Nagyon beégésszaga van ennek a "NAGGYON durva" leleplezésnek.
2 kérdésem van:
- hol szerepel a vizsgálati eredményben, hogy ukrán méz? Pláne, hogy hamisított kínai méz. Csak mert minden marhaság elhangzik, meg még egy ferdeszemű házi micsurin vegyészt is végignézhettünk, csakhát a labor nem adja meg a pontos származási országot.
Nem is értem, hogy a kínai vonal honnan jött elő. A labor nem azt nézi meg, hogy hol lépett be az EU-ba, hanem összetételt vizsgál. Gondolom, hogy vagy a bele került virágpollen alapján, esetleg a benne lévő méh DNS kapcsán. Így meg ugye a kínai terelés nettó fassság.
- honnan vette Toroczkai, hogy hamisított mézről van szó? Csak mert a sütőméz nem feltétlen hamisított.
Én annyit találtam róla, hogy ennek engedélyezett, hogy nagyobb legyen a víztartalma, mint 20%. Az kaptárból nyert méz max. 18% víztartalmú. Ez meg simán indokolható azzal, hogy gyerekeknek készült, így ha nem tudják gyorsan a szájukba folyatni, akkor megy a kukába. Ergo egy vízzel való hígitásnak praktikus okai lehetnek.
Biztosan lesz itt még pengeváltás...
Valahogy feldereng nekem Demeter Márta neve.