1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mikojan-Gurjevics MiG-31 "Foxhound"

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. migfun

  migfun Well-Known Member

 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ha ott a part kiadja a parancsot hogy"irany eszak" plane egy kis motivacios csomaggal. Aze a fold aki megmuveli. Akkor csak arra kell figyelni hogy ne menjen 100-200-300 millioval tobb kinai eszaknak mint amennyit terveztek.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szerencsére az oroszok pár perc alatt képesek pár száz millióval csökkenteni a kínai lakosságot így Oroszország területi integritását semmilyen veszély nem fenyegeti.
   
  fip7, hurci10, fishbed and 2 others like this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az összes Urálon túli zöldséget kínaiak termesztik. Az oroszok nem szerveznek, nem vállalkoznak, és nem dolgoznak.
   
  Roni likes this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Gyerekek sok az OFF. Tessék már átmenni a demográfiával és GDP-vel más topikba. A saját OFF is csak azért ment még ide, mert halványan érintette a MiG-31-et.
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hát eléggé eltért
  És ebbe vegyük bele a ( 140 db ?) szu-34-est igaz nem vadász de az is hasonló pénzbe kerül és üzemeltetés .
  Na meg ugye ott van a HH háború szülötte a Mig-31 amit még modernizálnak .

  De hála istennek kikopnak ezek a gépek 2030-ra Onnantól meg csak szu-57-es lesz meg új bombázó
   
 7. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ez akkor jatszana ha a masik fel nem lenne erre kepes. Kinanak 100-200 millios veszteseg elviselheto. ugyanez oroszorszagnak a veget jelentene. Nukival nem lovunk arra aki visszatud loni nukival. Csak a teljes megsemmisites lehetosege eseten.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az oroszok bárkit képesek megsemmisíteni annyi robbanófejük van.De ami fontosabb az az,hogy doktrinálisan elfogadott náluk bármilyen a területüket ért katonai támadásra nukleáris választ adni.
   
  borisz likes this.
 9. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Van az elmelet es van a gyakorlat dudi. Szerintem az oroszok miutan a kinaiak mar belaktak a sziberiai reszt vagy mondjuk mongolia "visszacsatolasanal" megprobaljak a hagyomanyos fegyverekkel lenyomni a kinaiakat. Valszeg nem fog menni. Ezutan a nuki jonne de nyerni nem nyernek vele az oroszok csak vesztenek mert az ellen visszalo. Ebbol a szempontbol igykiesik.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Beszélhetünk róla de ez az elrettentés ami megakadályozott minden jelentősebb konfliktust majd 70 évig és ez az elrettentő erő az ami még minimum ennyi ideig vagy mégtovább meg fog akadályozni jelentősebb konfliktusokat.
   
  Celebra likes this.
 11. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Kerdes: Ha nuki fegyverrel csapast mersz egy olyan orszagra amelyiknek szinten van nukija akkor mire alapozod hogy az nem fog visszaloni ? Vajon az oroszok visszalonenek ha oket megAtomozna kina?
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Rossz oldalról közelíted meg a dolgot.Van két ország nukleáris arzenállal.Ha megtámadja egyik a másikat hagyományos eszközökkel akkor addig nem fog előkerülni a nukleáris arzenál amíg az egyik fél nem kerül nyilvánvalóan vesztett helyzetbe.Amikor ez megtörténik akkor a vesztésre álló beveti a nukleáris eszközeit,de nem azért,hogy ne veszítsen hanem azért,hogy az ellenség se nyerjen.Ez Kínára meg Oroszországra lefordítva azt teszi,hogy amint a kínaiak döntő fölénybe kerülnek az oroszok szarrá atomozzák Kínát akik persze ezt viszonozzák de ez teljesen mind1 hisz mind1,hogy kicsit vesztesz vagy nagyon a lényeg az,hogy a kínaiaknak ne érje meg a győzelem.Márpedig az a győzelem nem éri meg aminek az eredménye fél Szibéria birtoklása meg egy teljesen elpusztított Kína.

  Ez az atomelrettentő erő lényege nem pedig az,hogy nyerj!
   
  fip7, szegcsab, fishbed and 3 others like this.
 13. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Éppen ezért nem is fognak nyiltan támadni a kinaiak sem.A hibrid háború nem orosz találmány,bár mostanában hozzájuk kötik.De ha hozzájuk kötik,hát megérik,hogy visszanyal a fagyi.Kiss Álmos Péternek van is egy irása a kinai változatrol,a Dél Kinai tengerrel kapcsolatban
   
 14. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  kiss álmos péter a hibrid hadviselés természetrajza
   
 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Lepesrol lepesre. Egyetertek. Azonban kinanak ez a folyamat surgeto lesz igy szerintem fel fog gyorsulni es nem is kicsit. De hagyjuk ezt itt mert a MIG-31 hez nem sok koze van.
   
  Celebra likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mindenki szaja nagy a bunyó kezdetéig a kocsmaban is...
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  70 éve nincs nagy bunyó...
   
  szegcsab and ghostface like this.
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Oroszországnak van jelenleg a világ legnagyobb és legmodernebb atomarzenálja. Ahogy Dudi írta, a doktrína része, hogy akár elsőnek vetnek be atomfegyvert, amennyiben az ország léte kerül veszélybe. Ezek után ki vállalja a kockázatot, hogy megtámadja? Kínának is kurvára óvatosnak kell lennie, mert Szibéria orosz föld. Betelepítheti kínaiakkal, megpróbálhat kirobbantani egy egy felkelést, vagy megpróbálhatja elcsatolni "csendes" módon, ha a központi vezetés ezt nem hagyja (mielőtt belém köt valaki, ez a központi vezetés lehet putyini, Szu 2.0, cári, stb). Egy szibériai lázongás, forradalom, bármi ugyanúgy belügy, mint ma Hong Kong. Ha valaki bele akar avatkozni, az Oroszországot támadja meg, innentől életbe lép az orosz doktrína, ami súlyosságtól függően fejti ki a hatását.

  @Roni
  A Szu-34, -30Szm, stb nem az ilyen helyzetekre kell elsősorban (ehhez Oroszország egyrészt gyenge, másrészt ez atomhatalmak elleni háborút jelent...), hanem regionális asszimetrikus konfliktusokban, mint pl volt Grúzia és ma Szíria. A Szu-34 hatótávolsága (és személyzet kímélő kényelme) is azért fontos, mert az oroszoknak nincs 5-10 hordozójuk, viszont az őket érintő lehetséges balhék nagy része "viszonylag" közel van. Ezek a gépek oda elegek, a keményebbek ellen jön a Szu-57 első vonalra. Nem a NATO F-35 ellen, hanem az exportált modern AAA légvédelem és esetleges korlátozott számú 4+ generációs vadászbombázók kiiktatására.
   
  fip7, szegcsab, fishbed and 3 others like this.
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Mindig elfelejti nagyon sok mindenki hogy oroszorszag foderacio.../szamtalan neppel.../
   
 20. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Ezért is írtam, hogy xy rezsim alatt. A lényeg a központi kormányzat. Oroszországon belül egyik fontosabb csoport sem akarja, hogy az ország széthulljon 20 kisebb részre. Aki ezt akarja, azt házon belül széttapossák, azon kívül meg atommal fenyegetik.
   
  szegcsab likes this.

Ezen oldal megosztása