1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nagy Szavazó topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2019. május 21..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az SG.hu oldalon hosszú évek óta futó, de mára kis látogatottságú topikot itt is megfuttatom. Sajnos eszközeim korlátozottak, nem tudom minden héten a bannerban frissíteni az adott szavazást. Régen az SG.hu-n volt szavazógép és komolyabb arhívum, de ehhez sajnos nem értek, így marad az easypoll és a lenti formájú archívum.

  A bekerülő kérdések, helyeként viccesek és talán komolytalanok, de komolyabb témák is felbukkannak. Kérdésjavaslatok érkezhetnek a közönségtől is.

  Az utóbbi kb. két év kérdései és szavazások eredménye, Archívum.


  Az aktuálisan futó szavazás.
  http://www.easypolls.net/poll.html?p=5ce28815e4b0d3b476be28b9

  Jellemzően minden hétfőn kerül be új kérdés.
   
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Szóval itt visszakeresni nem lehet, csak a link alapján érhető el valami?
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, ott egy táblázat alapú archívum van, csak a HTKA fóruma az istennek sem engedi linkelni, bárhogy teszem be a linket.
   
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem engedi...
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. arcas

  arcas Well-Known Member

 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én még nem szavaztam.
   
 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Azt hittem már betoltad, akkor én voltam a második...
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen.
   
 13. Ha nem haragszol én erre válaszolok mert az újról azt sem tudom micsoda. :D
  Nekem 30 év alatt 40 vagy 41 munkahelyem volt(eddig). Nem számítva persze az iskolai szakmai gyakorlatokat.
  Nagyrészt forgácsolóként melóztam de voltam gépbeállító/mechanikai műszerész többféle gépsoron, kezeltem cnc vagy épp présgépeket, voltam szerelő a szomszéd kisváros téesz telepén, pakoltam kamiont, voltam eladó egy szexshopban(érdekes tapasztalat :D), újságot és szórólapot terítettem, írtam lemezkritikákat és még amire nem emlékszem. :)
  Mindig volt munkám, ha hivatalosan csak egy akkor otthon csináltam kovácsolt vas kapukat vagy fajátékokat. Most épp mellékesben kerti szerszámokat/kisgépeket javítok fel és adok tovább és telente vesszőseprűket fonok.
  Még mielőtt valaki felhördül hogy biztos egy lusta kókler vagyok; nem feltétlen, fiatalként ha 20 fillérrel többet adtak naponta már mentem is másik munkahelyre, de általában a pofám miatt kellett tovább állnom, mindig megmondom ha valami baromságot csinál a főnök vagy nem tetszik valami, szóval nehéz velem. :D De rúgtak már ki amiatt mert válogatott focimeccsre mentem inkább(Kisinyovba), vagy jobban érdekelt egy lengyel salakmotor verseny Krakkóban, hagytam ott céget annál a mondatnál hogy "el lehet menni", vagy "menjél csak, húszan várnak a helyedre" és egyszer amiatt is mert nem akartak kifizetni én meg behajtottam saját módszerekkel. :)
   
  blitzkrieg, Nemerson and Fennek like this.
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Másik vicc, amikor ugyanannál az asztalnál ülsz, ugyanazt csinálod, ugyanazoknak, ugyanannyiért, ugyanaz a főnököd, de már a 3ik cégnél dolgozol, mert közben okoskodik a HR, hogy milyen kölcsönzőn keresztül alkalmazzon. Akkor ez minek számít? :)
  Vagy amikor hasonló a szintu mint fönt, de nem a munkáltató változik, hanem a munkakör, úgy, hogy föntről leszólnak, hogy mostantól nem XX vagy, hanem YY és nem Józsi a főnököd, hanem Pista. Ez akkor mi? :)
  Szóval vadkapitalizmusban elég nehéz definiálni ezeket.
  Anno nekem is egyszer egy interjún mondták, hogy fiatal létemre nagyon sok munkahelyem volt. De hát 2 helyen dolgoztam....jaaa, hogy közben egy 4 hely 8 pozícióval?
  Na akkor vontam össze és egy nagyjáboli önéletrajzom van. Nem pontosak benne a munkáltatók, nem pontosak a munkakörök, de lefedi, hogy kinek mit csináltam.
  Így kevesebb a kérdés és jobban megértik.
   
  rejsz felügyelő and blitzkrieg like this.
 15. Nekem sincs percre pontosan leírkálva. Ha az "átvett másik fejvadász cég" című történeteket beleveszem akkor olyan 45-50 között van. Emellett én megfogadtam hogy 5 évente váltok akármi lesz, figyelembe véve a költözéseim meg hasonlókat csak egyszer léptem túl egy évvel a keretet.
   
  Rotten878 likes this.
 16. Rotten878

  Rotten878 Active Member

  Állítólag kb 5 évig tart amíg egy munkavállaló bele fog unni a a munkájába. Ez a statisztika, így kb az 5 éves váltási szisztéma pont beleillik ebbe. :)
   
 17. Szerintem ez melófüggő, volt amit egy év alatt megutáltam emiatt. Robotmeló. Amúgy apám mondogatta mindig hogy lássál ezt-azt, ne ragadj le egy helyen csak mert biztos munka. Asszem' sikerült. :D
   
  Rotten878 likes this.
 18. Rotten878

  Rotten878 Active Member

  Nekem ez az 5 év a mágikus szám, bár a mostani helyen túl fogom teljesíteni.
  És vannak akik egy helyen húzzák le az igát nyugdíjig...akár édesanyám, 40 évig egy munkahelyen. Elképzelni sem tudom :D
   
  antigonosz likes this.
 19. Nekem is volt néhány kolléga aki egész végig ugyanott melózott, 47-48 évet... Egyik öreg(Misi bácsi), friss házasként vagy 20 esztendősen egy üzemben dolgozott az asszonnyal, a szomszédban egy üvegajtóval arrébb meg ott volt az anyja. :D Valamiért jóval öregebbnek nézett ki mint amennyi volt. :D
  A Tungsramban volt olyan idős kollega akinek az apja és nagyapja is ott volt inaskorától, a nagyapja még szénszálas izzókat gyártott majd a világháborúban lokátoralkatrészeket is. Érdekes dolgok ezek, én megőrültem volna egy helyen az biztos, de respekt azoknak akik végig csinálták.
   
  Rotten878 likes this.

Ezen oldal megosztása