1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  • Hol definiálod a belváros határát?
  • Mivel rettenetes a forgalom? A kötöttpályás közlekedést és a kerékpárt nem tartja fel semmi. Illetve a villamos a tahóparaszt módon parkoló kocsik azok igen.
  A mutatott képek megoldása érdekel?
  1. Ez a tisztviselőtelep. Ez a Hungária körúton belül van. Mégis, totál csendes. 5-10 perc séta a metró, a busz vagy az 1-es villamos. Bármelyik magyar kisváros lehetne...
   https://www.google.hu/maps/@47.4822428,19.0988161,3a,75y,247.35h,76.43t/data=!3m7!1e1!3m5!1slT-ynD1VDRfDCHceqXyz4g!2e0!6s//geo0.ggpht.com/cbk?panoid=lT-ynD1VDRfDCHceqXyz4g&output=thumbnail&cb_client=maps_sv.tactile.gps&thumb=2&w=203&h=100&yaw=220.89665&pitch=0&thumbfov=100!7i16384!8i8192

  2. Kelenvölgy mellett, de kb. az egész környék ilyen. Villamos a közelben, de innen bringázni is lehet jól, piszok széles utak vannak és már Kerékopársáv a Fehérvárin.
   https://www.google.hu/maps/@47.4472...4!1sZ0luJMDPXVPVYNpa7HesRw!2e0!7i16384!8i8192

  3. Kelenföld. Két villamos a közelben és Metró se túl messze.
   https://www.google.hu/maps/@47.4709...XmJ_D5wQ!2e0!5s20140601T000000!7i13312!8i6656

  4. 11. kerület. Az egész környék ilyen. Ok ez sem olcsó, de ahhoz képest mibe kerül az ingázás... A villamos egy köpésnyire.
   https://www.google.hu/maps/@47.4788...4!1s55lNHRZbqWROHPbAXIfLBg!2e0!7i16384!8i8192

  5. Ez bevallom nem tudom melyik utca, csak ráböktem egyre, mert ismerem ezt a környéket is. Metró sétával 10 perc. Bringával annyi sem.
   https://www.google.hu/maps/@47.4586...4!1snnrEjaSjJJguHLCIIkUcGg!2e0!7i13312!8i6656
  És ez csak töredéke, amerre tekertem a fővárosban. Iszonyatosan sok élhető helyen van és még több lenne, ha az építőipar, a megrendelő és a sok balfasz találkozása nem olyan új lakóparkokat szülne, ahol a profitmaximalizálás oltárán feláldoznának zöld területet.

  A Haller Park, a Külső mester utca táján a rozsdaövezet teljesen kihalt, csendes egy totál új városrészt fel lehetne húzni oda, ami ha kezelték a talajszennyezettséget, akkor egy köpésnyire a fő közösségi közlekedéstől ott van. N+1 ilyen hely van Bp-n.

  Ehelyett mi van? Bivalybansznád külsőn a szántóra lekúrnak lakóparkot és az Üllőin és más úton meg özönlik be a nép Bp-re. És egyesek szerint ez teljesen jó...
  Ami meg épül Bp-n sokszor sikerült teljesen elkúrni, mert a szabályozás is szar, a megrendelők egy része buta és nem érdekli, az építtető meg csak a profitot lesi, olyan vadkeleti módon.

  A végeredmény meg senkinek nem jó.
   
  FilcTroll and blitzkrieg like this.
 2. torsen

  torsen Well-Known Member

  Attól függ mit értesz vidéken? Itt egy 2018-as cikk, azóta csak romlot a helyzet Debrecenben.
  https://civishir.hu/helyben-jaro/2018/12/a-debreceniek-szenvednek-hazankban-legtobbet-a-dugo-miatt
   
