1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyar történelem

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - blitzkrieg által indítva @ 2016. február 25..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Egyetertek reszben. A barmeddig szerintem tulzas de Becsig Cseh Morvaorszagig konyeden. A szultan meg nem ment mindig a fosereggel.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Attól függ ez szerintem,hogy honnan indul és hol/mennyi utánpótlást tud raktározni/vinni.Ezek miatt szerintem inkább Duna-vülgye mentén kell keresgélnünk nem pedig Észak felé.
   
  blitzkrieg likes this.
 3. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  http://www.origo.hu/tudomany/201802...razsiai-es-nem-finnugor-eredetuek-voltak.html

  Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben.
  A munka nemzetközi összefogással folyt, és az archeogenetika világszerte elismert szakértői is részt vettek benne a göttingeni egyetemről, így az eredmények megkérdőjelezhetetlenek - hangsúlyozta Kásler Miklós. Ez pedig azért lényeges, mert a kutatócsoport sikeresen definiálta III. Béla király apai ági (Y-kromoszomális) profilját, amely hivatkozásként szolgálhat az Árpád-dinasztia további maradványainak és vitatott élő leszármazottainak azonosításához.
  A szakértők 11, a székesfehérvári bazilikából származó csontvázat vizsgáltak meg, de csak kettőről állapították meg, hogy biztosan Árpád-házi: az egyik III. Béláé, a másik egy olyan férfié, aki az eredeti temetkezési helyen III. Béla közelében feküdt.
  Kásler professzor elmondta: vizsgálataik alapján a két királyi maradvány az R1a haplocsoportba tartozik,ami azt jelenti, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.
  Ha lesz rá forrás, és részletesebben meg tudjuk vizsgálni a DNS-eket, akkor apai ágon vissza tudunk menni az Árpádok eredetéhez, megtudhatjuk, pontosan milyen népcsoportokból tevődtek össze az Árpád-ház tagjai, és akkor arra is választ kaphatunk, hol játszottak esetleg még szerepet a történelem során - mondta a professzor.
   
  rappali_ and anonim999 like this.
 4. LMzek

  LMzek Well-Known Member

  Itt is linkelte a cikket valaki korábban, amiben írták, hogy a finn-ugor eredet elismerésében jelentős súllyal esett latba a Habsburg nyomás, nehogy egy török-kabar eredet erősítse a mindenkor jelenlévő magyar elszakadási törekvéseket!
   
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Megint hülyeségeket beszél egy dilinyós, aki még arra se vette a fáradtságot, hogy az általa III. Bélaként említett csontok kapcsán megjegyezze, hogy minden valószínűség szerint Könyves Kálmán a régészek szerint! III. Béla temetkezése is megvan amúgy. Egyébként onkológus a fickó, nem is tudom milyen alapon került a projektbe. Ez a nettó hülyeség a finnugorokról se szerepel a rendes publikációjukban, hanem éppen az ellenkezője:
  "King Béla III was inferred to belong to haplogroup R1a. The R1a Y haplogroup relates paternally to more than 10% of men in a wide geographic area from SouthAsia to Central Eastern Europe and South Siberia (Underhill et al.2010). It is the most frequent haplogroup in various populations speaking Slavic, Indo-Iranian, Dravidian, Turkic and Finno-Ugric languages (Underhill et al.2010)"
  DNA profiling of Hungarian King Béla III and other skeletal remains originating from the Royal Basilica of Székesfehérvár
   
  LMzek likes this.
 6. pela3

  pela3 Well-Known Member

  Volt már?

   
  endre likes this.
 7. theo

  theo Active Member

  Ávósok dokumentumfilm a komcsi áldozatok emléknapja kapcsán, aki esetleg nem látta, érdekes dokumentumfilm.   
  Panzerfaust likes this.
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez az a sorozat, amit azért nem engedtek utána a köztévén leadni, mert állítólag rossz fényben tünteti fel a magyarországi zsidóságot, vagy egy másik?
   
