1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mil Mi-24/-35 "Hind", "Superhind"

Diskurzus a(z) 'Szállító és egyéb vegyes feladatú helikopterek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Negan

  Negan Well-Known Member

  Harceljárásokkal lehet ellensúlyozni a technika hiányosságait-bizonyos mértékig.Szerb Mi35 a mi gépeinknél egy nagyságrenddel jobbak.Képes önálló eszakai harcra.Ha a képernyői harcászati helyzetképet is képesek megjeleniteni,az hatalmas előny.Ataka már nem a legjobb iptr,de nem főiránybol kivégzi akár a Leo2A7V-t is.Helyükben még rendelnék hozzá egy zsidó védelmi rendszert,és máris a környezetük legjobb harci helijét kapták.De jelenleg is csak a kifutóban lévó román Sokacok vannak hasonló szinten velük.
  Nincs kilőhetetlen hk,se lelőhetetlen heli.Semmilen szupermodern harceszköz nem biztositja a fölényt hozzáértő legénység és hadvezetés nélkül.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Kiveve ha egy nagysebessegu hadmuvelettel attorve az ellenseggyenge vedelmi vonalat olyan teruleteket sikerul elfoglalniuk ami altal az ellenseget a harc feladasra kenyszeritik. Pl a fovaros elerese lehet ilyen/.

  Masneven villamhaboru 2.0 ahol az attoressel nem az ellenseges csapatok megsemmisitese hanem akicsiny foldrajzi tavolsagok miatt a masik politikai gazdasagi rendszerenek megbenitasa a cel .
   
  silurusglanis, tonyo and zsolti like this.
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Nincsenek mobil radarjaink a KUB par osregiradarjan kivul. A telepitettek megaz elso napi celpontlistak tetejen vannak. A Roman Gepardok nem csak arra jok hogy kvazi lelojek azellenseges repuloket hanem hogy azokat a felderites altal folyamatosan fenyegetve korlatozzak. Raadasul sok van beloluk es MOBILAK. Nehez celpont de darabja kepes 15-20 km es koron belul a felderitesre azonositasra. Egy esetleges hadmuveletekben ezen Gepardok okoznak a legnagyobb problemat mert csak korszeru EW fedezete alatt lehetne behatolni a felderitesi teruletukre. Ha AEW&C gepetnem is engedhetunk meg magunknak de par/sok mobl radarra szuksegunk lenne. Uram bocsa Gepardokra nemi modernizacioval. Amugy azokat a Gepardokat nekunk ajanlottak fel elsonek tudtommal csak eppen nekunk nem kelett mert lancos.
   
 4. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Na na a Szír példát látva hány db harckocsi veszteség adódott a tapasztalatan legénység hülyesége miatt, il támogató erők által? A hk veszteségeinek legalább a fele ebből adódott össze. A török veszteségek szintúgy.
  A térségben hány ország rendelkezik modern manpadokkal? Nem a 80 as 90 es évek eleji szinvonalal?
  Más a szerbek biztosan azokkal a Mi-35 el nem más térségi országgal fognak háborúzgatni. Sokkal inkább egy lehetséges terrorista il kisebb déli határ menti konfliktusban fognak részt venni, mintsem tankokra fognak vadászgatni. Ha már sajnos arra kerülne a sor az már minimum egy térségi háborús konfliktus lenne. Amiben a kis orszagok csak szívhatnak. Il a rövidebet húzhatják.
   
 5. Negan

  Negan Well-Known Member

  Román haderő valójában nagyon is jol kiegyensúlyozott,legalábbis papiron.
  De maradjunk a szerbek lehetőségeinél.A Mistralokhoz is van pár közelfelderitő radarunk,és azért még az MN hagyatékábol is akad Kaszta meg P15.Viszont nagy szükségünk lenne olyan hadszintéri radarra,mint a csehek megrendelt ELTA lokátorai.De egyenlőre olyasmink nincs,csak a SzT-68as,ami hasonló kategória.
  De a lényeg,hogy összfegyvernemi harcban kell gondolkodni.A Mi35M nem magányos lovagként harcolna.A REH csapatok bemérik a csapatlégvédelem lokátorait,a messzehordó tüzérség meg semlegesiti őket,pl B-52 Nora lövegek közelségi gyújtós shrapnel gránátokkal.Északa a lokátortámogatás nélkül maradt Mistrálok már nem túl hatékonyak-bár azért nem is elhanyagolhatóak.De a FLIR toronnyal ellátott szerb helik éjjel viszonylag rejtetten és önállóan képesek célt keresni és megsemmisiteni,vagy felderiteni és átadni a tüzérségnek a céladatokat.Bár azért én a helyükben csak megrendelném az izraeliektöl a védelmi rendszer feljavitását.
   
  Luthero and zsolti like this.
 6. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ez igaz. ( kikepzes, tamogatas hianya) desajna mi nem rendelkezunk 1500 harckocsival az az mar 20- harckocsi elvesztese is dramaian csokkentene a kepessegeinket es ez a 20 harckocsi meg kikepzett es szemelyzet es megfelelo tamogatas melett iskonyen osszejon. Lasd ukran haboru ahol szinten nem keves harcjarmu kerult veszteseglistara kikepzes es tamogatas melett.
   
 7. tonyo

  tonyo Well-Known Member

 8. boki

  boki Well-Known Member

 9. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Furcsa. Olyan, mintha az illetőnek fogalma se lenne a gép kezeléséről.
  Nekem kicsit úgy fest így kívülről, hogy azokat a hibákat követi el, ami tipikusan egy helikopterrel az első felszállásoknál előjönnek, ha nincs normális kiképzés.
  A kollektív kar meghúzásával a gép "belépi" magát, miközben a földközelben a lenyomott légpárnán elkezd vándorolni a gép öntörvényűen, a pilóta meg próbálja a helyzetet lekövetni. Ezután örvénygyűrűbe kerül, kezd megülni, elindul hátrafelé, rombol mindenfele a földön.
   
  gacsat, fedett_mókus and fishbed like this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És erre ki adott engedélyt ennyire közel a közönséghez..? Még szerencse, hogy senkit nem csapott agyon...
   
  fedett_mókus likes this.
 11. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Eddig máshol még nem látott IR árnyékolás az egyiptomiak Mi-24-esein:

  [​IMG]
   
  fip7, misinator, Python and 5 others like this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Korábban az oroszokkal tárgyaltak a modernebb Mi-35M -ek beszerzéséről. Érdekes, hogy helyette minimum két Mi-24 -et szereztek be egy ismeretlen országtól.
   
  gacsat likes this.
 13. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  De ahogy a videót néztem, van nekik Mi-35M-jük is. Meg minden más is.
   
  fishbed and gacsat like this.
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Mi-35M nincs nekik.
   
 15. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Akkor nem jól láttam.
   
 16. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Egyelöre..... :)
   
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 18. Negan

  Negan Well-Known Member

 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Vagyunk itt páran akik azt mertük mondani ami ennek az írásnak a konlúziója és meg is kaptuk, hogy nem értünk hozzá meg amúgy is hülyék vagyunk mert jobb mint a semmi...
   
  rudi and alali77 like this.
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  Nem számit a harcértéke,csak a PR.Ez van.
   

Ezen oldal megosztása