1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Újabb autóipari nagyberuházás Magyarországon
  A Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Békéscsabára – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

  Szijjártó Péter közölte, hogya kormány a fejlett technológiára, a kiemelkedő hozzáadott értékre és a 250 új munkahelyre tekintettel 3,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

  A 10 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban a kanadai hátterű vállalat saját fejlesztésű elektromos hajtásláncot állít elő a német Daimler megrendelésére.

  A Linamar 1500 magyar kis- és középvállalkozást lát el megrendelésekkel, együttműködési megállapodást kötött duális képzésre a debreceni, a miskolci és a szegedi egyetemmel, új beruházása pedig azt igazolja, hogy Magyarország sikeresen állt át az új autóipari korszakra.

  A Jedlik Ányos Terv kidolgozásával Magyarország a térségben elsőként alkotott elektromobilitási programot, ennek köszönhetően árammal hajtott járművekkel is átjárható, az ilyen autók elterjedését kormányzati támogatások segítik.A világgazdaság jövőjét az autóipar határozza meg, a magyar nemzetgazdaság sikere ezért azon múlik, hogy újabb gyártók és fejlesztők befektetéseit tudja megszerezni– emelte ki a miniszter.

  [​IMG]
  FORRÁS: MTI/UJVÁRI SÁNDOR
  A térség fideszes országgyűlési képviselője a közúti és vasúti fejlesztéseknek köszönhetően egyre több vállalat megjelenésére számít. Herczeg Tamás a nyomda- és csomagolóipar, a mezőgazdasági feldolgozóipar és a gépipar beruházásait kiemelve hangsúlyozta, hogy Békés megye már nem kiaknázatlan terület a befektetők szempontjából sem.
  A Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója a fejlesztést azzal indokolta, hogy a vállalat helyszűkével küzd Magyarországon az autóipar bővülése miatt.Havasi Csaba közölte, hogy a beruházástól 6 év alatt 127 milliárd forintot meghaladó többletárbevételt várnak, a beszállítóknál pedig új munkahelyek százai jöhetnek létre. A békéscsabai üzem a Linamar harmadik telephelye és negyedik gyára a régióban, európai e-mobilitási bázisaként a hosszú távú versenyképességet biztosítja.
  A kanadai székhelyű Linamar Corporation világszerte 60 gyárban 29 ezer munkavállalót foglalkoztat. Magyarországi vállalata, a Linamar Hungary Zrt. 2699 munkahelyet tart fenn.Árbevétele 602 millióról 58 milliárd forintra nőtt 1992 óta, fejlesztéseik értéke meghaladta a 34 milliárd forintot 2010 óta, beszállítóiknak tavaly majdnem 30 milliárd forintot fizettek ki, termékeik 85,7 százalékát külföldön értékesíti.

  http://www.origo.hu/gazdasag/20181212-linamar-beruhazas-magyarorszagon.html
   
  zsolti, phaidros and kiskrumpli like this.
 2. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Reméljük találnak bele munkást is.
   
 3. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Végül is a 4mrd támogatással a 250 ember 2 évi brutto 500.000 fizuja letudva... igy azért el lehet karistolni a piacon. Ezt mikor kapja meg egy magyar kis/közép cég?? Labdába se rugunk....
   
  fip7 likes this.
 4. Luthero

  Luthero Well-Known Member

 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member


  Kicsit bővebben a téma, de nem csak magyar vonatkozásban.
  A teljes tantárgy anyaga érdekes.
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 7. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  kiskrumpli and svajcibeka like this.
 9. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Az FAG 25 milliárd forintból megvalósult új csapágygyára 500 új munkahelyet hozott létre Debrecenben,
  a beruházást a magyar kormány 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az új gyártócsarnokának átadó ünnepségén.

  "hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát hazánkban"


  http://www.origo.hu/gazdasag/201901...ruhazasa-otszaz-uj-munkahelyet-teremtett.html
   

Ezen oldal megosztása