M51 SLBM (Franciaország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 077
76 057
113
Nem sikerult  a franciáknak a teszt , felrobbant a rakéta pár percel a víz alatti kilovés után ...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@joker

Hidd el nekem, hogy vannak olyanok, akik miatt ezt külön ki kell emelni :)
 
 • Tetszik
Reactions: ghostrider

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 662
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kudarc egy francai ballisztikus rakéta tesztjén
A nuki robbanófejes mondat nem is olyan hülyeség. Én úgy tudom, sok elveszett atombombán rajta volt a nuki fej, de a hasadóanyag nem volt benne. Azt ugyanis csak az éles bevetés előtt teszik bele. Ez mondjuk legalább 30 éves infó.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 446
28 299
113
Milyen az a "sok elveszett atombomba"? Az éles bevetés esetén amikor atomfegyvert, főleg ha ICBM-re szerelt atomfegyvert kell bevess, akkor nem az lenne a lényeg, hogy akkora a gebasz, hogy azonnal kell tudd bevetni, nem pedig egy napi vagy heti bütykölés után?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 662
113
 Cirka 5 perc bütykölés. Legalább 100 atombomba veszett el. Vagy 10 máig se lett meg. Talán a leghíresebb ami Savannah város alatt van valahol a mocsárban, de valahol Marokkóban is van néhány.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 446
28 299
113
Cirak 5 perc bütykölés egy rántottához is kell. Akkor vagy valami autómatikus betöltő rendszerük kell legyen, pl mint egy CD-ROM, ami kinyílik "gombnyomásra", beteszed a töltetet egészben és a mechanika onnan a helyére teszi, vagy ennél sokkal hosszabb idő kell neki, ha le kell csavarozni a tetejét és részben szét kell szedni a rakéta orrát. Nem értek hozza, de ez az 5 perc szerintem arra sem elég, hogy végigmenjenek a biztonsági protokollokon, előszedjék azt az embert akinél van a széfhez a kulcs, ahol van a hasadóanyag, stb.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
France: French military successfully test M51 ballistic missile in Atlantic Ocean
http://www.youtube.com/watch?v=ySzWfJt9Jbw
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Ha minden igaz a Franciák legutóbbi M51 tesztjéhez érdekes pályát választottak.
A francia szárazföldi kísérleti telepről egyenes nyugatnak az USA partjainak az irányába...:eek:
E0DudfdXIAYOWuo

A visszatérő járművet - ami erősen spekulatív alapon lehet hogy az első Francia hiperszókus kísérleti eszköz lehetett - többek között egy USA RC-135S Cobra Ball is figyelemmel kísérte.
E0CshccX0AMPey7

meg persze a térségben volt a Francia haditengerészet FS Monge nevű hajója is (a kép Ápr 16 án készült, helyszín: Norfolk, Virginia)
EzGpI28W8AMpr7X

https://www.thedrive.com/the-war-zo...issile-test-as-an-american-spy-plane-looks-on
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 662
113

A francia haditengerészet M51 ballisztikus rakétát lőtt ki tengeralattjáróról​

 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 446
28 299
113
A franciák tegnap este egy "be nem jelentett" M51.3-mas SLBM tesztet hajtottak végre, ami Landesből indult és az Atlanti Óceánba esett. Gondolom az ilyeneket csak a parasztnak nem jelentik be, akiknek van hasonlója azoknak előre szólnak, hogy ne gondoljanak hülyeségekre és ne indítsanak megelőző / válasz csapást.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 602
12 367
113
A franciák tegnap este egy "be nem jelentett" M51.3-mas SLBM tesztet hajtottak végre, ami Landesből indult és az Atlanti Óceánba esett. Gondolom az ilyeneket csak a parasztnak nem jelentik be, akiknek van hasonlója azoknak előre szólnak, hogy ne gondoljanak hülyeségekre és ne indítsanak megelőző / válasz csapást.
Rég be volt jelentve. Először még november elejére terveztèk, majd hosszabbították a navigációs figyelmeztetést.
Október 23-as a bejelentés;
IMG-20231119-185504.jpg

Ezúttal kicsit módosított pályát választottak az Áprilisi indításhoz képest;
IMG-20231119-185515.jpg

Indítás;