Magyar UAV fejlesztések

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 367
82 188
113
Aeromagazin aug.

Flyranger 5
32b2f58e9c04a526868338b792bb6ec0.jpg


 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 244
63 379
113
LiDAR-ral felszerelt drón...

A STRABAG Építő Kft., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. konzorciuma támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán.

A STRABAG által tesztelt drón előnye a kamerás drónokhoz képest az, hogy lézerszkennerrel és mérőműszerekkel szerelték fel. Ezek segítségével aktív távérzékelési folyamatot végez el a mérései során, vagyis letapogatja a területet. A drón lézerimpulzusokat bocsát ki önmagából és ezek visszaverődését észleli. Ezáltal képes arra, amire elődei nem: a lombkorona szintektől lejjebb is gyűjt adatokat, onnan, ahonnan más eszközökkel csak nehezen vagy időigényes megoldásokkal lehetséges.

 
 • Tetszik
Reactions: éber

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 244
63 379
113
376526269_710728621099393_2162803061241298751_n.jpg
goldi_mobility_024.jpg


GOLDiON hidrogéndrón

5000 méter magasságig, tehát fele a repülőgépek utazási magsságának, 4.5 órát tud repülni egy töltéssel. Thermo, infra kamerával rendelkezik, éjjellátó funkcióval is bír. 40X optikai zoom és HD minőségű videó jelátvitel 1000 méter magasból. Szinte korlátlan a felhasználási lehetősége.


Ez pedig egy két évvel ezelőtti cikk.