1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyar történelem

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - blitzkrieg által indítva @ 2016. február 25..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Akarod mondani a nagy morva birodalomrol beszelsz.?.
  Mert az ugy volt hogy a szlavok birodalmat alapitottak.es mind minden birodalom hoditottak. De nem oltak ok se le mindenkit a meghoditott teruletren /ahogy te is irod a masik szemszogbol.../ de a hatarorizetet nem lehet a meghoditottakra bizni... Ezert a legharciasabb torzseket kell odakuldeni hatarorizni. Portyazni. Mig a kifinomultabb torzsek keruljenek a magba./mint a zstyeppen simpla torzsiszerkezet./ a torzsek kozotti teruletrken a meghoditott nepek.../igazabol maradnak a helyukon.../

  Na de a lenyeg a szerbek a rutenok igy kerultek a helyukre... De ennek a moldva birodalomnak /szlav birodalomnak./ semmi koze az ukran orosz germano szlav csoporthoz... Az ukranok epp oly megszallok... Mert a rutenek nem germano szlavok... /a cseh szinten germano szlav csak az egy masik allapot mert ez nem a vikingek germanositasa hanem a nemeteke /ami egy teljesen mas nemet keverek.../ a germanok miatt van annyi szoke a szlavok kozt... Minelntobb a german a dns be annal szokebbek. A szerbek meg a deli torzsekkel keveredtek eleinte /ezert nagyobb a dns be a reszarany.../ertsd minel regebbi osod van valakivel annal nagyobb a valoszinusege hogy annak a tulajdonsagai oroklodnek.../

  A lenyeg a vikingel keveredett szlavoknak /ahogy az ukran is./ semmi joga nincs karpataljahoz. /mig a morva szlav / ruteneknek igen /morva birodalom reven./ aminek ok az ukranokkal oroszokkal ellentetbe semmi koze.

  Egesz egyszeruen azert mert addigra az a ket nagy torzs mar szetvallt.
   
  blitzkrieg likes this.
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ebbe is belemehetunk. A nyugati szlavok kivandorlasaba vagy a keletiszlavok russzok alapitasaba is. Szetvallasukba is.
   
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ne keverd a nepeket. /csak azert mert szlav alhat igen messze egymastol./
   
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát,lehet-vagy nem.Mindenesetre az első szláv államokat nem szlávok alapitották.Frankok,vikingek,és türk sztyeppei bolgárok.Elötte sem szláv állam,se szláv kereskedővárosok nem léteztek.A Felvidéket eredetileg az ismert történelemben germán törzsek lakták,pl kvádok.Mindenesetre a korai magyar megmaradt feljesgyzések szerint voltak szlávok a Kárpát medence délkeleti részén,annak a neve Vendvidék is volt.Amit később Szlavóniaként neveztek.A dunai bolgárok ekkor még inkább türkök,bár gyorsan elszlávosodtak.Honfoglaláskori szláv észak-nyugati népességröl nincs adat.Ettől még lehettek ott szláv néptöredékek.Csak nem jelentős számban.Ekkor még Kijev is inkább viking,mint szláv város.De 50évvel később már szláv város.A történelem egy folyamat.És minden ismert nép előtt volt ott már egy ma már ismeretlen.A föld meg azé,aki meg tudja tartani.Aki nem tudja megtartani,attol elhóditják.Ez már csak igy működik.Kazanyt mongolok alapitották,tatárok tették birodalmi központá,ma meg az oroszok városa.Jeruzsálemet sem a zsidók alapitották,még a Biblia szerint sem.
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 5. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Joga??? Te tényleg azt képzeled, hogy 2019-ben egy terület joga attól függ, hogy a 8. században melyik szláv törzs élt ott éppen és hogy vikingekkel vagy keleti gótokkal párosodtak-e? Neked elmentek otthonról.

  Utánanéztem, a már említett fehér horvátok, Tivertsiek és az Ulichiek mellett még olyan szláv törzsek is éltek arrafelé akkoriban mint Antes és Bushanes, de persze ez ma senkinek semmiféle jogot nem ad semmire, ez történelem, nem pedig területi jog. A területi jog egészen más tészta, aminek semmi köze az ókori történelemhez. Kárpátalja területére Ukrajnának van joga, ezt a jogot 1991-ben szerezte, és ezt a jogot semmiféle őstörténeti adat nem befolyásolja, a nemzetközi jog szerint ezt a jogot elvenni sem lehet tőlük.

