McDonell Douglas/Boeing F-15 Eagle

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
16 933
24 586
113
F-15QA kényszerleszállás, a pilóták katapultáltak. Egyik kórházban
Crew Ejects From Qatari F-15QA Fighter While On The Ground At Airport Near St. Louis


Pilots Eject From F-15QA At MidAmerica St. Louis Airport
 

fonak9

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
4 076
7 232
113
Teljesen mindegy is. Ugyanis engem nem is az olyan messzire vezető, teoretikus-filozófikus összevetések ámítanak el, hogy háború esetén mi lett volna ha.
Én ott megállnék, hogy a nyolcvanas évek “álmos” hétfőtől-péntekig kiképzési üzemnapjainak magyar realitását jelentő MiG-21bisz, netán MiG-23MF gépeihez, technológiájához képest, mondjuk Bitburgban ilyen F-15C gépek garmadája tolta a repüzemet.
A pilótáik ott fenn, magasan abban a buborék kabinban, két jókora F100-as turbofan(!) hajtóművel, nyolc rakéta lehetőségével, olyan radarral, ami a 21-eshez képest egy csoda, olyan módokon repülhettek, ami idehaza szinte istenkísértésnek számított volna.
Hatalmas sárkány, mindenféle olyan rendszerek, melyekhez hasonló nálunk nem is volt.

10 évvel korábban meg F-4E-k voltak Németországban, nekünk meg MiG-21F-13 és PF - talán MF is már, és az Őrjárat az égen c. filmsorozat volt a menő (abban még MiG-15bisz és MiG-19PM is látható). Az sem volt kisebb különbség.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
8 641
26 871
113

A report from Military.com has confirmed that the mishap, which occurred on landing, involved crew from the U.S. Air Force and Navy.

Szerintem a pilóta úgy volt a Navy embere, hogy a Boeing egyik berepülőpilótájaként valószínű a US Navy-től jött a Super Hornet program miatt és mellesleg van típusa az F-15-ösre is, hogy azt is be tudja repülni.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed