1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. leplezo

  leplezo Well-Known Member


  Én szégyelleném magam a helyedben, mert így kategorizálsz embereket, ráadásul úgy , hogy nem is ismered. Ez a te szegénységi bizonyítványod.
  Mellesleg nem a liberalizmus, hanem a kapitalizmus tette gazdaggá őket ne tessék összekeverni a kettőt. (A volt gyarmatok kizsákmányolását sem illik elfelejteni Pl.: Fr.ország, Anglia esetében a mai napig megy.) (Vagy a háborúkon-fegyvereken való nyerészkedés pl.: USA) Liberalizmus már régen arról szól, hogy mindenki egyéni joga a közösség elé legyen helyezve, ez nem egyensúlyt teremt (fejlődés alapja), hanem eltol egy szétzilált társadalom felé. A feljelentgetéseknek köszönhetően írgalmatlan pénz megy el értelmetlen pereskedésekre. Vállalatoknak, államnak, dolgozóknak saját magukat védő nyilatkozatok összeállítása stb. Túl vagyunk már az ésszerű ponton már túltólták ez rosszat tesz a további fejlődésnek.
   
  vata likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Megalol. Esetleg szólják rappali-nak, aki ezt tette Bp. vs vidék. Én nem kategorizáltam senkit. Ellenben veled.
   
  Masztiff and Nagy Csaba like this.
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member


  Kérlek olvasd el ki írja az adott kommentet, mer nem kategorizáltam, Bp-vidéket meg sem említettem hülyeség vitába nem megyek. Nem tudom mit csinálsz, de ha kérhetem legyen kisebb az arcod, mert te kategorizáltál én nem.

  Ui.: Jó tanács: Nem baj ha hülye vagy, csak ne legyél szorgalmas.
   
 4. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Álljon meg a menet!! Érzelmeket mindenki jegelje vagy nyomja a markába!

  Izmus viták itt nem vezetnek sehova ! A bölcsész kari viták helyett vissza térhetnék a mérnöki és gazdasági tudományok objektív mátrixába !

  Balázs oké liberális vagy és szinted még mindig ez a BAT, más szerint nem ! Alapvetően a reál világ nem liberális! Egy műszaki tervnél egy kémia folyamatot meglehet próbálni szabadon értelmezni az nem vezet jóra. Ez az én véleményen :) Lehet hogy ez a másik szélsőség!

  Adottak a problémák, milyen választ adunk rá ? Ez itt a kérdés. Előnyök/hátrányok mivel nincs tökéletes megoldás.
   
 5. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez az egész hozzászólás kicsit zavaros.
  A BAT = best available technology?
   
 7. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Igen!
  Nézd szerintem a elmúlt hozzá szólások elmentek ideológia vitákká és érzelmi vonalra! Ez a jelen beszédtér témájától nagyon távol áll. Az emberek szembe állítása sehova nem vezet! Mivel ettől nem egy probléma se lesz megoldva hanem csak újak keletkeznek.
   
  fip7 likes this.
 8. Robur

  Robur Well-Known Member

  Én is a szerves fejlődés híve lennék, csak egy a bökkenő. Eleve még a jó irányba sem indultunk el. 10 éven belül(Ezzel lehet, hogy sokat mondtam) a magyar állam működésképtelenné válik. A rabszolgatörvényt, a köztisztviselők túlóráztatását, stb., azért hozzák, mert már most nincs ember. Itt már nem lehet tökölődni a változtatásokkal, mert jön az összeomlás. Csak az a baj, hogy láthatóan ehhez az amúgy sem könnyű átalakítás levezényléséhez, csak dilettánsok állnak rendelkezésre.
   
  Celebra likes this.
 9. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Szerintem átfogó lépésekhez senki nem meri a nevét adni. Túl kockázatos. Arra játazanak, hogy majd holnap más megcsinálja.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Na, ezzel a mentalitással egy vállalkozás meddig működne? Vagy bárki meddig maradna meg a helyén, ha nem csinálja a dolgát? A kormányok feladata pontosan ez lenne. Ilyenkor mondjon valaki egy jó érvet arra, hogy miért ne bassza szívlapáttal agyon a teljes politikai garnitúrát...
   