  Oroszország próbál jogellenesen területet elvenni tőlük, de még az oroszok sem tudják erőszakkal sem kizsarolni tőlük, hogy lemondjanak a területi jogukról. Akkor pedig nem tudom ti mit képzeltek, miféle esztelen és esélytelen vágyakat dédelgettek. Egy olyan területről amit 80%-ban ukránok laknak, amit se demokratikusan, se jogilag, se katonailag, se semmilyen tekintetben nincs zéró esélyetek sem, hogy elvegyetek tőlük.
   
 8. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Erre nem reagálok semmit, ilyen stilusban leírni.
   
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen az ott azon a foldon lakonak annak aki ott szuletett joga van ahhoz a foldhoz. Tok mindegy honnan eredezteti magat... Es igen ha az osei ami eredeztet tobbezer evre nyullik vissza vagy csak par szazra igen is tobb joga van ahhoz a foldhoz mint annak aki nem ott szuletett es senkije se szuletett ott...
   
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha csak 3 generaciora vezetheto vissza mar akkor is tobb joga van mint egy gyutmentnek.
   
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Es igen is az ilyenilyen akar kissebbsegben elo foldhoz jogot formalo tobbedik generacios embereket igen is tamogassa az allam.., /mert az odszes tobbi azt teszi a sajatjaival./ mint a nemzet tagjait.
  Es igen ezen szemelyek reven az allam mar valos jogot bir kepviselni es formalni. Szembe mas orszaggal is.
   
 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Területi jogot biztosan nem, pláne nem egy olyan területre ahol csak 10% a saját lakosság aránya. Őstörténet nem játszik, se a középkori, se az újkori. Katonai erő nincs, se szövetségesek. Ami marad azok a hagymázas vágy- és lázálmok.

  De a ti dolgotok, hogy milyen víziókkal töltitek ki az életeteket. Szerintem felesleges dolog esélytelen és egyébként igazságtalan (mert az a 10% magyar bizony nem teszi se igazságossá se jogossá a Kárpátaljára való igényt) területi igényekre kattanva leélni egy életet. A vége az lesz, hogy beteljesületlen vággyal kell majd elmenni, és visszanézve az egészet megkeseríti majd ez az örökös követelőzés amiből nem lett semmi.

  Itt van most Zelenszkij, vele meg lehet egyezni egy olyan bánásmódban a magyar kisebbség részére ami elérhető, reális és mindenkinek elfogadható. Ennek van értelme. Kárpátalja követelésének nincs.
   
  migfun likes this.
 13. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Erkölcsi értelemben igazad van. A probléma ott kzdődik ha csak a történelmi jogot tudod szembeállítani az ellen hadseregével.
   
  blitzkrieg likes this.
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ennyi év után 1 értelmes hsz.
   
 15. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A nyelvészek szerint a marha szó az ónémet marchat (piac) szóból származik, csak mondom. Mindenesetre akár így van, akár nem, a régi magyarban a jelentése vagyon volt, nem szarvasmarha. Pontosabban a szarvas-marha is vagyontárgynak számított, ebből rövidült később marhára, de eleinknél a "marha" szó az vagyont jelentett alapvetően.
   
  antigonosz likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szóval ha valakit lemarházok akkor azt tulajdonképpen megdícsérem!
   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Rólad aztán minden lepereg bubu.
  Mindig van alább,mi?
  Izraelt 2000év jogán kapták vissza a zsidók,bár ők a hozzád hasonló szimpatikus írógépeket a helyükön kezelték mindig.
   
  rejsz felügyelő and megazez like this.
 18. Robur

  Robur Well-Known Member

 19. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Hunyadi jános idejében az aranypénzt aranymarhánaķ is nevezték.
   
 20. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  „Egy olyan területről amit 80%-ban ukránok laknak, amit se demokratikusan, se jogilag, se katonailag, se semmilyen tekintetben nincs zéró esélyetek sem, hogy elvegyetek tőlük.”
  Sok lesz az a 80%... pl az ukrik által megszállva tartott ruszinok se nagyon számolják bele magukat az ukránokba...
   
  Kurfürst and szuvorov like this.

Ezen oldal megosztása