Majd, ha nem "lepkefing" jelzővel dobálózol, akkor térjünk vissza erre.Na akkor.
1. Nincs figyú.
2. Nincs hangzatos lefejelem az asztalt.
3. Nincs személyeskedés.
Mellesleg ebben semmi személyeskedés nem volt ebben. Csak a te stílusodban válaszoltam...
Véleményed lehet, de az FM-ekbn szerencsére tények vannak...4. Nem terjesztek semmit. Véleményem azért talán lehet. Én már akkor foglalkoztam (hivatalból is) F-16 és más gépekkel, amikor még meg sem születtél. Sajnos akkor még elég korlátozottak voltak a lehetőségek hozzáférni. A lérak. berkein belül már akkor voltak szigorúan titkos könyvek, pl. többek között az Osiraki bevetésről, a vietnámi, koreai, közel-keleti légi háborúkról.
Az F-16A hatótávolsága még nagyobb, mert a gép könnyebb, kisebb állásszöggel repül végig.5. Nálam az un. "zizi"=elégtelen hatótávolság, akkor az attól 30-35% is lepkefing kategória. Ráadásul nem is F-16A típussal van számolva.
Továbbra is dobálózol a lepkefing hatótávval amikor FM alapján azt is megmutattam, hogy az F-15A gépek nem tudtak volna 2x2000 font bombával támadni úgy, ahogy az F-16A. Szóval akkor most kitalálod, hogy lepkefing hatótávja van az F-15-nek?
Korlátozott légiharc képesség? A no.1. dogfight teljesítménnyel? Keresem a kandi kamerát. Az megvan, hogy a szovjet frontvadászoknak a MiG-23 előtt nem volt? Így nézd a mércét... A BVR képesség hiánya önmagában nem volt döntő akkor. Főleg az ellen gépparkját nézve. Amúgy az F-15A is vadászbombázónak készült és a C változata is megkapta a teljes csomagját kicsit még javítva is az A-nak úgy, hogy soha nem használta ki az USAF az A-ét sem.6. Osirak: F-16 dedikáltan vadászbombázónak készült, korlátozott légiharc képességgel.
Tök jó, mert azt is megnéztük és azonos sebesség és teher esetén a LO-LO-LO hatósugara az F-16A és Szu-22-nek kvázi azonos. Úgy, hogy itt is laza 3 tonna eltérés van...Az ellen oldalon Szu-17, vagy Szu-24 lett volna bevetve, nem MiG-29.
A korábbi MiG-29-es exportváltozatok se kellettek kb. a kutyának se tömegesen a Szuhoj gépekhez képest. Ezen mit változtat a MiG-35 a Szu-30 és 35 megléte mellet...?Térjünk végre rá, hogy én mit is akartam kihozni eredetileg. MiG-35, közepes, multifunkciós vadászgép, tekintsük mint kategória. Van egy pár típusa ennek a kategóriának, amelyre beszerzést is írnak ki országok, tehát valós igényük van.
Akkor miért nem rendelt korábban 29-es? Az átvett algériai behazudott gépekkel is tessék-lássék repültek.Az un. nehéz súlyúak ebbe nem férnek bele. Erre a kategóriára van-e valós szüksége az orosz hadseregnek, (nem feltétlenül a MiG-35-re), bizonyos feladatok ellátására érdekében.