1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  + a !elosnak radobja a segely osszeget meg fel evig a fizetesere /munkahely valtasnal persze elveszik./ ami egy diplomasnak nem sok de egy eretsegizettnek szakmunkasnak vahy szakkepzetlen embernek erezheto osszeg./havi + 21500 azthiszem /kulon kell igenyelni munkaugyin. Ezt is es az alkalmazonaak is a tamogatast aki kiveszi a melost a kozmunkabol /2x2 nyomtatvany kitoltese./
   
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez a Dunaferr sztori nagyon büdös.
  Ugye most csődben van, több ezer ember munkája kétséges.

  https://index.hu/gazdasag/2020/05/07/tankilevics_interju_dunaferr/
  "
  Még az előbb említette, hogy a kormánynak elvileg gondot okoz a Dunaferr valódi tulajdonosának kiderítése. Ön tudja, hogy ki a Dunaferr valódi tulajdonosa?
  Kissé kényelmetlen helyzetben vagyok itt, mert egyrészt ez a részvényesek ügye, nagyon nehezen kommentálhatnám. Másrészt mindig is ment ez a találgatás, hogy ki is a tulajdonos. A kormány tudja, hogy ki a tulajdonos. Csak fel kell venniük a telefont, és beszélniük velük. Tudjuk jól, hogy az orosz állam van a Dunaferr mögött, és a tulajdonos eddig is sokat tett a folyamatos működés érdekében, épp ezért is lehetne bajos, ha a magyar állam bejönne államosítani bármit is."

  Anno 2004-ben privitizálta Fleto. A tulajdonosi kör "svájci-ukrán" volt papíron. Már akkor is felmerült, hogy Fleto nem véletlenül járt annyit Putyinhoz. Túl jóban voltak, lehet ezért is váltották le
  A lényeg ma kibökte a vezérigazgató, hogy az orosz állam a tulajdonos. Hát, erdekes egy privatizáció volt.... Sikerült a magyar állami tulajdont az orosz államnak átjátszani. @ulippo @ladagrant mit szóltok ehhez? Ez privatizáció? Vagy az ország egyik stratégiai cégének kiárusítása egy másik államnak, aki ráadásul a NATO hivatalos ellensége? Csak én erzem, hogy ez botrány!! Az index az interjúban ezen nagyvonalúan túllépett.

  Egyébként ha jól érzékelem ezt a választ a vezérigazgató úr fenyegetőzik, hogy ne merjék államosítani a céget.
   
 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Még egy kis érdekesség az interjűból.

  Nem tartják célszerűnek a magyar állami tulajdont, mert az nem biztosítja a cég számára a jövőt, egy multinacionális vállalatcsoport részévé kellene vállniuk, ehhez keresnek stratégiai partnert.

  Ez mind szép és jó, de kicsit visszás, amikor 3 kérdéssel később bevallja, hogy ajelenlegi tulajdonos az orosz állam!!!!!

  Egyébként az önkori választásokon a Dunaferr a Jobbikos polgármester mellett kampányolt. A kapuban az ő szórólapjait osztogatták Most is együtt próbálnak a kormányra nyomást gyakorolni. És akkor itt emlékezzünk arra, ki pénzelte, pénzeli a Jobbikot. Mindig képbe jöttek az oroszok.

  Simicska meg pont OV oroszbarátsága miatt szakított elmondása szerint Orbánnal. És rohant egy oroszok finanszírozta párthoz. Hááát, lehet forditva volt a sztori????
   
  phaidros, fip7 and megazez like this.
 4. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ez a része terelés volt. Szerintem.
   
  silurusglanis likes this.
 5. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Zapp Brannigan likes this.
 6. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Akkor még Oroszország "nagyon fejlett demokrácia" volt, Fletóék nem csak a Dunaferrt adták el nekik, hanem a Malévet (jó, elvileg nem a többségét, mert az a két MSZP-székházba bejelentett magyar strómannal együtt volt meg csak) és a MOL részvénypakettet többek között.
   
  SilvioD likes this.
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Putyin engedélye nélkül nem lesz államosítás,így vagy úgy de megmentik a Dunaferrt.
   