  pöcshuszár likes this.
 3. alali77

  alali77 Well-Known Member

  A leszólt szoci lakótelepek sokkal jobban meggondolt építkezések voltak mint amik most mennek. A Szerémi és a Budafoki utak közép épített lakóparknak csúfolt valami az egyik kedvencem. Onnan legalább közlekedés van, de át lehet köpni az egyik házból a másikba. De az igazán erős a Savoya Parkhoz felhúzott épület, az aki engedte odabaszni nem engedném tovább dolgozni. Vagy amit leraknak a Hosszúréti patak mellé, az nagyon klassz lesz, csak hiába van ott a villamos, gondolom autóval akarnak majd bejutni, és már most is irgalmatlan a dugó reggelente az Egér út felé.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A Barázda és Hengermalom út között? Hát, igen. Az 1-es villamos előtt ott csak a Budafokra menő busz volt az egyetlen BKV járat, ami szart sem ért, mert autók miatt állt a dugóban. De az 1-es vilivel sem lehet bejutni a budai belváros felé csak a fonódóval, de az sem volt 2015 előtt. Pedig 2015 előtt is volt már ott tömb. Nem igazán optimális.

  A Savoya Parknál felhúzotton én is pislogtam. Akkor sem költöznék oda, ha fizetnek... Kvázi autóútra néző ablakok...? A közelben 10+ perc séta a vili és dél Pestre átmenni egy napi kaland?

  Mindezt úgy, hogy a Vágóhíd táján hegyekben áll az üres terület? Bár annak beépítése is befejeződik a L. hídtól északra, szinte a teljes Vágóhidat lerombolták. Csak oda is olyan minstrumokat húznak fel egymás szájába, zöld nélkül (nekem úgy tűnik), hogy hiába van jó helyen, azért érdekes. Bár mondjuk a Haller Park egy köpésnyire van, de akkor is.
  Erre gondolok itt.
  https://www.google.hu/maps/@47.4707453,19.0772511,550m/data=!3m1!1e3

  De azon is pislogok, hogy ez anno hogyan épülhetett ide. A Parkból nyestek le kvázi területet. Az úttal ellentétes részén jártam már. Kellemes. Zöld, árnyékos, csendes.
  https://www.google.hu/maps/@47.4758384,19.0816269,267m/data=!3m1!1e3

  A Hosszúrét Patakosat jól ismerem, nagyon, nagyon sokat tekerek arra. Szép hely, de mindenki autózni fog onnan, mert hiába van villamos nagy kitérővel éri el a várost. Bringával a legrövidebb úton elindulva esélye nincs a villamosnak... Szép kis forgalom lesz...
   
  FilcTroll likes this.
 5. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Újpest Városkapunál épült most a Metrodom nevű lakópark, még indexen is reklámozták fizetett cikkben, és nekem úgy tűnt, hogy az is közparkból levágással készült. Igaz, nagyon rég jártam arra, de nekem úgy rémlik, hogy park volt régebben ott ahol most az áll/épül. (Minap arra autózva láttam a monstrumokat)
   
 6. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Mint éppen egy szoci lakótelepen tengődő, azt kell mondjam, hogy sok hibájuk van ezeknek, főleg az épületek elavultsága, illetve a parkok elhnyagoltsága, kicsisége, parkolóhelyek szűkössége, közben zöld terület rablása, de nem olyan rosszak. Jó volt a koncepció, hogy van a közelben fodrász, ócoda, iskla, kisbolt, ruhatisztító, minden, gyorsforgalmi út, tömegközlekedés, stb.

  Ami gond még: új lakópark épül a paneldzsumbink mellett egy egykori szolgáltató épület helyére, de nem építenek alá mélygarázst. Valamelyik instaceleb (asszony találta) meg már posztolgat a lennedő otthonáról. Város szélén lakom, relatíve sok zöld vna közel, de már így is az elmúlt években elkezdtek sokmindent lebetonozni, zsebkendőnyi telekre (akkora mint szüleim telke, ahol felnőttem) 3 ikerházat leraktak, a zöldterület maradékát gyeprácsozzák, és az autók parkolnak ott :S

  Iszonyat, én ahol felnőttem ott a kertes ház azt jelentette, hogy van KERT és van HÁZ. Nem pedig házak egy kis gyeppel körülvéve... Gyreknek homokozó? nem lehet, nem fér el a SUV!
   
  fip7 and papi like this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát, ha azt parknak lehetett hívni...

