1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Szerencsére a sok tehetséges belpesti gyerek parlamenti cöfcöfözétse és kukorékolása messze meghalad minden intellektust az országban :) Ez a vidék-pest ellenállás alapja; itt a munka alapján ítélünk, ott a pofázás a fő.
   
  svajcibeka, marton and anonim999 like this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Baromi érdekes ez a komment, mert ugyanaz a liberális rendszer tette azokat fejletté...? Mert implicite ezt tartalmazza a kijelentésed...

  Akkor ez most hogy is van? Nem lehet, hogy esetleg csak károgás és fröcsögés a liberális szítok szóként használata egy igen jól körülírható lelkületű embereknél?
   
 3. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  OFF Ha egyet értesz, akkor az mást jelent, mint ha egyetértesz. ON
  Látom egyet értesz:D. Én viszont egyetértek Roburral. Ha nálatok az állami megrendeléseken való vagyongyarapítást munkának nevezik, nem csodálkozom, miért termeli Budapest az ország GDP-jének több, mint a felét. Különben is, jobb lenne igazodnod pártunk és kormányunk újabb szlogénjéhez, mert a munka alapú társadalom elavult.;)
   
  Nagy Csaba and Robur like this.
 4. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Nem várok sokat sem Roburtól, sem tőled, de ez még hozzád képest is nívótlan. Munka az, amely műszaki tartalmában nem tér el a megrendelő elvárásától, szakszerűen kivitelezett és kész a megadott időre a megegyezett áron. Ehhez képest anno készült völgyhíd 3x drágábban, mint a Vegas melletti, nem készült metro és sorolhatnám. Maradj büszke pesti vigéc, én maradok alázatos a munkámban...itt nálunk...Magyarországon (tudod az a terület, ami pesten kívül esik).
   
  fip7, vata and antigonosz like this.
 5. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Balázs mérnök ember vagy ! Ez a tények elferdítése! Hidegháború alatt nem volt liberalizmus ! Vietnámi háború idején is afroamerikai másod rendű állampolgárok voltak. A NATO tagoknál Szociális-Demokrácia volt! Korlátok közé szorított piacgazdasággal, sorkötelezettséggel. 1970-1980 években a ma elfogadott liberális dolgokét a rendőrök utcán vernének félholtra !
   
  svajcibeka and anonim999 like this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  [​IMG]
   
  Nagy Csaba and Masztiff like this.
 7. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Ez az előre megegyezett ár (ld. autópályák) a világpiacinak azért a többszöröse... Ja, és a minősége sem mindig az, amit vár az ember. Az egyébként nem vita tárgya, hogy aki ebben az országban hatalmon van, az lop. Most éppen az ország gázszerelője gazdagodik, de érdekes, valahogy nem életképes külföldön, ahol szabad(abb) piac van.:D Azért jó lenne, ha vidéken nem csak a központosított kormánymédia által közölteket néznétek, olvasnátok, hallgatnátok, hanem kicsit kinéznétek a világba is. (Bár tudom: Ugocsa non coronat!)
   
  Nagy Csaba likes this.
 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nagyon sok cégnek ott a központja, a multi cégek központi irodái is ott vannak, az üzemek, termelő tevékenységek, üzletek meg vidéken. Had ne kelljen példákat linkelnem, elég lesz ha utánanézel. :)
   
  fip7 and rappali_ like this.
 9. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  ugyanaz a liberális ?? Még egyszer komolyan? 1970-1980 évek liberális politikája ma szélső jobboldalinak hatna!
   
