1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyar történelem

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - blitzkrieg által indítva @ 2016. február 25..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Maradjunk a tényeknél, amelyet tudósok alapítottak még nem pedik lelkes laikus amatőrök!

  Ez itt biztos:

  https://m.origo.hu/nagyvilag/20150509-egy-tudos-szerint-meg-istent-is-az-ukranok-teremtettek.html

  Meg ugye ezek is tények, hiszen benne vannak a tankönyvekben, tehát biztos nem hazudnak:

  https://civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/hurra-szlavok-is-vagyunk/0125115911

  Jajj csak nehogy háború légyen mert mások szerint meg nem is ukrán hanem más ősi föld:

  https://mandiner.hu/cikk/20150814_basescu_romania_is_belepiszkalhatna_a_magyar_terkepbe_a_tiszaig

  :D
   
  rejsz felügyelő likes this.
 2. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ha semmit nem tudunk a nyelvükről, akkor honnan tudjuk róla azt, hogy közvetítő nyelv volt? Ellentmondás. Ha a népességnek csak elenyésző részét alkották, akkor hogyan lehetett ebből az elenyésző számban beszélt nyelvből közvetítő nyelv? Még egy ellentmondás. Pont fordítva szokott lenni, a legszélesebb körben beszélt nyelvek szoktak közvetítő nyelvvé válni.

  És rajta kívül látta még bárki ezt a krónikát, vagy ez is olyan mint László Gyula rovásírásai, vagy a boszniai piramisok magyar rovásírással kitapétázott falai, amiket a felfedezőiken kívül soha senki nem látott és nekik kell bemondásra elhinni, hogy ezek léteznek?
   
 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Pont a fentebbi kommentek bizonyítják, hogy a magyarok sem maradnak el mögöttük őstörténeti őrületben.
   
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Csak az a baj hogy ezek tankönyvekben jellenek meg, hivatalos minisztériumi álláspontot képviselnek és hivatalban lévő elnökök nyilatkoznak ilyesmiket a masik oldalon, nálunk meg a hivatalosan nem elfogadott, tankönyvekben meg nem jelenő tudósok álláspontjait keverik orbitális marhaságokkal zug internetoldalak .
  Azért összemosni László Gyula kettős honfoglalás elméletet a sziriuszrol jött magyarokkal elég merész!
   
  blitzkrieg, vilmoci and arcas like this.
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  László Gyula régészeti leletei megvannak.És Bakay koronikaidézete is megvan,nem Bakay agyszüleménye.
  A hatalom nyelve a közvetitő nyelv.Lényegtelen,hogy hányan beszélik kezdetben.
   
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az a baj, hogy náluk ezt jelentéktelen senkik mondják, nálunk meg miniszterek.
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hol van meg? Ezt is csak bemondásra kell elhinni? Van róla kép vagy ez ilyen perverzió az ilyeneknél, hogy a leleteikről nem készítenek képet, csak bemondják, hogy mit találtak? Vagy van esetleg cím is ahova elmehetek és a saját szememmel megnézhetem? Ne rejtélyeskedj akkor mint a bemondómesterek, hanem oszd meg velünk a konkrétumokat.
   
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Tényleg senkik!

  Valerij Bebik A politikai tudományok doktoraként is ismert Bebik korábban két ukrán államfő sajtószolgálatának vezető tanácsadójaként is dolgozott.Jelenleg pedig ő irányítja a sajtó által csak propagandaminisztériumnak becézett tárca társadalmi ellenőrzésére hivatott testületet.
  (A cikk 2015-ös)

  Ők is senkik:

  az ukrán iskolákban kötelezően használatos történelemkönyvek, illetve a mai ukrajnai történetírók továbbra is ősi ukrán földként tüntetik fel a Kárpát-medence északnyugati szegletét, amelyet szerintük csak a XII. század környékén foglalt el a Magyar Királyság. Számos ukrán-ruszin történész azt állítja, hogy Debrecen már jóval a magyarok bejövetele előtt ősi szláv kereskedőváros volt, amely akkoriban Dobrocsin néven volt ismeretes.

  Na ő speciel tényleg egy senki!