  2005-ben még régi ipartelep volt, ahogy látom. Azt eldózerolták és először csak 4 blokk épült és úgy 10 évig semmi. A természet csak simán visszavette a területet. Nem parkosítás volt én úgy látom. A Vágóhíd környéke is pont ilyen.
  A felhúzott lakózié a képek alapján a profitmaximalizálás csúcsa. Semmi zöld.

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG] [​IMG]
   
  Veér István likes this.
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  fip7, aquarell, vata and 4 others like this.
 11. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Összetehetjük a kezünket ha "bejön" a jóslatuk és egy év alatt sikerül visszatornázni a gazdaságot.
   
  aquarell likes this.
 12. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  Egy francia közgazdász "elszólta magát", a Ny-európai magas GDP-vel kapcsolatban.
  Példa német céggel: Győrben (Szentgotthárd, Kecskemét, Debrecen...) max 750e HUf/hó fizetésért elkészül a motor, amit 4-8e Euro/hó (sokm HUF/hó) fizetésért ellenőriz/átvesz a német szakmunkás (4 perc 10 mp/motor), ezt aláírja a csoportvezető-mérnök (xx másodperc) 6-12e Euro/hó és 24 óra alatt termel annyit a német munkás(hozzáadott érték) mint az "elmaradott" közép-kelet-európai munkás egy hét alatt. Csodálatos a közgazdaságtan...

  Ezért kapott hallgattak el az Eu-ban a kelet-Európai pénzek miatt tiltakozó államok (de villámgyorsan :) ). mikor közölte egy politikus Ny-Európával és Brüsszellel, hogy a munkahelyeket és az Eu-s pénzt bőven visszafizetjük mi k-k-európaiak.

  Kicsit "sarkítottam", de ez így zajlik!


  De -hozzáteszem- még mindig jobb mintha Kínában tennék ugyanezt!
   
 13. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Kár, hogy a cikk nem foglalkozik Szlovákiáva, Romániával, Szerbiával, Horvátországgal, Szlovéniával is. Megnéztem volna ezekre az országokra is az előrejelzést.
  A cikkben a két legerősebb országhoz hasonlították a magyarokat.
   
  blitzkrieg likes this.
 14. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Nekem nagyjâból a köruton belül a belváros. A körút eleve egy szemtdomb, szrintem. Szép, hogy kerékpârozol, de nekem nincs / nem volt kedvem öltönyben biciklizni...
  Mindenki ott lakik, ahol akar vagy ahol megengedheti magának. És ez igy van jól.

  Senkit nem akarok valóban megsérteni, de azt hiszem, hogy megszoktátok a szemetet és mâr nem is látjâtok. Pâr évet laktam régesrégen Londonban, eleinte nagyon zavart a piszok. De fél év utân mâr észre sem vettem. Pedig ott a musical utân át kell lèpni az ajtóban alvó hajléktalanokat stb.
  Összel voltam utoljára, 9 év utân Budapesten. Hát , melepödtem a piszkon, a koszos üzletablakokon stb. Amikor ott laktam, nem tünt ez ennyire szembetünönek. Pedig akkor még szedetvedettebb és piszkosabb volt, valószinüleg.
  Részemröl off.
   
  SilvioD likes this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Gratulálok, Bp, totális belvárosának...
  ...egy kis részéből...
  ...extrapoláltál az egészre...
  Csak, hogy érezzük az arányokat. A belső piros rész egy töredékéből tettél kijelentést az egészre...

