1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország légvédelme

Diskurzus a(z) 'Légvédelem' témában - misinator által indítva @ 2014. szeptember 30..

 1. subsonic

  subsonic Well-Known Member

  Köszi kár,hogy csak az. Akárhogy nézem,mint laikusabb “földhöz” ragadt ember itt az Aster 30 tűnik paraméter és ár szempontjából a csúcsnak számunkra bár élesben nem bizonyított. Esetleg a Diehl rendszer Egyiptom mennyiért kapta?
   
 2. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Látom vágod töviről hegyire a paksi erőművet, és úgy általában a témát :D
  Leírtam világosan mit kell telibe verni. Nem tudom mit kell ezen még agyalni.
   
 3. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Emberek, ajánlom mindenki figyelmébe @Szittya korábbi kommentjeit. Ezek alapján tessék találgatni, hogy mi lesz.;)

  "Mar soszegeztem az elejen :) azt hogy mijen legvedelmi rendszert veszunk mar reg el van dontve /a bejelentes elott allunk./ az amiktol objektum/terulet vedelemre veszunk tovabbi valamit... De ezt is nyilatkozzak es nyilatkoztak csak sokan tobbet akarnak belelatni. /es igen a tervezett mar regota kivalasztott rendszernek is lessz koze amerikahoz./ ahogy valoszinuleg az amiktol beszerzett rendszernek is.!/ nemegy rendszer lessz beszerezve.

  Annyit mondok hogy van ami mar biztos /ami bejelenrtes elott all./ es van ami bizonytalan /amit az amik most ajanlottak.../hogy ez csupan objektumvedelem lessz /pl stingerek automata alvanyon 8 db./vagy valami komolyabb ami balisztikus raketak elfogasara is alkalmas/ azon mullik hogy a mar fixalt rendszerhez /lehet e ballisztikus raketak elleni vedelmet kerni vagy sem./... :) jol meg mondtam hogy nem mondtam semmitsem :) /nem ismerem a legvedelmi rendszerek parametereit sajna. Igy en is csak tippelek hogy most mi is hogy is lessz /vegulis sok minden keresztbe letthuzva...vagy nem.../ de valami az biztos...

  Mondtak igazabol mindent kis-kozepes-anti ballisztikus- teljes orszagot lefedo - objektum vedelmi :) /ami fix nem egy rendszerrol van szo./azt tudom hogy amit terveztek az is kotodik usa hoz + ez a latogatassal meg valami bekerul az melle /mert az nem eleg./hogy ez most milyen kategoria lessz szerintem meg csak most dontenek rolla.../ egy biztos nem az a kategoria lessz ami mar fix. /es aztudtommal a kis-kozepes./"
   
  ruszkik.haza likes this.
 4. borisz

  borisz Well-Known Member

 5. wolfram

  wolfram Well-Known Member

 6. rudi

  rudi Well-Known Member

  wolfram likes this.
 7. wolfram

  wolfram Well-Known Member

 8. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Anélkül hogy engem bárki angolszászok irányában pozitív elfogultsággal vádolhatna, a kettős mérce elkerülése érdekében megjegyezném, hogy nincs olyan oldal bármilyen konfliktusban aki ne bombázna le csak azért egy gyárat, üzemet, finomítót, repteret bármit, mert ott civilek is vannak.
  A II. vh ban dolfiék is lőtték direkt terror célzattal Londont, most a Szíreknél azért a VVS és Asszadék is fixre öltek meg ártatlanokat.
  Mindenkinél belefér, a cél szentesíti az eszközt.
   
  fip7 likes this.
 10. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ezt úgy árnyalnám, hogy sajnos szükségszerűvé válik egy idő után. A belefér-e kérdés ott lesz vízválasztó, hogy ha nem fér bele, akkor le is lehet tenni a fegyvert, mert az ellenfél azonnal maga elé rántja a civileket pajzsnak, ha látja, hogy a világért sem bántanád őket. Ha nem vagy hajlandó a járulékos civil veszteséget morálisan benyelni, akkor az ellen a saját civiljei (roszabb esetben a te civiljeid mögül fog halomra lőni.
   
  ghostrider and zsolti like this.
 11. borisz

  borisz Well-Known Member

  Úgy értem, hogy itt más sorrend meg helyszínek vannak megadva, mint oldalakkal korábban ezen a fórumon.
   
 12. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A 2. Vh ba is az angolszaszok kezdtek bombazni a nemet civileket/szonyegbombazas/. Erre ment valaszul london terrorbombazasa /megtorlas/ csak ezt nem szeretik hangoztatni.
   
  rappali_, gacsat and zeal like this.
 13. subsonic

  subsonic Well-Known Member

  Szerintem ez a Topic nem erről szól......,hanem Mo. légvédelméről
   
 14. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  @Hpasp
  Erről a SkyCeptorról tudsz nekünk mondani valamit légyszi? Az ok hogy az izraeli Stunneren alapul és hogy elvileg olcsóbb mint a PAC3-MSE
  Lehet tudni kb hány % költségmegtakarítással számolnak? Valamint olvastm itt egy érdekes dolgot:
  https://www.army-technology.com/projects/stunner-terminal-missile-defence-interceptor-israel/

  "The missile can change the path and retarget automatically or by command. The missile is controlled completely by aerodynamics. It features two sets of four movable wings controlled by motor which is controlled by guidance electronic unit in the front section. The third set of wings is fixed, and acts as aft wings."

  Ez az akarja jelenteni hogy az ütközés végstádiumában ebben a rakétában nem a rakéta elejében lévő 2. motor végzi a szükséges irányváltást (mint mondjuk a PAC 3-nál, vagy Asternél) hanem terelőlapokkal történik mindez? Bocsi a nem helyes terminus technikusért remélem azért érthető a kérdés.
  Ami videókat láttam az alapján nekem kb ez jön le. Ez árban kb mennyi spórolást jelent?
  Köszi!
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A nagy hatótávú ballisztikus rakéták elleni tevékenységet nem kellene a NATOra bízni? Mi van, ha a nekünk szántat Szlovákia fölött kell lelőni egy Romániából indított Patriottal?
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

 19. arcas

  arcas Well-Known Member

 20. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  És @Szittya korábban egy kis-közepes hatótávú rendszert emlegetett amiben van amerikai vonatkozás. És most beszéltünk a svédekkel is.:rolleyes::)
   

Ezen oldal megosztása