  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Traian_Băsescu
   
  antigonosz likes this.
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Bakay és László Gyula elismert,hivatalos történészek,nem valami ukrán csodadoktorok.Nézz utána,és olvasd el a munkásságukat.Ennyi.
   
  arcas likes this.
 10. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Holmi sajtós tanácsadó meg civil testületi elnök tényleg senki egy miniszterhez képest. Nem árt néha a saját portánkon is söprögetni, főleg ha itt sokkal magasabb pozíciókba kerülnek a bolondok.

  Az pedig tény, hogy a Kárpát-medence északkeleti (nem északnyugati!) részén már éltek keleti-szlávok a honfoglalás előtt is.
   
 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Azt kértem, hogy a bemondásukon kívül mutass képet a leleteikről, vagy add meg a címet ahol a saját szememmel megnézhetem őket. Erre te azt mondod, hogy olvassam el a bemondásukat. Tudom mit mondanak be. De látni is szeretném azt amiről beszélnek, mert úgy tudom, hogy rajtuk kívül még soha senki nem látta ezeket a leleteket.
   
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Kikre gondolsz?

  Szlávok?

  Hát nem is tudom

  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/A_Kárpát-medence_története_a_honfoglalásig
   
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hát bizony, hogy szlávok. Keleti-szlávok Kárpátalján, nyugati-szlávok a felvidéken, déli-szlávok a Délvidéken. Persze akkor még nem Kárpátaljának, Felvidéknek meg Délvidéknek hívták ezeket a vidékeket, hanem úgy ahogy a helyi szlávok nevezték.
   
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Azta én debreceni vagyok,mindig is voltak számomra homályos részek Debrecen történelmében ezen információk ismeretében már minden világos,megyek is és a Debrecen táblát átjavítom Dobrocsinra:):):):):):) az eszem megáll,de a viccet félretéve most komoly gondban lehetnek a románok,hogy formálhatnak jogot Debrecenre mivel most kiderült,hogy Debrecen még is egy ősi szláv kereskedőváros volt.:):):):)
   
  szuvorov likes this.
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Még jó, hogy a Szíriuszra senki nem formál jogot rajtunk kívül, úgyhogy vitán felül áll, hogy az ősi magyar bolygó :D:D:D

  „Az emberi faj DNS-ének adott hosszegységén két-három csavarodása van, míg a magyarnak kilenc, ami megegyező a Szíriuszról a Földre jövő fény megcsavarodási számával. Ebből is származik a magyar elme, lélek, szellem kivételes volta, kozmikus származása, a magyarok kiválasztottsága”

  És ez magyar rovásírásos aranytáblákon volt rajta, szóval ez nem csupán egy bemondás, hanem aranytábla.:D:D:D
   
 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Dehogy éltek!

  A szlávok Kárpát-medencei letelepedését a 6–7. századtól számítják. Feltehetőleg főként nyugati- és déli szlávok lehettek, melyek a későbbiekben beolvadtak a honfoglaló magyarságba, még a mai keleti szláv népesség a kora újkorban telepedhetett be, és nem azokra a településekre, amelyek a 9. században léteztek. Kárpátalja nem tartozik egyik jelentős szláv államalakulathoz sem, de egyes elképzelések szerint közvetlen szomszédságban lehetett Nagymoráviával és a dunai bolgár állammal volt határos.
  1365-ben Nagy Lajos király Korjatovics Tódor litván herceg kormányzásával ortodox ruszinokat telepített le a területre.

  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Kárpátalja_története
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 19. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  De bizony éltek.

  Például a fehér horvátok, akik a honfoglalás előtt mozogtak Halics és Volhínia felől a Balkán felé. De nézz utána még olyan szláv törzseknek is mint a Tivertsi és az Ulichi. Nem messze volt a szláv őshaza Venedae, és onnan mozogtak mind a négy irányba.

  Onnan egy Közép-Európától Kelet-Európáig tartó körben mindenhová eljutottak, Kárpátalja sem volt kivétel, még akkor sem ha a 21. századi turbómagyaroknak területi igényeik lennének arrafelé és most meg akarják magyarázni, hogy az "mindig is" magyar föld volt és mi voltunk az első emberek ott.

  A korabeli szlávok erről mit sem tudtak és ugyanúgy éltek ott is, mint mindenhol a környéken.
   

Ezen oldal megosztása