  [​IMG]
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem tudom ki hogy van vele de en speciel a budos eletben nem laknek tarsashazban meg ha fizetnenek se.
  Epp ujitok fel egy lakast egy negy emeletes 14(?) lakasos lepcsohazban... Az egesszel tele a hocipom, ez egy katasztrofa az egesz xarakodas.
  Ki akarom dobni a radiatorokat, legyen helyette uj. Ez nem olyan egyszeru, mert plomba es egyedi mero van mindegyiken. Lakasszovetkezet altal megbizott vallalkozo cserelheti futesi idoszakon tul. Majd valamikor juniusban. Ilyen hulyeseget, otthon azt csinalok amit akarok a csaladi hazban.
  Gazpalack volt, az is meg lett szuntetve, mondom lesz villany, nekem az alberlo nehogy felrobbantsa a lakast. Lekottettem a villanyt a leendo tuzhelyig, eonos srac bekoti az orat, ad egy papirt toltsem ki, meg irassam ala a lakasszovetkezetben. Ok.
  Lakasszovetkezet nem irja ala mert ket eve ugy dontottek hogy csak akkor engedik ha a lepcsohazi betapot kicsereli az eon. Az eon akkor csereli ha minden lako beleegyezik es kicsengeti a muveletet. Felejtos, oregek meg ruppotlan az osszes lako. Maradunk 1980-ban, gazpalack.
  Kivagtam a kaputelefont, rendeltem egy masikat, nem jo mert ez nem ilyen, hanem olyan, kulonben is a lakasszovetkezet altal megbizott gipszjakab nyulhat hozza.
  Ja lakaszovetkezet virus miatt alig uzemel ha valamit intezni kene.
  Plusz meg egy ket bonusz:
  Kicserelem a vizcsoveket, ok, de az oraig a lakasban ugyanugy a negyven eves xaron megy egy kemenyszeru jaratban. Na az mikor adja vajon fel? Ki csereli ki es mibol? Az is ilyen kozos beleegyezeses?
  A foldszinti lakot neha elonti a xar valami csodas okbol.
  Siman hallom az oreglany mit telefonal vagy nez a tv-ben a szomszedban. Nincs meg 10 centi sem talan a valaszfal... Gondolom o is hall mindent.
  Este nincs eleg parkolohely. A parkolot meg negyven eve aszfaltoztak, ugy is nez ki. Hogy az kihez tartozik, ki fogja egyszer leaszfaltozni ujra, passz...
  Patabolat pl akarhova ki se lehet rakni, meg valahogy ez is le van osztva hogy kb egy lepcsohaz, egy szolgaltato, mert csak az erkelyre lehet antennat tenni, vagy akarmit, de ott meg pont nincs jel mert learnyekol a szomszed tomb, vagy epp ellenkezo iranybol jon a jel. Marad a koax is mert a getto tv szolgaltato nem fejlodik.
  De most ugy oszinten, hogy lehet elni ilyen korulmenyek kozt? Mekkora mazohistanak kell lenni hozza?
   
  fip7, vata, bartinieffektus and 4 others like this.
 17. migfun

  migfun Well-Known Member

  Leírtad a választ is:
   
  antigonosz likes this.
 18. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  Ízlések és pofonok. Én 4 emeletes panelban nőttem fel, 2 éve lakom kertesházban és utálom. ráadásul falu, nincs semmi csak kocsma, nincs élet, nincs értelmes tömegközlekedés. undorodom tőle.
  a panel mellett volt egy park ha fákra vágytam vagy kutyát kellett sétáltatni. igen,cserébe hallom a szomszédokat, itt falun meg a kutyák vonyítanak megállás nélkül.
   
  antigonosz likes this.
 19. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Felmerül a kérdés, hogy miért költöztél oda... Nem tudom hol és milyen falu ez, de ha helyben nicns is élet, azért sok helyen van a közelben egy város színházzal, stb.

  Nemrég mondjuk jártam észak-nógrádban, ott ami közel van az is messze van, olyan rosszak az utak... Én városiként se járok el annyira sokat, néhány hetente egy-egy barátommal találkozok valahol, de mivel a város nagy, ugyanannyi sokszor eljutni egy találkozó helyére, mintha környező faluból jönnék. Cirkusz, színház, opera, koncert... legfeljebb kivennék egy éjszakára egy szobát, ha annyira messze van. Évi 3-4 alkalommal amikor járok, beleférne az is.
   
  fip7, phaidros and blitzkrieg like this.
 20. vata

  vata Well-Known Member

  "nincs értelmes tömegközlekedés"
  Egy faluba minek tömegközlekedés.
  Igaz nálunk a közeli szőlőhegyen van egy jó étterem, meg egy két borozó, odáig nem ártana egy villamos vonal.
  Majd szólok a polgármesternek hogy pályázzon rá.:):):)
   
  fip7, phaidros, aquarell and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása