MBRL - Multi-Barrel Rocket Launcher (Törökország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest

A Roketsan TRLG-230 fejlett irányított rakéta (Törökország. 2020).​

A török Roketsan vállalat 2020 augusztusában számolt be a TRLG-230 precíziós irányítású rakéta sikeres tesztjéről. A közzétett videó bemutatja a TRLG-230 előkészítését, a szállító- és kilövő konténerek telepítését a Bora harcjármű-komplexumra, a célba juttatást és a találatot...

 TRLG-230 (1)

 TRLG-230 (2)

A TRLG-230-at földi mozgó és álló célpontok megsemmisítésére tervezték. A rakéta kalibere 230 mm, hatótávolsága 70 km. A röppálya végén a rakéta félig aktív célkövetése a célpontra a róla visszavert lézersugárzás alapján történik. A célpont megvilágítására pilóta nélküli légi jármű vagy földi lézeres kijelölőeszköz használható. A Bayraktar TB2 UAV-t használták a tesztek során. A harcjármű platformjaként az orosz KAMAZ-63501-t használták.

- https://missilery.info/

Az ankarai székhelyű Rocketsan, Törökország legnagyobb fegyvergyártója és védelmi vállalkozója nyilatkozatot tett közzé a 2020-as TRLG-230-as irányított rakétájának a tavaly őszi karabahi harcok során történő alkalmazásáról. A nyilatkozatot Murat Ikindzhi, a Roketsan vezérigazgatója az IDEF-2021 nemzetközi védelmi ipari kiállítás előestéjén tartott tájékoztatóján tette.

 TRLG-230 (3)

https://www.roketsan.com.tr/

Murat Ikindzsi először beszélt a TRLG-230-as irányított rakétáról is: "A karabahi háború alatt voltak bizonyos nehézségek. A 230 mm-es rakétáink GPS-rendszerektől és koordinátáktól függtek. Ezért tovább fejlesztettük őket, a rakétát lézerrel irányítjuk. A rakétákat az azerbajdzsáni hadsereg sikeresen tesztelte a harcok során".

 TRLG-230 (4)

https://www.roketsan.com.tr/

 TRLG-230 (5)

https://www.roketsan.com.tr/

A rakéta hatótávolsága 70 km. A termék fő jellemzője, ahogy a török vezérigazgató is kiemelte, a lézeres irányítási funkció, amellyel a célt pl a Bayraktar TB2 UAV a rakéta indítása után is meg tudja világítani.

Forrás: https://haqqin.az/
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
TRG 300 TIGER Banglades számára

4gxut0q.png
k25rzgu.png

ltmooy3.png
SSB Prof. Dr. İsmail Demir: "Our high-precision TRLG missile with a range of 150 km and using a laser seeker at the terminal stage is ready for service"

Úgy gondolom, hogy a TRG 300 sorozat elérte a 150 km-es hatótávolságot, és lézerkereső érzékelővel fejlesztették ki a pontos löket érdekében a terminál szakaszban, mint például a TRLG 230.

Ads%C4%B1zfsdgfdsgds.png


 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 772
15 741
113
A török miniszter megjegyzésén felbuzdulva legyen topikja ennek a rendszernek is, illetve a Roketsan által gyártott tüzérségi rakétáknak.

Az MBRL ismertetője

Technical Specifications​

Diameter122 mm, 230 mm,
300 mm ve 610 mm
Range10 - 280 km
Number of Tubes2 x 20 TR-122, TRB-122,
TRG-122, TRLG-122,
2 x 6 TRG-230, TRLG-230,
2 x 2 TRG-300,
1 x KHAN
Salvo Interval0,5 ~ 15 sn
Vehicle6x6 OR 8x8
Tactical Wheeled Vehicle
AimingAutomatic Manual [Back-Up]
Stabilization4 Hydraulic Legs
Navigation SystemINS + GPS

@Vlad Várjuk majd az infóidat :)

A KHAN rakétával 280 km-re is el lehet lőni :)
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 772
15 741
113
@Terminator Nem mondod, hogy sikerült úgy megcsinálnom az MBRL topikot, hogy már volt? :eek:
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de átnéztem a tüzérségi topikokat, de valahogy elkerülte a figyelmemet. Bocsi :)
 
 • Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 815
113
@Terminator Nem mondod, hogy sikerült úgy megcsinálnom az MBRL topikot, hogy már volt? :eek:
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de átnéztem a tüzérségi topikokat, de valahogy elkerülte a figyelmemet. Bocsi :)
Nem volt ilyen topik. De ha már lett, akkor áthelyeztem ide minden ezzel kapcsolatos dolgot a Rakétatüzérség topikból, hogy egy helyen legyen.
 
 • Imádom
Reactions: Bubu bocs