Magyarország adósságszerkezete

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterképességünk fejlesztésére beszerzési eljárást kívánunk indítani
T. Joker és Fip7!
Az orosz adósság nem konvertibilis adósság volt, csak orosz terméket vagy szolgáltatást vehettél érte! "Konvertibilis" dollárt, olajat, aranyat NEM !!!
/A '80-as években a "hivatalos" rubel-dollár árfolyamnak ugyanis köze nem volt a "valódi" piaci árfolyamhoz! A KGST megszűnésével a rubel adósságot "hivatalos árfolyamon" számolták át dollárra, mely így valójában csak a HARMADÁT érte!/

A Fideszmutyi ennyiért adta el! Utánuk a szocik jöttek és tárgyaltak. Így lett a 36%!
A mai mutyizók szállítógépekről és helikopterekről beszélnek, de ezt csak a vak komondor hiszi el!
Valójában stadionépítésre kell a pénz!
A felcsúti istállóba...!!!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/helikopterek/helikopterbeszerzes/page-35/" rel="nofollow">sondor961</a>

 

Ha rubelben fizetik ki az adósságot akkor sincs baj. Rubelért tudsz venni gázt/olajat. Vagy pedig a rubel megy az MNB-hez a deviza tartalékba. Szóval konvertibilitás ide-vagy oda, ez bizony hűtlen kezelés. 
A másik meg az, hogy az adósság behajtással ráértünk volna. Ha nem kapkodnak most is be lehetne hajtani kamatostul, és mivel van most pénz az oroszoknál lehet több lenne bennük a fizetési hajlandóság. De engem az se érdekelne ha fegyverekben, gázban, olajban, vagy bármi értékelhetőben fizetik ki. De erre már nincs esély, mivel elmutyizták.


Amúgy meg tényleg érdekelne az ország "adósság szerkezete". Szóval, hogy mi kinek tartozunk és mennyivel, és, hogy nekünk kik tartoznak és mennyivel. Az egy hülyeség amit a TV-ben hazudoznak, hogy nem tudják. Gondoljátok végig, ha nem tudják, akkor mire fizetünk és kinek??? 
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 508
113
Magyarország "adósság szerkezete"

 

Ennek nyissunk egy külön topikot, hogy visszakereshető legyen. Ha megint előkerül a kérdés, akkor majd csak az adott topikot kell újra belinkelni és ott elérhető lesz minden infó. 
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/helikopterek/helikopterbeszerzes/page-35/" rel="nofollow">Terminator</a>

Nem hiszem, hogy külön topik kéne neki, mert erről a témáról szerintem mindenki csak pár rész infót tud, biztpol kategóriába is nehéz bele nyomni, hadtechhez semmi köze, és itt is nagyon Off téma, csak hát ugye a helik beszerzésénél ez előjött. 
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterképességünk fejlesztésére beszerzési eljárást kívánunk indítani
T. fip7!
Akkor járnánk a legrosszabbul...!!! A '80-as évek végén kb. 20.-Ft volt 1 liter benzin - azaz 1 dollár vagy 2 rubel! Hasonlítsd össze a mai dollár-rubel árfolyamot! Pedig a dollár esik! A forint és a rubel pedig a béka feneke alatt van...!!!
Sajnos ez a valóság, melynek tényleg nincs köze a helikopterekhez...!
Szép estét...!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
T. <a title="" href="http://htka.hu/forum/helikopterek/helikopterbeszerzes/page-35/" rel="nofollow">sondor961</a>

Az orosz adósság a mi általunk nyújtott hitel, ami a 80's évek óta kamatozik is. Reál értéken többet ér ma, mint akkor. 
A téma pedig tényleg Off topik.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/helikopterek/helikopterbeszerzes/page-35/" rel="nofollow">Terminator</a>

Felőlem rendben. Csak akkor meg kell kérjünk egy admint, hogy rakja át az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat abba a topicba! 
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
Puha - "nem konvertibilis" - rubelhitel volt pl. vacak almáért /mely nyugaton léalmaként a felét sem érte, vagy a nyugati piacon ELADHATATLAN ipari termékekért /pl. műbőr táska és cipő/!

Köszönöm GrGLy segítségét...!!!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/kantin-temak/magyarorszag-adossagszerkezete/" rel="nofollow">Star Trek</a>
 
"Adósságuk van még ,de a MOL már dolgozik rajta.."
Ez alatt mire gondoltál? 
 
<a title="" href="http://htka.hu/forum/kantin-temak/magyarorszag-adossagszerkezete/" rel="nofollow">sondor961</a>
 
Mégis dollár 100 milliókat ért a 90's években! 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 465
113
desertfox said
Ezt kérjük ( http://hu.wikipedia.org/wiki/BM%E2%80%9330_Szmercs ) cserébe az adósságért.
wishful-thinking.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
Most röhögni (vagy sírni) fogtok, de az oroszok fölajánlották a BM-30-at az adósság rendezésnél !!! Mi nem fogadtuk el, mondván, hogy úgyse leszünk képesek a célfelderítésre! 
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
fip7 said
Most röhögni (vagy sírni) fogtok, de az oroszok fölajánlották a BM-30-at az adósság rendezésnél !!! Mi nem fogadtuk el, mondván, hogy úgyse leszünk képesek a célfelderítésre! 
A tűzvezető rendszeren problémáztak hivatalosan.Igazából már ment a leépítés és nem kívántak új rendszert beépíteni a seregbe, főleg amihez ilyen drága a rakéta.

Tapolcára kerültek volna a Scud-ok kivonása után a BM-21ek mellé. Minden adott volt.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/kantin-temak/magyarorszag-adossagszerkezete/" rel="nofollow">Mackensen</a> jóóó :) 

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/kantin-temak/magyarorszag-adossagszerkezete/" rel="nofollow">fip7</a> akkor inkább sírni :( 
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/kantin-temak/magyarorszag-adossagszerkezete/" rel="nofollow">ijasz</a>

 

Akkor megint ott tartunk, hogy elmúlt 23 év...
 
M

molnibalage

Guest
Leopard I topikból.

3. A te befizetésed most is egyénileg van nyilvántartva, az államkincstár nyilvántartásában.

http://www.youtube.com/watch?v=6htgqDQtl9U

A jelenlegi befizetésekből fizetik a mostani nyudíjakat. Alig várom annak kifejtését, hogy mikor stagnál majd a lakosság összjövedelme nagy átlagban vagy csökken, akkor az én átlag feletti bérem utáni befizetésből az állam mit ad vissza majd 30+ év múlva...

4. Összehasonlításképpen: az osztrák manyupok bőven 10 % feletti reálhozamot értek el, minimális, másfél százalékos infláció mellett.

Itthon is számtalan ilyen pénztár volt...

Egyébként megmagyarázhatná nekem valami zseni, hogy ha tőzsde 0 összegű játék - tehát valaki bukik, valaki nyer rajta - akkor globálisan hogyan képzelik el a részvény és kötvényalapú nyugdíjalapot...? Valaki mindenképpen bukik? Vagy abban reménykednek, hogy az új tagok a mindig bukók és a nyugdíjba vonulók meg nem bukók...?
 
M

molnibalage

Guest
Aki meg nem bízik az állami nyugdíjában az saját zsebből befizethet önkéntes pénztárakba. Szóval van még "pillér" a rendszerben

Hol...? A MANYUP-be befizetett összeg felett nem rendelkezel a továbbiakban. Tehát ez továbbra is befizeted és ha annyit akarsz megtakarítani, ami régen odament, akkor nem ebből hanem hobbiból, saját zsebből megy.

Vagy rosszul tudom...?