Megnövelt teljesítményű lézert tesztelt a Rheinmetall

A fórumcsere előtti kommentek:

tallking
Jó úton haladnak, a végén még hamarabb lesz hadrafogható légvédelmi fegyverük mint az amerikaiaknak. Az amcsiknál egyelőre csak tűzszerészeti lézerfegyver van szolgálatban, ha jól tudom.

-----

panoz
Hehe, érdemes lesz majd összevetni a korábbi cikkek hozzászólásait a mostanival. Belenéztem kicsit a régebbiekbe.

Csak nekem tűnik úgy a képek alapján, hogy a 30kW-os 3 db 10kW-osból, a 20kW-os meg 2 db 10kW-osból áll össze?Akkor meg nincs az az 50kW-os lézer, amiről beszélnek, hanem  van a tavalyi 10kW-os, amiből legyártottak ötöt és egymás mellé tették őket.

Halló :)) a tavalyi a cikk szerint 2x5kW teljesítményű volt. Amúgy a halálcsillag nekem is beugrott, méghozzá olyan viszonylatban hogy nem lenne e egyszerűbb egy prizmán keresztül egyesíteni a sugarakat? Csak mert így elég komoly vezérlőrendszer kell hogy minden lőtávon pontosan tartsanak össze az "ágyúk".

Komoly  esőben vagy ködben nem oldják meg, mert nem lehet megoldani.  A lövedékes fegyverek még megmaradnak.  De azért komoly esőben vagy ködben az ellenséges infraképalkotó vagy egyéb optoelektronikai eszközök sem működnek.