Mindig kettőn áll a vásárHabsbolhápék úgyis többet ígértek volna....akár a csillagokat is...
De a tömeggyilkosság a románok részéről nem a legjobb válasz volt...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindig kettőn áll a vásárHabsbolhápék úgyis többet ígértek volna....akár a csillagokat is...
De a tömeggyilkosság a románok részéről nem a legjobb válasz volt...
Sajat iskolakban magyarul sem tudo tanarok kizarolag roman nyelven barmit tanithattak a roman tanuloknak. Nem volt allamilag eloirt tananyag. Szerinted hol van ilyen Európában? Akkoriban meg foleg nem volt.Nem én írtam, hanem Széchenyi, Kazinczy... és pont azt írják, hogy nem volt a kisebbségeknek messziről sem minden megadva.
Nagyon röviden, akkor amit kértél:Nem én írtam, hanem Széchenyi, Kazinczy... és pont azt írják, hogy nem volt a kisebbségeknek messziről sem minden megadva.
Nem akartam már elővenni, de csak mindig visszatérsz hozzá.Miért bántanál meg akárkit? Nehogy már ne mondhasd el a véleményed, ráadásul ilyen kulturáltan, mint tetted.
Nekem azzal szaladt tele, hogy anélkül ismerné az adott embert a kolléga, rögtön elvitatja a jogát, hogy
kifejthesse az álláspontját, ab start degradálja a képességeit, és vindikálja a jogot, hogy csak diplomával értelmezhető egy vélemény.
"Érdekes, hogy ezt Te mondod, és nekem mondod, mikor egy raktáros/logisztikus-politológus (bocsánat, nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de mint ha politológiát írtál volna) és pl.: egy kamionossal kell történelmi eseményekről vitatkozni, úgy, hogy ebből a hármasból kvázi nekem van -hármunk közül- történelemmel kapcsolatos végzettségem [nem érv, tudom, de én sem mondom meg egy kamionosnak, hogy milyen guminyomással közlekedjen... vagy bármely területen el tudom fogadni ha rendes érvekkel alátámasztott szakmai vélemény foglamozódik meg; pláne olyantól, aki nem autodidakta benne] és a konklúzió "Ennyi" meg majd meg lesz mondva, hogy mi a szakma, mert hangosabban verem a billenyűzetet... Érdekes, nem pl.: negannek írtad..."Van benne egy rész, amit meg itt a fórumlakók is megszívlelhetünk.
Ti. hogy tudományos, történelmi tényekről ne kocsmai színvonalon, végletekig elfogultan lehessen
egy 'szakmai' fórumon beszélni.
öööö. Ők, az akkor élők mondanak a saját korszakukról ítéletet, hogy mit kellett volna máshogy csinálniuk...Pláne nincs létjogosultsága, mondhatni nincs jogunk a mai korszakból éles és erős ítéletet mondani a kérdésben, maxmimum -mint az írás is teszi- árnyalni és bemutatni (a politikai igényeket).
Igen, így van; de az általad linkelt munkában is olvasható, hogy nem volt egyöntetű vélemény -már csak a nemzet fogalmában sem. Legalábbis így értelmeztem. Nem is a kortársak véleményét, hanem nekünk az utólagos leegyszerűsítést és ítéletet említettem. Elnézést, ha nem volt egyértelmű, de se tere, se ideje -amit jeleztem is nincs részletesebb elemzésre -már ha szükséges lenne egyáltalán.öööö. Ők, az akkor élők mondanak a saját korszakukról ítéletet, hogy mit kellett volna máshogy csinálniuk...
Inkább elhiszem nekik már sorry.
Minden esetre mégis elég egyöntetűen látták, hogy mit kellett volna tenni és hogyan, hogy ne forduljanak a magyar kormányIgen, így van; de az általad linkelt munkában is olvasható, hogy nem volt egyöntetű vélemény -már csak a nemzet fogalmában sem. Legalábbis így értelmeztem. Nem is a kortársak véleményét, hanem nekünk az utólagos leegyszerűsítést és ítéletet említettem. Elnézést, ha nem volt egyértelmű, de se tere, se ideje -amit jeleztem is nincs részletesebb elemzésre -már ha szükséges lenne egyáltalán.
Szerinted, egy elmaradottabb, a fejlettebbre, államalkotó népre tekintve milyen színnel jellemezné a zsigeri indulatait?nem
ellenségesek, ad absurdum becsatlakoznak magyar oldalon. Vagy akár még a szerbek-horvátok is.
ez elég buta hsz voltSzerinted, egy elmaradottabb, a fejlettebbre, államalkotó népre tekintve milyen színnel jellemezné a zsigeri indulatait?
a-kék, hűvös
b-sárga, irigy
c-rózsaszín, rajongó
d-piros, düh
e-fehér, tisztelõ
f-zöld,.semleges
g-fekete, gyűlölő
Több megoldás is lehetséges....
megjegyzés:
a román zászló
Az egész lakosságcserére alig több mint egy hét jutott, a beköltözők csak annyi ingóságot hozhattak magukkal, amennyit elbírtak. A gettósítás egyben kifosztást is jelentett.A gettóban ezért egy-egy lakásban több család élt együtt, de lakták az üzlethelyiségeket, pincéket, padlásokat, intézmények helyiségeit is.
Egy kicsit elbizonytalanodtam: ez irónia ugye? Ugye?Nagyon fontos infók a mongolokkal és a törökökkel való harcokról:
Kassai Lajos lovasíjászként lett ismert, de igazából egy filozófus-polihisztor. Ez alkalommal a világgal és önmagunkkal való harmóniától a kereszténységen és István király zsenialitásán át a korrupcióig és a képmutatásig nagyon sok mindenről szó esik.
[0:00] Bevezető
[2:30] Tegeződés, magázódás
[5:07] Ősi magyar hagyományok őrzése a XXI. Században
[10:34] Lovasíjászat: nem sport, hanem harci művészet és önismeret
[14:35] Koncentrálás vs. összpontosítás, egyén- vs. közösségközpontú kultúrák
[18:48] Fenn lehet-e tartani az egyensúlyt?
[22:16] Titanic és mentőcsónakok
[27:00] Európa: vonzerő van, elrettentő erő nincs
[32:07] István király zsenialitása
[38:42] Tatárok, törökök... esélyünk sem volt
[42:10] A kultúrát és a politikát szét kell választani
[49:28] Történelmi konszenzus, nemzeti öntudat
[1:00:16] Nem a kormány korrupt, hanem az ország
[1:06:39] Mindig a másik oldal bu••ja a büdös
[1:10:48] Önvédelmi sportok, harcművészetek, lovasíjászat
És az is kiderül, hogy a tojás volt előbb, mint a tyúk.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..