Nos, itt tartunk. Ez eddig mínusz 375 aktív MiG-29-es, a FlightGlobal számaihoz képest:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
El fog telni gyanúm szerint egy pár év, mire ki lehet majd sakkozgatni, hogy ezekből mennyi került Ukrajnába repülőképessé téve, vagy ehhez donorként felhasználva.Nos, itt tartunk. Ez eddig mínusz 375 aktív MiG-29-es, a FlightGlobal számaihoz képest:
Érdekes módon a szlovákok azután, hogy idén augusztus végén hivatalosan elbúcsúztatták a 29-eseiket, és a lengyelek a csehekkel karöltve ünnepélyesen átvették a légterük védelmét, még hetekig, vagy akár hónapokig is repülték még a 29-eseiket. Nem tudom, hogy még mindig aktívak-e a gépeik (valószínűleg nem), de szlovák fórumokon ősszel rendszeresen tűntek fel felvételek 29-esekről a levegőben.Nos, itt tartunk. Ez eddig mínusz 375 aktív MiG-29-es, a FlightGlobal számaihoz képest:
Szia,Érdekes módon a szlovákok azután, hogy idén augusztus végén hivatalosan elbúcsúztatták a 29-eseiket, és a lengyelek a csehekkel karöltve ünnepélyesen átvették a légterük védelmét, még hetekig, vagy akár hónapokig is repülték még a 29-eseiket.
Ma miközben fotózgattam egy Mi-17-est itt Újpesten és egy kvázi géppár C-17-est áthaladóban, láttam, ahogy egy Caslav-ból nekiindult cseh Gripen leszáll Szliácson.Érdekes módon a szlovákok azután, hogy idén augusztus végén hivatalosan elbúcsúztatták a 29-eseiket, és a lengyelek a csehekkel karöltve ünnepélyesen átvették a légterük védelmét, még hetekig, vagy akár hónapokig is repülték még a 29-eseiket. Nem tudom, hogy még mindig aktívak-e a gépeik (valószínűleg nem), de szlovák fórumokon ősszel rendszeresen tűntek fel felvételek 29-esekről a levegőben.
Valóban, de a leállításnál azt kommunikálták, hogy az üzemeltetési nehezségek mellett a másik fő érv a leállítás mellett az, hogy hamarosan átadják a gépeket Ukrajnának. Így nézve "nem szép dolog" kirepülni belőlük az üzemidőt, bár egyelőre még a gépeket sem adták át, és az valóban mindegy, hogy mennyi üzemidővel rendelkező gépeket nem adnak átSzia,
Hat, vegulis ha nem tudnak 3 mukodo gepet folyamatosan kiallitani, de idonkent van mukodo gepuk, akkor az a logikus, hogy a meg benne levo repidot kirepulik, de keszultseget mar nem tudnak adni.
Ma miközben fotózgattam egy Mi-17-est itt Újpesten és egy kvázi géppár C-17-est áthaladóban, láttam, ahogy egy Caslav-ból nekiindult cseh Gripen leszáll Szliácson.
Az adsb szerint most már a Gripenek őrzik ott a légteret.
Így nézve "nem szép dolog" kirepülni belőlük az üzemidőt,
Ez elvileg már a tényleges búcsúrepülés végén készült, kora ősszel:Érdekes módon a szlovákok azután, hogy idén augusztus végén hivatalosan elbúcsúztatták a 29-eseiket, és a lengyelek a csehekkel karöltve ünnepélyesen átvették a légterük védelmét, még hetekig, vagy akár hónapokig is repülték még a 29-eseiket. Nem tudom, hogy még mindig aktívak-e a gépeik (valószínűleg nem), de szlovák fórumokon ősszel rendszeresen tűntek fel felvételek 29-esekről a levegőben.
Israel’s Secretive MiG-29 Fulcrum Test Program...
Noha Izrael soha nem ismerte el a három MiG-29-es forrását, számos bizonyíték támasztja alá, hogy a Lengyel Légierőhöz tartoztak.
Eszerint összsen 6db.Hány Mig-29ese van Lengyelországnak?
![]()
Lengyelország kész átadni MiG–29-es vadászgépeit Ukrajnának
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalójaindex.hu
Hány Mig-29ese van Lengyelországnak?
![]()
Lengyelország kész átadni MiG–29-es vadászgépeit Ukrajnának
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalójaindex.hu
29 amiből 6 darab a kétüléses kiképző.Eszerint összsen 6db.
![]()
Polish Air Force - Wikipedia
en.wikipedia.org