Mire a protó elkészült,addigra már rendszerben volt a dél afrikai Pátria.Nem is létezett a kivállasztási procedúra idején,még rajzasztalon se.Mbombe 6ost különben a sereg rendszeresitené a Casspir helyére,de nem kaptak rá pénzt.Még a saját gyártó országának sem - semennyi sem (Dél-Afrika Patria -kat licenszgyárt)
Ezt honnan veszed?Én nem találtam rá semmilyen árat.Persze ez saját vélemény, de egy olyan járműcsalád, ahol a 6x6 lényegesen drágább
Jordánia megvette a 6 leggyengébb PSZJ változatát,és gyanusan hasonló változat jelent meg Libiában.Abbol 1db-ot kilőttek,több infó nincsen.Légalábbis én nem találtam,
Maraduerröl igen.Azzal minden felhasználó nagyon elégedett.
Bocs,de ez úgy hülyeség,ahogy van.Mi a pékért használnánk mi Tatra fődarabokat,mikor MAN teherautóink vannak?Nálunk reálisan Tatra platformon tudna lenni - legalábbis a 6x6
????.Ez meg tiszta zűrzavar.MAN egyedül a motort adná.És nyugogy bele,hogy adná.Kamionos dolog,de a török Ford kamiont lehet kapni IVECO és MAN motorral is.Agilis meg csak papiron létezik.PH szerint ráadásul román jogtulajdon.Namost, ha pl. Boxer 6x6/8x8 vagy éppen Fuchs helyett kellene ilyen "mocsárprojektbe" belevágni - hát előbb vágnának eret saját magukon az biztos (akkora "no-go" árat kapnánk, hogy arról koldulnánk). Meg igen vicces lenne elképzelni, ahogyan a Rheinmetall teljes mellszélességgel beleállna azzal a Nexter -el egy ilyen közös projektbe, akik gyakorlatilag a KMW -vel összebútorozva kitúrták
Nexter meg hogy a pékbe kerül bele az egyenletbe?
Hát,szerintem ezt már párszor megcáfoltam,de ha nem akarod meghallani,nem is fogod.Pont.Minden más is messziről tudna jönni - nulla közös logisztikai áthallással a leendő cuccokkal.
Naszóval mégegyszer.NEM szeretném a Mbombe 8 rendszeresitését.De felhasználnám némely megoldását a szerintem nekünk ideális Patria XP-hez.
Mbombe 6nak már tudnék helyet találni,de inkább a Patria XA220 6x6 igényeinkre szabott változatait használnám.
A tornyok nem Paramuth gyártmányok.Eddig a protok orosz tornyokat kaptak,illetve török tornyokat fejlesztenek hozzájuk.És azokat a tornyokat rá lehet rakni a Pátria XP-re is.Ahogy pl az arabok rátették a Pátria XP testre a BMP-3 tornyot,és elnevezték Enigmának.
De Rabdan néven ugyanezt megcsinálták török alvázon
De ami azt illeti,a törökök meg a licencgyártot AIFV-jükre rakták rá a BMP-3 tornyot
És van lehetőség különben a Mbombe 8 alvázra is tenni,ha valakinek ez lenne a vágy.http://www.paramountgroup.com/media/1348/paramount-mbombe-8-no-turret.pdf
Hogy mi az előnye,ha a saját járműveknek erősebb,meg messzebb ható fegyverzete van mint az ellennek,szerintem elég könnyen belátható.