 9. theo

  theo Active Member

  Ez az!
   
  zsolti likes this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na erről már hallottam, akkor megnézem, köszi :D !
   
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 12. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Könyvekben még érdekesebb dolgok vannak.
  Sajna az a baj hogy már az ifjúság (sem) nem olvas.(könyvet)

  https://www.beol.hu/bekes/kozelet-bekes/fekete-pal-nem-haragszik-senkire-54059/
  http://www.bekes-archiv.hu/id-625-szegedi_katonai_birosag_itelete.html
  https://bookline.hu/szerzo/fekete-pal/27249#


  Ez az ember elég sokat szenvedett.
  Aki meg elítélte, a balatoni nyaralójában éli öreg napjait, kiemelt nyugdíjjal. A szoci kormányok alatt még ki is tüntették (!).
  Rendszerváltás ..... komolyan kiröhögöm - keserűen - aki ezt mondja ... Még ő is leírja, hogy személyesen ismeri és tudja, kik öltek embereket ávósként, és momentán nyugdíjasok...
   
  antigonosz likes this.
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  https://en.wikipedia.org/wiki/Tamás_Bauer
  Made in DK. Ez egy olyan családi történet ami példa értékű, mármint ha meg akarsz döbbenni kik között járkálsz mai napig.
   
  szpg9 likes this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 15. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Nem csak a Szu-ba lapátolták a pénzt, hanem a rothadó kapitalizmust is patronálták.
  Ahogy mondta Hofi: "Na, csak egy példa, múltkor meg szólnak nekünk, hogy a brigád . . . menjünk el TSZ-patronálni. Na, mondom akkor, gyerünk! Menjünk TSZpatronálni
  . . . önként, . . . ha már szóltak, hát úgy igazán önként! Meg aztán múltkor is szóltak már egyszer-nyolcszor, aztán vigyázni kell. Igen, mert olyan könnyen sértődnek a TSZ-ben vigyázni kell"

  Pont erről a kilapátolásról van egy jó, mai írás: https://magyaridok.hu/lugas/alkotmanyos-koltsegek-3214708/

  "...1962 és 1972 között egyetlen külkereskedelmi vállalat, a Metalimpex költségvetésének terhére másfél millió dollár került az indiai üzletkötő számláira, amelyet a Magyar Nemzeti Banknál és a Külkereskedelmi Banknál vezetett. A pénz az indiai kormánypárt választási kampányához való hozzájárulásra kellett, de azt jelenleg nem tudjuk, hány impex juttatott még hasonló konstrukcióban pénzt Indiába. Kis adalék a korabeli Magyarország pénzügyi helyzetéről: míg 1960-ban kétmilliárd devizaforintra rúgott az adósság, 1969-re már 9,3 milliárd devizaforint tartozása volt az országnak, és 1962-től voltak olyan időszakok, amikor az MNB napi likviditási problémákkal küzdött. Mindeközben India atomfegyverek előállításán dolgozott, és 1974-ben atomhatalommá vált. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kiemelten támogatott pártok nem a harmadik világban voltak. Külkereskedelmi fedéssel Magyarországról az európai testvérpártokhoz (különösen az olasz, francia, osztrák kommunista és szocialista pártokhoz) feltehetően sokkal több pénz jutott el, mint Indiába. ..."
   
  fip7, Pal and antigonosz like this.
 16. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Második lett a fia abban a kerületben ahol indult, nem sokkal lemaradva az elsőtől. Úgy látszik elég sok mindenkinek példamutató és követendő egy ilyen ember. Biztos van miről nosztalgiázniuk az Apró klánnal.

  3. választókerület - XII. kerület (67,5 százalék)

  1. Gulyás Gergely (FIDESZ-KDNP) - 43,07 százalék, 14 596 szavazat

  2. Bauer Tamás (DK) - 38,80 százalék, 13 151 szavazat

  3. Hajdu Mária (LMP) - 6,86 százalék, 2326 szavazat
   
  Pal likes this.
 18. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 19. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  szuvorov likes this.
 20. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

Ezen oldal megosztása