1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MS-25 aknamentesítő hajó

Diskurzus a(z) 'Honvéd Folyami Flottilla' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Jeno

  Jeno Member

 2. ms07

  ms07 Well-Known Member

 3. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  A három aknamentesítő naszádunk. Középen az AM-22 Budapest, jobbra az AM-32 Dunaföldvár , balra az AM-31 Dunaújváros
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  emel, svajcibeka, fip7 and 3 others like this.
 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Flottilla...
  Sokan nem tartják hasznalhatonak a folyami egységeket a ami világba.
  De egy elképzelt szituációba amire persze esély csekély nagy haszna lenne a folyami ellatmany szállításának biztositasaba. Teszem azt egy kárpátalja megszakasa esetén a latorcan és a tiszán. Nem tényleges harcfeladatban való részvételre hanem folyami municio esetleg korhazhalyo kivédésére első osztályú lenne mármint nem az aknamentesito hajók hanem a fegyveres folyami egységek...

  De municio szállítás és sebesultellatas mellett én fantáziát látok meg úszó muhelyekbe is. Komplett szerelő és karbantartó hajókat lehetne kialakítani. Amik könnyen gyorsan attelepithetoek és gyorsan hasznalhatoak is. A municiolerakatok karbantarto bázisok igy is úgyis a fronttol távol vannak... nem azt mondom hogy csak ilyenek kellenek (tehát nem gond ha nincs folyam a front közelébe akkor megoldhatoak ezek a feladatok a hagyományos modon) de ahol van ott konnyen alkalmazhatoak lennének.) Tudom ez sok pénz és tudom nem valószínű hogy valaha is lessz ilyen. De én latok benne fantaziat.
   
  fishbed and Zed895 like this.
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kórházhajó? Amúgy hogy viszed át ezeket a Tiszára egy háborús időszakban? Mert Szerbia zárni fogja a határokat. Az úszó műhely miért mobil? Folyóhoz van kötve. Ez a három parádézni untig elég. A két vitorlás melléjük már felér egy kisebb flottával. Admirálist nem neveznek ki? Csak a hagyományok miatt.
   
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Cssz ek műhely hajok voltak. Elvileg direkt ilyen feladatra találtak ki őket.
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Egyébként aki érdeklődik a 2.vh s érdekességek iránt ajánlom figyelmébe a cssz 001 002 ott (a cssz rövidítés csapat szállító (mi um nek használtuk őket uszo muhely (az egyik nagy a másik kissebb javításokra lett alkalmassá teve) na de ami érdekes hogy meg a németek keszitettek őket anglia megszallasahoz. A hadrendbol kivonták őket a kétezres évek elején de a mai napig üzemelnek civilbe. Szerintem érdekes
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha valaki tud valami érdekeset a flottilarol az szerintem ebbe a topikba írhatja (hogy jelenleg a vizugynel dolgozok nagyon belebu.ultam. a folyami hajokba főleg hogy a napokba kezdődik az egyik karbantartása részemről.) Tehát minden ami folyami hajozas engem most nagyon érdekel és ha valaki tud valami jó kis iromány t vagy kutfobol tudást megkoszonnem.
   
 9. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  2? :eek:
  eddig csak a cssz-001-ről hallottam. az ma Viza néven Ráckevénél van kikötve. Létezett másik is?
   
  Szittya likes this.
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Az index Fórumon a Közlekedés rovatban van egy Hajók, ...... topik, az elég érdekes, és hozzáértő, tájékozott szakik is írnak oda, közölnek fotókat és híreket a hajózásról.
   
  Szittya likes this.
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Köszönöm az irányt beleasom magam
   
 12. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az egész flottila úgy ahogy van nem jó semmire. Mindössze egyetlen fegyvertelen műhelyhajóra lenne szükség, hogy adott esetben bombákat tudjanak kiemelni a tűzszerészek a Dunából. A meglévő három hajót eladnám, mert az alu hajótest még civilben hasznosítható más felépítménnyel, vagy leküldeném tengerre (tengeri járőrhajók ezek!) valamilyen EU vagy NATO misszióba, mondjuk majd LÍbia parjaihoz ha létrejön a menekülttábor ott!
   
 13. Zed895

  Zed895 Well-Known Member

  Biztos, hogy zarni fogja? A fidesz kormany ota rengeteget javult veluk a kapcsolatunk es ok amugyis azt csinaljak amit az oroszok mondanak nekik, es veluk is megertjuk egymast, ha akarjuk.
   
 14. Zed895

  Zed895 Well-Known Member

  Persze, csak egy hajo kell bombat kiemelni... ha azzal meg tortenik valami, akkor meg nem is kell tobbet bombakat kiemelni, ugye?o_O
   
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igazad van, úgy ahogy van ki kell vonni az összeset és valamilyen köztulajdonban levő dunai hajót ellátni megfelelő kisméretű daruval!
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez a jó viszonytól független. Háborúban nem résztvevő harmadik félkét (nem Nato ország) nem fog harcoló csapatokat átengedni a területén. Nem egy világvégi országról van szó hanem egy akár Szerbiával is szomszédi viszonyban álló országról. Nem beszélve róla hogy ez alapból minősített helyzetet jelent nekik hiszen egy szomszédos országban van fegyveres konfliktus.
   
 17. Spartan.asfv

  Spartan.asfv Well-Known Member

  Szerintem is van benne fantázia,de szerintem inkább ugy mint a Riverine Squadron az Usában.Igaz ott a különleges erőkhöz tartoznak ha jól tudom.
  Az általuk használt gyors,jol fegyverzett hajóik (pl a SOC-R) jól használhatóak lennének nálunk is.Békeidőben és háborúban egyaránt jó hasznát vennénk.Persze ettől függetlenül maradhatnának a jelenlegi hajóink is,a most is elvégzett feladatokra.
   
 18. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Ha már vannak hajók (sepciel nekem tetszenek) miért nem tesznek rá MISTRAL indítót?
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Engem is folyton ez bolygatott. Csak aztán szerintem az Unimog olcsóbb fenntartású, és mobilabb is, mert a naszád csak a Dunán korzózhat jó célpontként.
   
 20. ms07

  ms07 Well-Known Member

  A Mistral nem csak az Atlas indítóból áll. az MCP a parton követi vagy hogy? Amúgy lehetett volna Albi indítóval is BTRen, nem kellett...
   
  borisz likes this.

Ezen oldal megosztása