 8. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Ügyesen játszik a szavakkal a faszi maradjunk annyiban. Egyrészt elsimeri hogy az igazi versenyhátrányt a CO2 kvóta okozza az EU-ban, és hogy az Orosz, Ukrán egyébb nem EU gyártóknak ez nem gond,
  Az oroszok nyilván úgy akarják megszüntetni a versenyhátrányt hogy a Dunaferr betagozódik ez egyik nagyobb Orosz vállaltba, a folyékony fázis nálunk megszűnik így jelentősen csökken a CO2 kibocsájtás, hipp hopp máris közel 10%-ot spóroltak, Oroszországból behozzák a nyersacélt ( gondolom ezt értette alapanyag ellátás alatt )így itt nem is kell más csak a hengermű. Papíron máris egy magyar cég gyárt magyar terméket így mindenféle korlátozás nélkül vámmentesen eladható az EU-ban. Ugyan az a recept mint mikor az EU területén átcsomagolják a terméket kínai vállalatok, aztán megy rá a pecsét hogy made in EU.
  Arról viszont hallgat hogy a másik opció az ha az állam ingyenes kvótát ad nekik. Erre bizonyos mennyiségben minden EU államnak van lehetősége, ebből a forrásból fog kapni a Mátrai Erőmű is kvótát most hogy állami tulajdon. Írtak is róla több helyen hogy volt nagy iparági felháborodás mikor az állam Mátrának ígérte az ingyenes kvóták nagy részét, mert más szereplők is akrtak belőllük.
  Ez egy szimpla nyomás gyakorlás, a vírus pont kapóra jött.
  Persze ha legalább kissbeségi tulajdonosként bent lenne az állam és jobban belelátna a folyamatokba valószínűleg Dunaferr is könnyebben pályázhatna ingyenes kvótára. De ez gondolom az orszoknak annyira nem tetszene.
   
  phaidros and fip7 like this.
 9. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ez megy régóta, csak az ukrán acéllal. Volt amikor 2-3 naponta jött szerelvény.
   
 10. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Igen de eddig valamennyi folyékony fázis maradt. Azért 2 kohó csak megy. Márpedig ha megy akkor ahogy a faszi is mondja 100%-on kell menni különben csak még nagyobb a veszteség.
   
 11. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Egyetertek, ki a hatso szandeku ruszkikkal a tulajdonosi körből. Sajnos sok mindent annektalt erővel Putyin 2004 ota, ez is köztük lehet.
   
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Jaja, kicsavarta Fletó kezéből miközben nála ebédelt.
   
  anonim999, Gyurma, vilmoci and 3 others like this.
 13. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/uzlet/2020...-richter-felvasarlas-aldozatava-valjon-431236
  "Komoly bizonytalansági tényezőt hoz egy idén április elején benyújtott törvényjavaslat, amellyel a Richter 10 százalékos részvénycsomagját adná a kormány a Mathias Corvinus Collegium alapítványának, hiszen az alapítvány a működéshez szükséges osztalékokból nem biztos, hogy fedezni tudja a költségeit, és könnyen rákényszerülhet arra, hogy a részvényesi csomag egy részét vagy egészet értékesíteni kell, mondta el a Portfolio-nak Bogsch Erik, a Richter operatív elnöke. Bár a jelenlegi magyar kormánynak egyáltalán nincs szándékában a részvénycsomagot értékesíteni, és Bogsch biztos abban, hogy a kormány mindent megtesz, hogy egy esetleges ellenséges kivásárlást megakadályozzon, mégis az új részvényesi szerkezet a jövőben megnyitja az utat, hogy a Richter felvásárlás áldozatává váljon, és mindazok az erőfeszítések, áldozatok, amiket 119 éven át különböző generációk hoztak, semmissé váljanak, mondta a Richter elnöke, akivel a vállalat rekorderedményt hozó első negyedéve kapcsán beszélgettünk többek között a forint gyengüléséről, akvizíciókról, költséglefaragásról, deglobalizációról, a koronavírus-járványról és a vírus elleni vakcináról, utóbbi Bogsch szerint szerencsés esetben jövő év elején állhat rendelkezésre."
  Szerintem ez szükségtelenül kockázatos lépés volt a kormány részéről. Nem is értem miért volt erre szükség? Mikor eddig folyamatosan azon volt, hogy magyar kézben tartsa az aranytojást tojó magyar brand-eket.
   
  Irsai Olivér likes this.
 14. Loken

  Loken Well-Known Member

 15. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  A Mol-t is sikerült orosz kézre játszania. A igazgató pedig egy új befektető érdekeit képviselheti.
   
 16. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.napi.hu/magyar_vallalat...as-koronavirus-veszelyhelyzet.706141.html/amp
  "A fűnyírókat és azok alkatrészeit készítő MTD Hungária Kft. bejelentette, hogy 2020. augusztus 7-én a termelési tevékenységét a Veszprém megyei Nemesvámoson lévő gyárában megszünteti. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, ám a gyárbezárás ennél jóval több ember számára lehet kedvezőtlen, ha a szezonális munkavállalókat is beleszámítjuk."
   
  Ooorky likes this.
 17. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Lájkold, ha téged is kirúgtunk! Kurva anyjuk, legalább normálisan közölték volna.
   
 18. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Így a volt dolgozó az otthon biztonságából tud morcos fejecskével üzenni.
   
  silurusglanis likes this.
 19. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Az mondod, hogy a #maradjotthon... már azt jelenti, hogy nem kell többet jönnöd...
   
 20. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

Ezen oldal megosztása