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Amit sokan kevernek,az a liberális jogállam fogalma vs balliberálisnak nevezett valóságban inkább naiv szocialista-anarhista politikai irányzat.Reagen,Bush(apa és fia),de most Trampli is konzervativként a liberális jogállam USA vezetői,és egyáltalán nem ballipsik.Nálunk Deák képviselte azt a nemzeti liberális vonalat,amit tenmagam is jónak tartok.Néked is javaslom a fent emlitett könyvek elolvasását
  Az intézményrendszer érdekeltségi viszonyai határozzák meg egy állam milyenségét.A bolsevizmus nem a kommunista eszmét jelenti,hanem azt a parlamenti többségen alapuló államdiktatúraformát,ami a Magyar Állam működését is jellemzi.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Édes istenem, ez meg a másik, aki sztereotípiákban gondolkozik. Aki fővárosi, az szerinted olyan, amilyen. Ha. És aki volt vidéken és fővárosban is X és X időt?
  Pofám leszakad....
   
  Masztiff and Nagy Csaba like this.
 12. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Csiribiri, csiribiri, jó Isten, nem hogy ló, lófasz sincsen! Van ám olyan is hogy jobboldali liberális, az hogy ez Magyarországon miért nem tudott kialakulni valószínűleg társadalmi okai vannak, legalábbis aki ma magyarországon jobboldali liberális azt utálja mindenki mert mi az hogy a dolgok se nem feketék se nem fehérek ?
  Amúgy miről beszélünk mikor az emberek pár százalékát leszámítva nem beszélnek idegen nyelveket, főleg az üzelt nyelvét az angolt, olyan méretű tudásanyag van az interneten hogy hihetetlen, és nincs olyan hely ahol nem boldogulsz vele. Futottam már bele olyan milliós marketing képzésbe Magyarország ami egy az egyben elérhető volt angolul. Szóval mivel nem tudnak angolul a vezetők se ezért meg se próbálnak terjeszkedni, persze hogy megeszik őket.
   
 13. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Jobboldali liberális= Széchényi Istvánnak hívták!
   
  tonyo, fip7 and rappali_ like this.
 14. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Jogos...itt vidéken gravitáció is csak hétvégente van.
   
  fip7 and megazez like this.
 15. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Ha már engem is kijavítottak; nem ez, hanem ő. Molni, ha hiszed, ha nem, de a Jóisten megadta a lehetőséget, h válasszak Mo. és egy elég gazdag tengeren túli ország között. Ideköltöztünk és nem bánom, ahogy azt sem, h nem pestre. Járok külföldön is...viszont csak itt érzem azt, h ha pestre megyek, mintha más ország lenne. Ez nem újkeletű, ajánlom figyelmedbe Gárdonyi: Az öreg tekintetes c. művét. A sztereótípia és a tapasztalat (pláne a sokmintás) között meg van difi.
   
 16. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Ja...és nálam 1918-19 után, mindig kisbetűs lesz bp.
   
  antigonosz likes this.
 17. Robur

  Robur Well-Known Member

  Mármint lölö, meg a munka? :)
   
  Nagy Csaba likes this.
 18. Robur

  Robur Well-Known Member

  Igazából nincs olyan, hogy jobboldali/baloldali liberális. Csak liberális. Ezt a balliberális dolgot, néhány évtizede találta ki valamelyik barom, azóta van ez a fogalom. Ami egyébként oximoron, a baloldali elvek eleve ellentétesek a liberális elvekkel.
   
  Masztiff, Nagy Csaba and Celebra like this.
 19. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Azért vannak a liberalizmusnak is irányzatai.De amit ma balliberalizmusnak aposztrofálnak az nem az.Egy naiv államszoccialista szociáldemokrata és anarhista elemekböl összerakott katyvasz.
   
  Robur likes this.
 20. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Pesten születtem, Veszprémben nőttem fel egy köztisztviselő családban, azóta meg Fehérváron élek és melóstól eljutottam mérnöki munkavégzésig. Én most akkor melyik skatulyába leledzem?
  Engem nem zavar ha valaki Pesti, vidéki, akár falusi, akár Kukutyimi. Ami zavar az a beskatulyázás, s a hozzá tartozó előítéletek......
   
  fishbed, Robur and Masztiff like this.

Ezen oldal megosztása