1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Műholdas korai előrejelző rendszerek

Diskurzus a(z) 'Helymeghatározó, kém- és egyéb műholdak, űreszközö' témában - Tcat által indítva @ 2015. november 18..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. Python

  Python Well-Known Member

  Nem képes irányítani az amerikai légierő az egyik meteorológiai műholdját. Egyelőre nem tudni, mi okozza a hibát, illetve azt sem, hogy vissza lehet-e nyerni az uralmat az űreszköz felett.
  A DMSP F-9 nevű szatellitet az amerikai Nemzeti Óceáni és Légkör Szervezet (NOAA) üzemeltette, és elsősorban katonai célokat szolgált: a katonai hadműveletek sikerét befolyásoló időjárási viszonyokat követte nyomon. 2014 áprilisában bocsátották fel, jelen pillanatban ez számít a légierő legfrissebb szatellitjének, írja a Space.com csillagászati portál.

  A DMSP F-9 február 11-e óta irányíthatatlan, ennek okát mostanáig nem sikerült azonosítani. Állapotjelentést továbbra is kapnak tőle, de képtelenek vezérelni és légköri adatokat sem szolgáltat.
  http://www.origo.hu/tudomany/20160308-usa-muhold-hadaszat-legiero.html
   
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Legutóbb (83ban?) felhő miatt volt.
   
 6. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "Új orosz fegyverzet-ellenőrző műhold"

  "
  A Kozmosz-2541 katonai jelzésű űreszköz Pleszeckből állt elnyúlt, Molnyija típusú pályára csütörtökön.

  A start egy Szojuz-2.1b hordozórakétával történt, szeptember 26-án, magyar idő szerint 9:46-kor. A végső pályát a rakéta Fregat-M végfokozatával alakították ki. Bár az Orosz Védelmi Minisztérium hivatalos közleményében nem említette, de a Tundra sorozatba tartozó műholdról (Tundra-13L vagy EKSZ-3) van szó. Ezek az orosz hadsereg számára végeznek megfigyeléseket, a földi rakétaindításokat figyelik a hősugárzásra jellemző infravörös tartományban. Amerikai követési adatok szerint az új űreszköz 63,8°-os hajlásszögű, kb. 1600 km és 38 500 km között változó magasságú pályára került. Ennek az elnyúlt, a nevét a Molnyija távközlési holdakról kapott pályatípusnak a jellegzetessége, hogy rajta a műhold a 12 órás keringési idő legnagyobb részét az északi félteke, magas szélességek fölött tölti. Ugyanilyen, a célterületek fölött hosszú megfigyelési időt biztosító pályára állt az EKSZ (Tundra) korábbi két, 2015 novemberében és 2017 májusában felbocsátott tagja is. A típus a korábbi orosz Oko sorozatot váltotta fel, amelyek közül az utolsó 2012-ben indult."

  [​IMG]

  http://www.urvilag.hu/a_nemzetbiztonsagert/20190927_uj_orosz_fegyverzetellenorzo_muhold

   
  fishbed and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása