1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[MEDIA] Izraeli Védelmi Erők

Diskurzus a(z) 'Képek & videók' témában - hiryu által indítva @ 2015. január 22..

 1. siedon

  siedon New Member

  Nem tudom, milyen partnerségi kapcsolatban vagyunk izraellel a folytonos .... kívül, de ha nem vagyunk szövetséges viszonyban a Btk, ezen része érdekes lehet az előbbi tájékoztatásodra:

  XIV. FEJEZET

  HÁBORÚS BŰNCSELEKMÉNYEK

  Tiltott toborzás

  146. § (1) Aki a Magyarország területén idegen fegyveres szervezetbe - szövetséges fegyveres erőn kívül - katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra toboroz, vagy ilyen szolgálatra vállalkozókat közvetít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az a magyar állampolgár, aki - szövetséges fegyveres erőn kívül - nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.
  (3) Ha a Magyarország területén idegen fegyveres szervezetbe katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra toborzott vagy ilyen szolgálatra közvetített személy a tizennyolcadik életévét nem töltötte be, a toborzó vagy közvetítő személy két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Egy szóval nem mondta,hogy legyél az IDF tagja....
   
 3. siedon

  siedon New Member

  Persze, jogos. Abban sem vagyok biztos, hogy nem vagyunk ilyen vagy olyan módon szerződés stb. alapján "szövetségesek". De sztem ezt itt nem kellene reklámozni, pont úgy, mint a francia idegenlégió toborzó plakátjait vagy egyéb meghívóit illetve az ukránok vagy a szakadárok felhívásait sem, arra, hogy milyen "lehetőségek" vannak, vagy hogy hogyan szolgálhatna ott valaki.
   
 4. hiryu

  hiryu New Member

  [​IMG]

  Zsákmányolt és átépített T-62-k egy partaszállási gyakorlaton. (izraelnek az 1980-as évek közepéig megvolt a külön partraszálló hadereje)
   
 5. hiryu

  hiryu New Member

 6. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member


  Miért ítélték később szükségtelennek?
   
 7. hiryu

  hiryu New Member

  1982 után nem találtak nekik helyet a hadműveleti tervekben. Libanon szétesett, Egyiptommal békét kötöttek
  Specforce partrajuttatáshoz túl nagyok voltak, komoly támadóerő kijuttatásához kicsik.
  Megjöttek a nehéz szállítóhelikopterek, etc..
  Kellett a pénz máshová.

  De pld ejtőernyőscsapatok hagyományos alaklmazásával sem számoltak jó időn keresztül, ha jól emléxem 15 évig nem volt alakulatszintű ejtőernyős ugrással egybekötött gyakorlat az ejtőernyősöknélk.
   
 8. hiryu

  hiryu New Member

  IGazából olyasmikre használták őket, egy két egység bepakol, elhajóztak Bewjrút fele, kipöfögtek a partra, összerúgták a port a PFSZ-el, szétlőtték amit találtak- különös tekintettel a baraáti szovjet néptől kapott sorozatvető indítóállásokra. aztán hazacuccoltak.
  https://books.google.hu/books?id=8iF30PpW4QoC&pg=PA276&lpg=PA276&dq=israel+landing+force&source=bl&ots=bVTRBvH-jI&sig=1PVL0oHpRxzWMviq2LvvHK6zab0&hl=hu&sa=X&ei=4k10Ve-AEYmssgHU9YCgDA&ved=0CFgQ6AEwCg#v=onepage&q=israel%20landing%20force&f=false
   
 9. hiryu

  hiryu New Member

  Hatnapos háború:
  kilőtt IS-3 a Sínain
  [​IMG]
   
 10. hiryu

  hiryu New Member

  [​IMG]

  Zsákmányolt Mi-8 as. A gép egyiptomi kommandót szállított bevetésre, de rosszul landolt és megsérült az orrfutó, 1973 október 16-án, Rash Sudar mellett. A pilóta kiszállt, hogy megvizsgálja a futóművet, ekkor érte halálos lövés. Az egyiptomi kommandó szanaszét futott. A zsákmányolt gépet az izraeliek egy hadifogoly egyiptomi pilóta segítségével átrepülték a Refidim légibázisra.
   
 11. hiryu

  hiryu New Member

  A "Királyi család":
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4655825,00.html
   
 12. hiryu

  hiryu New Member

 13. hiryu

  hiryu New Member

  Holnap van a Nemzetközi Falafel-nap!

  [​IMG]
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  9 éves gyerekeket néztek kommandósoknak az IDF-nél, és végezték ki őket. Most akkor vagy a mi pénzünkből vett fegyvereik és rendszereikkel nem képesek beazonosítani egy 25 kilós 110 centis gyereket, vagy szándékosan csinálták. De a lényeg (nem túl meglepően) hogy a vizsgálatuk szerint most sem történt bűncselekmény, vagyis Izraelben a gyerekgyilkosság nem bűn.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20150612-izrael-haditengereszet-hamasz.html
   
 15. hiryu

  hiryu New Member

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11200633_979296115426592_3383665072826352623_n.jpg?oh=1351d49d31afad9493b0bf9a61335a57&oe=55ED9825
   
 16. hiryu

  hiryu New Member

 17. hiryu

  hiryu New Member

 18. hiryu

  hiryu New Member

 19. mohacsan

  mohacsan Member

  Nagyon csodalkozom ,hogy az Origon ilyen cikket is írnak!
   
 20. czulu

  czulu Well-Known Member

Ezen oldal megosztása