1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MEADS

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Hpasp által indítva @ 2019. január 29..

 1. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

 2. wankel

  wankel Well-Known Member

 3. Anti

  Anti Well-Known Member

  Legalább tudjuk nálunk mi nem lesz :D
   
  fip7 likes this.
 4. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

 5. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  MEADS Battle Manager


  MEADS Launcher


  MEADS Multifunction Fire Control Radar


  MEADS Surveillance Radar


  MEADS CMR (PAC3)
   
  tonyo, wolfram, fishbed and 4 others like this.
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez a cucc full európai?
   
 8. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

 9. megazez

  megazez Well-Known Member

  Nem, amcsi-német-olasz
   
  gacsat likes this.
 10. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  MEADS tűzvezető kabin

  [​IMG]
   
  Masztiff, anonim999, wolfram and 4 others like this.
 11. arcas

  arcas Well-Known Member

  Egyébként az ilyen és a korábbi Nasams-os képekből a monitorokon ábrázolt térképekből nem látszik valami a szakavatott szemeknek?...feld. távok, ind. ablakok, paraméterek, HMZ, stb.?
   
 12. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  No itt már kellően kényelmesnek tűnnek a székek is. :D

  (Amúgy nekem ez a legszimpibb rendszer a számunkra szóba jöhetőek közül.)
   
  Masztiff, Hegylakó and zsolti like this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekem egy hajszálnyival az ASTER szimpatikusabb ha a technokrata énem kérdezik(hiába a SZAR kétfokozatú rakéta by Hasps :p), s már Fade is megmondta hogy ez is meg a patriot is egy csúcs high end rendszer(igaza volt ebben), de ez egy verseny, s amikor még úgy volt, hogy ennek a nagy 30-as rakétája 20-30 milla, a Patriot meg "CSAK" 4-8 m/db, hogy adják olcsóbban és jó ez is!
  Aztán kiderült hogy az ASTER 30 nagyobb rakéta is inkább csak 2-3 millió, s az új patriotok meg ennek a többszörösébe kerülnek(hmmm. jó drága az egyfokozatúság :D?), azóta nem nyilatkozik senki semmit...

  Hozzáteszem zárásként, mivel szerintem is most már kéne vennünk valami drágát az USA-tól, csak hogy rend legyen a lelkekben odaát, meg jó szövetségesek legyünk, így alles zusammen a favoritom ha az ASTER 15/30 kombó a SAMP/T vel kiesik, nekem is a MEADS. Ha eltekintünk tőle hogy a PAC-3 as részéhez a rakéta szemtelenül drága, egy kiváló és marha jól skálázott, szuper képességű rendszer, amitől több nekünk egyszerűen nem kellhet!

  Ja, és a székek is ergonomikusak :p.
   
  fip7 and Hegylakó like this.
 14. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Nem is tudom, nekem az Aster 30 így első ránézésre elég borzasztó azzal a rákókányoltnak tűnő második fokozattal. Aztán lehet, hogy valójában szupi kis cucc, brutál képességekkel, de ezt nem mostanában fogjuk megtudni. Sőt, az lenne a legjobb, ha élesben soha nem is kéne megismernünk egyik rendszer valós képességeit sem. Ez persze vonatkozik a MEADS-re is (ugye az amik sem akarják kiadni még a németeknek sem a PAC-3 MSE rakéta pontos képességeit), de a PAC-3 nekem sokkal esztétikusabb (ez persze pont semmit nem jelent).
  Az ár meg a "fene tudja-kategória". Ezek ugye nem fix áras termékek, hanem a vásárló ország számára jelentős részben politikailag vannak árazva. És persze a pontos és részletes képességekbeli különbségeket, amik szintén indokolhatnak akár jelentős árkülönbséget is, sem tudhatjuk.
  Igazából akár Aster, akár MEADS, én bármelyikkel elégedett lennék. De a MEADS akkor is jobban tetszik. :D
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekem ami eddig rendelkezésre állt adat/információ az árról és a képességekről, úgy tűnik hogy az ASTER család kb. egy jól skálázott rendszer egy kisebb és nagyobb rakétával, ami biztos hogy olcsóbbá teszi a használatát mint ha csak patriotot használ valaki, a mellé kell egy kisebb rakéta, ahogy a MEADS-ban ott is van az IRIS-T SL erre a célra.

  Nekem is mindegy, mindkettő kiváló rendszer, nekünk bőven elég hosszú távra.
  Azért azt viszont kihangsúlyoznám, hogy az ASTER 15/30 igen jól skálázott, és bár az IRIS-T SL vs ASTER 15 árakról nem tudom hogy aránylanak egymáshoz, az eddig látott infók szerint az Aster30 vs Pac3 árakról el lehet azt mondani hogy a valóban képlékeny árazás mellett is az utóbbi rakéta jóval drágább, s hiába gyanúsan többet is tud, költséghatékonysági szempontból nekünk a SAMP/T lenne a jobb eszköz.

  Az meg már csak nekem fontos, hogy a SAMP/T európai, tehát valahol a "hazai" piacot védenénk vele, HA még hiszünk/hisz egyáltalán valaki az EU-ban, akkor ez is számít(ana).
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása