1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Újabb autóipari nagyberuházás Magyarországon
  A Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Békéscsabára – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

  Szijjártó Péter közölte, hogya kormány a fejlett technológiára, a kiemelkedő hozzáadott értékre és a 250 új munkahelyre tekintettel 3,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

  A 10 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban a kanadai hátterű vállalat saját fejlesztésű elektromos hajtásláncot állít elő a német Daimler megrendelésére.

  A Linamar 1500 magyar kis- és középvállalkozást lát el megrendelésekkel, együttműködési megállapodást kötött duális képzésre a debreceni, a miskolci és a szegedi egyetemmel, új beruházása pedig azt igazolja, hogy Magyarország sikeresen állt át az új autóipari korszakra.

  A Jedlik Ányos Terv kidolgozásával Magyarország a térségben elsőként alkotott elektromobilitási programot, ennek köszönhetően árammal hajtott járművekkel is átjárható, az ilyen autók elterjedését kormányzati támogatások segítik.A világgazdaság jövőjét az autóipar határozza meg, a magyar nemzetgazdaság sikere ezért azon múlik, hogy újabb gyártók és fejlesztők befektetéseit tudja megszerezni– emelte ki a miniszter.

  [​IMG]
  FORRÁS: MTI/UJVÁRI SÁNDOR
  A térség fideszes országgyűlési képviselője a közúti és vasúti fejlesztéseknek köszönhetően egyre több vállalat megjelenésére számít. Herczeg Tamás a nyomda- és csomagolóipar, a mezőgazdasági feldolgozóipar és a gépipar beruházásait kiemelve hangsúlyozta, hogy Békés megye már nem kiaknázatlan terület a befektetők szempontjából sem.
  A Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója a fejlesztést azzal indokolta, hogy a vállalat helyszűkével küzd Magyarországon az autóipar bővülése miatt.Havasi Csaba közölte, hogy a beruházástól 6 év alatt 127 milliárd forintot meghaladó többletárbevételt várnak, a beszállítóknál pedig új munkahelyek százai jöhetnek létre. A békéscsabai üzem a Linamar harmadik telephelye és negyedik gyára a régióban, európai e-mobilitási bázisaként a hosszú távú versenyképességet biztosítja.
  A kanadai székhelyű Linamar Corporation világszerte 60 gyárban 29 ezer munkavállalót foglalkoztat. Magyarországi vállalata, a Linamar Hungary Zrt. 2699 munkahelyet tart fenn.Árbevétele 602 millióról 58 milliárd forintra nőtt 1992 óta, fejlesztéseik értéke meghaladta a 34 milliárd forintot 2010 óta, beszállítóiknak tavaly majdnem 30 milliárd forintot fizettek ki, termékeik 85,7 százalékát külföldön értékesíti.

  http://www.origo.hu/gazdasag/20181212-linamar-beruhazas-magyarorszagon.html
   
  zsolti, phaidros and kiskrumpli like this.
 2. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Reméljük találnak bele munkást is.
   
 3. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Végül is a 4mrd támogatással a 250 ember 2 évi brutto 500.000 fizuja letudva... igy azért el lehet karistolni a piacon. Ezt mikor kapja meg egy magyar kis/közép cég?? Labdába se rugunk....
   
  fip7 likes this.
 4. Luthero

  Luthero Well-Known Member

 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member


  Kicsit bővebben a téma, de nem csak magyar vonatkozásban.
  A teljes tantárgy anyaga érdekes.
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 7. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  rappali_, kiskrumpli and svajcibeka like this.
 9. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Az FAG 25 milliárd forintból megvalósult új csapágygyára 500 új munkahelyet hozott létre Debrecenben,
  a beruházást a magyar kormány 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az új gyártócsarnokának átadó ünnepségén.

  "hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát hazánkban"


  http://www.origo.hu/gazdasag/201901...ruhazasa-otszaz-uj-munkahelyet-teremtett.html
   
  antigonosz and Luthero like this.
 10. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 11. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  fip7, tonyo, zsolti and 2 others like this.
 12. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Srácok...tudja valaki, h melyik vasműbe vásárolt az állam 20%-os részesedést?
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ózdot beszélték.
   
  rappali_ likes this.
 14. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  fip7, blitzkrieg and rappali_ like this.
 15. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Hát remélem a páncéllemez hengereléséhez el fogunk itthon jutni.
   
  fip7, blitzkrieg, rappali_ and 2 others like this.
 16. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  A Rába meg 9 milliárdért vett egy német megmunkáló, kovácsoló sort. Túlságosan szép lenne, hogy igaz legyen.
  Vagy csak naivan ábrándozok???
   
  blitzkrieg likes this.
 17. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Pedig nagyon kéne valami már Miskolcra is.
   
 18. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Tudom. A BMW-ért menő versenyben Miskolc maradt alul egy hajszálnyival....
   
 19. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  További olaj után kutatnak Szolnok mellett

  Újabb kutakat fúr Szolnok térségében a következő egy-két hónapban a kőolaj- és földgázkitermelő O&GD Central Kft. - közölte Volter György, a cég hatósági és társadalmi kapcsolatok vezetője.


  A kft. már 2016 óta dolgozik a területen, az azóta lemélyített kutak olajat és földgázt termelnek ki. A következő egy-két hónapban fúrt újabb kutak gáztermelése egyenként akár a napi 100-150 ezer köbmétert is elérheti - mondta a cégvezető. A két fúrás költsége összességében meghaladja az egymilliárd forintot.

  Találat esetén egy többmilliárdos projekt keretében összekötik vezetékekkel a három kutat (Szandaszőlős-Kelet-1, -Kelet-2, -Nyugat-1) és az idén nyáron az Alcsiszigeten megvalósítani tervezett gyűjtőállomást. Ott leválasztják a gáz folyadéktartalmát, majd egy több mint 40 kilométer hosszú vezetéken jut el a gáz a cég Mezőtúr közelében lévő gázfeldolgozójába. Ebben az üzemben tisztítják a gázt a vonatkozó szabvány szerinti előírásoknak megfelelően, és bejuttatják a nagynyomású FGSz vezetékbe.

  A cég jelenleg egy saját kutatási területen és kilenc koncessziós területen, összesen mintegy 10 ezer négyzetkilométeren végez szénhidrogén-kutatást - mondta Volter György. Az O&GD Central Kft. az elmúlt három és fél évben csaknem 40 milliárd forintot költött beruházásaira, 13 bányatelekkel, 2 gázelőkészítő üzemmel és 9 gázgyűjtő központtal rendelkezik.

  Jelenlegi napi földgáztermelése megközelítőleg 1 millió köbméter, ami csaknem 3,1 százalékát fedezi a magyarországi fogyasztásnak, és 18,5 százaléka az ország földgázterme&GD Clésének.


  http://greenfo.hu/hirek/2019/01/28/tovabbi-olaj-utan-kutatnak-szolnok-mellett
   
  fip7 and blitzkrieg like this.
 20. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

Ezen oldal megosztása