 11. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Szingapúr, ha már csökkentett módban futó demokráciát játszunk brüsszeli értelemben (nekem ez tetszene) vagy Svájc, ha már demokráciát akarunk.

  Egy olyan országot sem tekintek köventendō példának, ahol valamelyik nyersanyag megléte miatt van viszonylagos vagy felfoghatatlan jólét (a bukottak - Venezuela és társai nem érdekelnek, kivéve a norvégok, Katar nagy határeset). Ezekben az országokban nem kell csinálni semmit, csak ígéretekkel lekenyerezni. A putyin-i út sem tetszik, sem a kínai. Kína sem csak Shanghai meg Goungzu. Az amcsi metódika szintén nem.

  Régi, klasszikus, márkával fizetō NSZK szintén jól működött. Sok opció nincs, szerintem. Ezek az országok stabilan tudtak/tudnak fejlōdni, anélkül, hogy ideológia mentén szervezett csürhe ossza az észt...
   
  fip7 and nekerdez like this.
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  A komplett állami intézményrendszert kéne......Az utobbi 30év legjobb beszolás:
  Tetszettek volna forradalmat csinálni ....
  Meg kéne már szabadulni a bolsevik rendszerű állami intézményrendszertöl.
   
 13. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát De Gaulle nem terem minden bokorban....Géza fejedelem sem.....
   
 14. torsen

  torsen Well-Known Member

  Mert csak hagyományos válaszok jutnak eszükbe, mert XX. századi módon gondolkodnak. A munkaerő hiányt például túlmunka engedélyeztetésével akarják megoldani vagy a nyugdíjasok visszafoglalkoztatásával. (amit egyébként ők szüntettek meg) De szabad, képzett munkaerő ma a fejlett világban sehol nem áll rendelkezésre. Mi volna, ha inkább automatizálnának folyamatokat? ésszerűsítenének ügymeneteket? Elfelejtenék a papíros irodákat pl. a közigazgatásban? ha elektronikusan távolból lehetne minden ügyet kontakt nélkül intézni? ha pl. Bp-en működne az elektronikus jegyrendszer? ha rányomnák végre a dolgozókra a korszerű, munkaerőszegény megoldásokat? Ja, ehhez tanulni kellene mindenkinek, és a pénzt olyan dolgokra kellene költeni beton és térkő helyett, amit a "nemzetthy" ipar nem tud előállítani...
   
  Robur, fishbed, fip7 and 4 others like this.
 15. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Szingapúrt ha említed az pont Lovas István bezzeg országa volt. A Szingapúri modellt tartotta követendőnek! Ahogyan én is. Brüsszel meg maga a demokrácia demagógiaája. Migráns vízumot gyorsított eljárásba akarják elfogadtatni mert tudják hogy következő EP választás bukás lesz most ott domináns köröknek.
   
 16. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Viktorék nincsenek is azon a szinten
   
 17. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Én ezt a politikussokra értettem. Sajnos töketlenek. Úgy örülnek egy autóipari összeszerelő üzemnek mint kutya az oda dobott cupáknak. Hozzá adott érték meg kutatás fejlesztés semmi. A túlmunka engedélyeztetése is csak a "robot" munkában hasznos. Rá kell kényszeríteni a munkáltatókat, hogy a képzésekhez, oktatáshoz járuljon hozzá, többek között.
   
 18. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Molni: szóljál az helyesen szólj ;)
   
 19. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Egyébként senki sem szellemi-erkölcsi iránytű, h igazodjunk hozzá, h kit-mi alapján ítélünk meg.
  Más, mi a véleményetek az innovációs képzésről (duális helyett-mellett)?
   
 20. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Szerintem nagyon hasznos! Vegyidolgokról tudok beszélni. Sajnos ezen a területen van egy szakadék az egyetemi képzés a ipar között! Oké "nagy műszerek" drágák az egyetemeknek de enélkül a frissen végzettek félkarú oroszlánok. Ehhez jön az hogy a minőség irányítási rendszereket max speciális órában oktatják ha oktatják !
   

Ezen oldal megosztása