Megnövelt teljesítményű lézert tesztelt a Rheinmetall

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

admin

New Member
2011. március 5.
15
0
1
A fórumcsere előtti kommentek:

tallking
Jó úton haladnak, a végén még hamarabb lesz hadrafogható légvédelmi fegyverük mint az amerikaiaknak. Az amcsiknál egyelőre csak tűzszerészeti lézerfegyver van szolgálatban, ha jól tudom.

-----

panoz
Hehe, érdemes lesz majd összevetni a korábbi cikkek hozzászólásait a mostanival. Belenéztem kicsit a régebbiekbe.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
17 664
11 034
113
Csak nekem tűnik úgy a képek alapján, hogy a 30kW-os 3 db 10kW-osból, a 20kW-os meg 2 db 10kW-osból áll össze?Akkor meg nincs az az 50kW-os lézer, amiről beszélnek, hanem  van a tavalyi 10kW-os, amiből legyártottak ötöt és egymás mellé tették őket.
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 355
1 104
113
Halló :)) a tavalyi a cikk szerint 2x5kW teljesítményű volt. Amúgy a halálcsillag nekem is beugrott, méghozzá olyan viszonylatban hogy nem lenne e egyszerűbb egy prizmán keresztül egyesíteni a sugarakat? Csak mert így elég komoly vezérlőrendszer kell hogy minden lőtávon pontosan tartsanak össze az "ágyúk".
 

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
Komoly  esőben vagy ködben nem oldják meg, mert nem lehet megoldani.  A lövedékes fegyverek még megmaradnak.  De azért komoly esőben vagy ködben az ellenséges infraképalkotó vagy egyéb optoelektronikai eszközök sem működnek.