1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 2. vata

  vata Well-Known Member

  "A fűnyírókat és azok alkatrészeit készítő MTD Hungária Kft. bejelentette, hogy 2020. augusztus 7-én a termelési tevékenységét a Veszprém megyei Nemesvámoson lévő gyárában megszünteti."
  Mióta kínai motorokkal gyártják a gépeket olyan szar lett minőség, hogy nem csoda hogy csődbe mentek.
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Könnyű repülőgépeket fejlesztő céget támogat az állam

   
  Nemerson, Gyurma and SilvioD like this.
 4. Loken

  Loken Well-Known Member

  marton likes this.
 5. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...a-ketmuszakos-munkarendre-esztergomban-433398
  "Az április 29-i újraindulást követően a piaci környezet figyelembevételével a Magyar Suzukinál fokozatosan térnek vissza a kétműszakos termelésre június végén. Az ehhez szükséges közel 400 főt érintő munkaerőtoborzást is már megkezdte a cég. A vállalat tervei szerint ez a saját állományukat érintő létszámbővítés nagyrészt a korábban kölcsönzöttként foglalkoztatott munkaerőállományukból kerül ki."
   
  fip7 and marton like this.
 6. Luthero

  Luthero Well-Known Member

 7. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  fip7, Nemerson, Terminator and 3 others like this.
 8. Loken

  Loken Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 9. Loken

  Loken Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 11. Loken

  Loken Well-Known Member

 12. papi

  papi Well-Known Member

  A OMM valahol Olaszország környékén járt fejlettségben, ebből mi a mezőgazdaságot és a hozzá tartozó könnyűipart valamint ezek miatt a gépipar egy részét adtuk. Az 1800-as évek végén kezdődő ipari felfutásnak is az volt az egyik kiváltója, hogy hirtelen lett értelme a máshol már évtizedek óta használt technikákat átvenni. Az egésznek egyszerűen az volt az oka, hogy az OMM közös piac lett, bevezették a Monarchián kívüli termékekre a védővámokat, bevezetésre került mindenhol az egységes aranykorona és a Monarchia komoly nehéziparral, de rossz földrajzi adottságokkal rendelkező területeiről hatalmas igény támadt a magyar mezőgazdasági termékek iránt. Másrészről a magyar arisztokrácia/bankárok/iparosok rettenetesen durva kedvezményeket sírtak ki az államtól. Ilyenek voltak például a nagyon kedvező kamattal nyújtott állami hitelek, állami területek ingyenes átadása gyárlétesítésekhez, akár 20 évnyi adómentesség, külföldről vámmentesen beszerzett gépek a gyárakba, vagy az állam vállalásai arra, hogy termékeket fognak vásárolni a létrejövő gyáraktól. Az 1890-es, 1900-as években rengeteg csőd szélén táncoló gyár volt, amelyeket az állam segített ki.

  1904-ben a K.u.K. 27,5 millió korona értékben adott le rendelést az iparnak, ebből Magyarországnak mindössze egy 8,8 millió koronás rész jutott.
  1908, már 103,8 millió korona, de a mi részünk még mindég csak 37,1 millió korona.

  A szockó alatt az agráriumban meg egyetlen komoly fejlesztés -bár a csoda szerintem jobb szó rá- ment itt végbe, az pedig a háztáji volt.
   
  Negan and Ooorky like this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 15. Bleroka

  Bleroka Active Member

  fip7 likes this.
 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 17. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Ügyes sakklépés. Az internetet böngészve azt láttam, hogy azok akik leginkább belvárosi albérletre vágytak, és siratták a magas árakat, olyan erővel védték az AirBnB-t a még csak belengetett szabályozástól, és szidták patásorbánt. Most majd az idoljaik, a (többnyire ellenzéki) polgármestereket kell utálni, ha bántják az Airbnb-t, Viktátor megnyitotta a lehetőséget csupán a rendrakásra.

  Az a helyzet, hogy nem hullajtok könnyeket egy újabb olyan cégért, amit ugyan forradalminak kiáltanak ki, de valójában csak mással fizettet ki externáliákat, illetve adócsalást tesz lehetővé.
   
  fip7, Luthero, Ooorky and 1 other person like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem ez a legnagyobb baj. Kvázi szállodaként működnek úgy, hogy nem vonatkozik rájuk a szabályzás, amit a szállodák számára kötelező. Ahogy az Uber és a taxi viszonya. Könnyű úgy olcsóbbnak lenni, hogy egyes dolgokra nem költesz, mert kvázi csalsz, mert egyenlőbb vagy vagy egyenlők között.
   
 19. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Pontosan! Viszont pártunkéskormányunk népmesei megoldást adott is meg nem is. Kiváncsi leszek majd azoknak a megnyilvánulásaira akik foggal körömmel védték az Airbnb-t, én a múltkor (tavasszal) egy belvárosi barátomnál járva megtapasztaltam az Airbnb "kultúrát" a kora este már mattrészeg danajkódó turistákkal. Azt mondta ez általános az egész szezonban. Megértem a lakók ellenkezését.
   
 20. Anti

  Anti Well-Known Member

Ezen oldal megosztása