára (mint én) is hordoz számtalan újítást és ebben mindig megvan a buktató, hogy ami papíron működik, az a valóságban nem egykönnyen. Erre jó példa Molni F-15 cikke és összehasonlítva a két típust, aránylag ezzel sincs több probléma. A lényeg, hogy egy se zuhanjon le.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 839
113
Szerintem nem azzal van baj,hogy sok a hiba hanem azzal,hogy már készülnek a széria gépek( azt olvastam,hogy már gyártják őket).És csúnya is... :D
 
M

molnibalage

Guest
44917 said:
<a title="molnibalage profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/molnibalage/">molnibalage , </a><a title="dalost profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/dalost/">dalost :
</a> Típus rajongástól függetlenül írtam véleményt. nem mondom,hogy igazam van. Sőt biztos vagyok benne,hogy más típus fejlesztésnél is vannak nehézségek, hiányosságok (Értem itt a Kínai példát felhozva). - De szerintem ez nem a legjobb reklám az F-35 - nek. nem minden esetben kell ennyire részletesen tájékoztatni az adó fizetőket..hacsak valami hátsó szándék nincs mögötte…! - Már nem tudom alá támasztani,hogy hol olvastam (megpróbálom előkeríteni) de azt olvastam erről a szériáról,hogy nagyon túl van tervezve,bonyolult szerkezet…. Márpedig azokra igaz amit feljebb írtam…

Repülőgép esetén nincs olyan, hogy "egyszerű" szerkezet. Ha no1. képességeket akasz, az nem gét fémgolyóval meg egy fahusánggal éred el. Pont.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
A hibák ezek szerint legalább 2011-től ismertek:

http://4.bp.blogspot.com/-lnhG5fH0Cm4/T0MoEi0MECI/AAAAAAAAB3M/yUDRpx20lJU/s1600/JSF-IssuesProblems_PeerReview_Sub-Master.jpg
 

F1End

Member
2010. július 17.
92
1
6
"nem minden esetben kell ennyire részletesen tájékoztatni az adó fizetőket..hacsak valami hátsó szándék nincs mögötte…!"

Az USA -ban meglehetősen központi kérdésnek számít az adók mértéke és úgy általában az állami szerepvállalás, ezért nagyon fontosnak tartják az adó felhasználásának nyomon követését, tehát ott ez elég gyakori, egy ilyen nagy volumenű program (három fegyvernem és számos szövetséges ország váltaná típusait az F-35 -el) esetében szinte kikerülhetetlen, hogy részletesen nyomon kövessék azt.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 511
72 513
113
Először tankolt egyszerre két F-35C egy KC-130-asból.

<a title="KC130 + 2 F-35C" href="https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/775885_10151239580303733_1891057556_o.jpg">
fotó
</a>
NAVAL AIR STATION PATUXENT RIVER, Md., Jan. 22, 2013 - For the first time, two Lockheed Martin F-35C Lightning II carrier variant test aircraft refueled together with a Lockheed Martin KC-130 Hercules in the sky above Patuxent River, Md. recently. The CV aircraft, known as CF-1 and CF-2, completed the milestone as part of an F-35 flight test program that will accomplish more than 1,000 flights in 2013. Later this year, Eglin AFB, Fla., will receive its first CV aircraft joining the F-35 pilot and maintainer training program there."
https://www.f35.com/news-events/news-releases.aspx

 
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 511
72 513
113
Raytheon, US Air Force complete Small Diameter Bomb II fit check on F-35 aircraft
http://raytheon.mediaroom.com/index.php?s=43&item=2260
 

AGRESSOR88

Active Member
2010. december 27.
73
107
33
Szerintem vegyesen vásárolnak majd mint Ausztrália.

2/3 Super Hornet a többi F-35

Ha probléma van a merev csöves megoldás átálására akkor vegyenek C vagy B verziót mivel azok mind hajlékony tömlős utántöltésüek.