1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 2. vata

  vata Well-Known Member

  "A fűnyírókat és azok alkatrészeit készítő MTD Hungária Kft. bejelentette, hogy 2020. augusztus 7-én a termelési tevékenységét a Veszprém megyei Nemesvámoson lévő gyárában megszünteti."
  Mióta kínai motorokkal gyártják a gépeket olyan szar lett minőség, hogy nem csoda hogy csődbe mentek.
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Könnyű repülőgépeket fejlesztő céget támogat az állam

   
  Nemerson, Gyurma and SilvioD like this.
 4. Loken

  Loken Well-Known Member

  marton likes this.
 5. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...a-ketmuszakos-munkarendre-esztergomban-433398
  "Az április 29-i újraindulást követően a piaci környezet figyelembevételével a Magyar Suzukinál fokozatosan térnek vissza a kétműszakos termelésre június végén. Az ehhez szükséges közel 400 főt érintő munkaerőtoborzást is már megkezdte a cég. A vállalat tervei szerint ez a saját állományukat érintő létszámbővítés nagyrészt a korábban kölcsönzöttként foglalkoztatott munkaerőállományukból kerül ki."
   
  fip7 and marton like this.
 6. Luthero

  Luthero Well-Known Member

 7. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  fip7, Nemerson, Terminator and 3 others like this.
 8. Loken

  Loken Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 9. Loken

  Loken Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 11. Loken

  Loken Well-Known Member

 12. papi

  papi Well-Known Member

  A OMM valahol Olaszország környékén járt fejlettségben, ebből mi a mezőgazdaságot és a hozzá tartozó könnyűipart valamint ezek miatt a gépipar egy részét adtuk. Az 1800-as évek végén kezdődő ipari felfutásnak is az volt az egyik kiváltója, hogy hirtelen lett értelme a máshol már évtizedek óta használt technikákat átvenni. Az egésznek egyszerűen az volt az oka, hogy az OMM közös piac lett, bevezették a Monarchián kívüli termékekre a védővámokat, bevezetésre került mindenhol az egységes aranykorona és a Monarchia komoly nehéziparral, de rossz földrajzi adottságokkal rendelkező területeiről hatalmas igény támadt a magyar mezőgazdasági termékek iránt. Másrészről a magyar arisztokrácia/bankárok/iparosok rettenetesen durva kedvezményeket sírtak ki az államtól. Ilyenek voltak például a nagyon kedvező kamattal nyújtott állami hitelek, állami területek ingyenes átadása gyárlétesítésekhez, akár 20 évnyi adómentesség, külföldről vámmentesen beszerzett gépek a gyárakba, vagy az állam vállalásai arra, hogy termékeket fognak vásárolni a létrejövő gyáraktól. Az 1890-es, 1900-as években rengeteg csőd szélén táncoló gyár volt, amelyeket az állam segített ki.

  1904-ben a K.u.K. 27,5 millió korona értékben adott le rendelést az iparnak, ebből Magyarországnak mindössze egy 8,8 millió koronás rész jutott.
  1908, már 103,8 millió korona, de a mi részünk még mindég csak 37,1 millió korona.

  A szockó alatt az agráriumban meg egyetlen komoly fejlesztés -bár a csoda szerintem jobb szó rá- ment itt végbe, az pedig a háztáji volt.
   
  Negan and Ooorky like this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 15. Bleroka

  Bleroka Active Member

 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 17. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Ügyes sakklépés. Az internetet böngészve azt láttam, hogy azok akik leginkább belvárosi albérletre vágytak, és siratták a magas árakat, olyan erővel védték az AirBnB-t a még csak belengetett szabályozástól, és szidták patásorbánt. Most majd az idoljaik, a (többnyire ellenzéki) polgármestereket kell utálni, ha bántják az Airbnb-t, Viktátor megnyitotta a lehetőséget csupán a rendrakásra.

  Az a helyzet, hogy nem hullajtok könnyeket egy újabb olyan cégért, amit ugyan forradalminak kiáltanak ki, de valójában csak mással fizettet ki externáliákat, illetve adócsalást tesz lehetővé.
   
  Luthero, Ooorky and LMzek 2.0 like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem ez a legnagyobb baj. Kvázi szállodaként működnek úgy, hogy nem vonatkozik rájuk a szabályzás, amit a szállodák számára kötelező. Ahogy az Uber és a taxi viszonya. Könnyű úgy olcsóbbnak lenni, hogy egyes dolgokra nem költesz, mert kvázi csalsz, mert egyenlőbb vagy vagy egyenlők között.
   
  Ooorky, Veér István and SilvioD like this.
 19. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Pontosan! Viszont pártunkéskormányunk népmesei megoldást adott is meg nem is. Kiváncsi leszek majd azoknak a megnyilvánulásaira akik foggal körömmel védték az Airbnb-t, én a múltkor (tavasszal) egy belvárosi barátomnál járva megtapasztaltam az Airbnb "kultúrát" a kora este már mattrészeg danajkódó turistákkal. Azt mondta ez általános az egész szezonban. Megértem a lakók ellenkezését.
   
 20. Anti

  Anti Well-Known Member

Ezen oldal megosztása