Somkuti Bálint.. Bocsi.. néhány eseményen összefutottam vele, és talán pár szót is beszéltem vele. Nekem elég idegenül hangzottak mondatai, olyan elnézést fidesz mantra volt sok esetben. Szóval Nekem nem volt szimpatikus. DE!!!! Teljesen egyetértek mindenkivel akik azt az álláspontot képviselik, hogy a Corvin köz védelme, a hősiesség mellett a hülyeség csimboraszója volt, és az védelmet vezető emberek pedig számomra bűnösök (is). Az orosz tankokat magyar légelhárító ágyukkal lőtték az üllői uton a Népligetnél. Ergo tehát tudták, hogy jönnek mégpedig nehéztechnika. A magyar hadsereg - kis kivétellel lábhoz tett fegyverrel nézte az egész forradalomnak nevezett felkelést. A Corvin köziek flobertpuskái, kézifegyverei stb. semmi nem állíthattak meg, ami páncélos.. Az ott lévő embereknek azt kellett volna mondani, hogy eddig védtük amit lehetett, ez már öngyilkosság, értelemetlen ellenállás, máshogy kell folytatni. Menjenek haza, a fegyvereket rakják el. Talán fel lehetett volna lobogózni a környéket szimbolikusan.. De nem ellenállni.. (akáecsak a csehek 1968-ban.. Szóval bocsánat ismételten, de erősen könnyűfegyverzetű kiképzetlen, összekovácsolatlan, nehézfegyveres támogatás nélküli csapatot nem szabadott volna otthagyni a Corvin köznél (és a Szénatérnél sem).. Ergo egyetértek Somkutival, még akkor is, ha nem tetszik a többségnek. Hozzá teszem, hogy nem azt írtam, hogy nem kell ellenállni, hanem nem így. Egyébként meg kurvára kuss van arról, hogy a magyar hadsereg miért is nem csinált semmit a fekelők oldalán 1956-ban. Ha Ők is ellenállnak, akkor egy szó se érhetné a parancsnokokat..