1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nagy Szavazó topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2019. május 21..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Gyerekek ezt nekem magyarázza már el valaki...

  • Kijelentik, hogy máj. elején tetőzés. Mi alapján? Cecília kb. 3+ hete azzal haknizik, hogy "tömeges megbetegedés kapuja". Aztán soha nem jön el. Khöm, csak nem fogalmuk sincs akkor, hogy mi is a helyzet valójában?

  • Majd ezzel párhuzamosan benyögik, hogy akkor máj. 4. érettségi megtartva. Aha. És pl. erről megkérdezték a tanárokat? Ja, hogy persze hogy nem. Pedig 1/3-uk 50+ feletti és nem egészséges = veszélyeztetett. Mi a búbánatos faszért nem lehet akkor 3 héttel későbbre tolni? Ez a szeptemberi felsőoktatást kezdést se befolyásolná, mert most azzal példálóznak... Az egyetemeknek szept. elejéig tolták ki a mostani félévet. Akkor miért is nem fér bele az érettségi eltolása az elhalasztás helyett...?

  • Majd benyögik, hogy aki betegnek érzi magát, az ne vegyen rész vagy aki ne mer, az ne menjen. Zseniális. Tehát akkor egyéni kockázatvállalás és szerencse alapján döntjük el, hogy ki érettségizzen....? Meg csak az, aki továbbtanul? Ez hány diszkrimináció egy helyen...?

  • Az is miféle eljárás, hogy most kiadják a diplomát nyelvvizsga hiánya esetén is? Nem esetleg akkor meghosszabbított határidő kéne és csá? Most akkor egy szűk rétegek felmentenek azon követelmények teljesítése alól, amit mindenki másnak meg kellett tennie...?

  • Ezzel úgy rúgják oldalba korlátozásokat, hogy ennyi erővel felesleges volt a szigorítás. Mert ez még így is több tízezer fiatal és tanár összecsődítése. Így kb. a semmiért döntötték be a gazdaság egy részét. Ugyanúgy végig fog söpörni így a végén a járvány... Mert a diákok és tanárok = sok család és egy részük tömegezni fog --->ennyit a social distancingról...


  • Miért is kell kirúgni azt a sok ember az EÜ ellátó rendszeréből és miért kell a sok ágy? Ennyi ágyat akarnak felszabadítani, mint 8-szor nagyobb országban. Minek? Hova..? Most akkor vagy hazudnak arról, hogy mennyi a valós eset, vagy hülyék és számolni sem tudnak vagy a szakembereket leszarják. Vagy akkor be kéne ismeri, hogy nem tesztelnek eleget és lövésük nincs arról, hogy mi a helyzet.

   Mert a cselekedetek egy részén az látszik, hogy úúúúúúúúúúúúúúriiiiiiiiiisten, itt a világvége....
   ...de azért az érettségit tartsuk meg, még, ha visszavágva is.

  És folytathatnám a sort. Kabaré.

  Közben adják elő itt az erős vezető képét meg próbálták az irániakra rákenni az egészet, hogy persze most is a migrik... Akik amúgy diákok...

  Áh. A NER összes baromsága kulminálódni látszik.
   
  szuvorov, fishbed, hendrick and 4 others like this.
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ezt tuti ebbe a topikba akartad...?

  btw ha kulminálódó baromságokról akarsz még hallani mondok én hasonló szlovák példákat is - tudom az Titeket közv. nem érintenek, de olykor übereli a fenti magyar példákat.
  Töketlenkedésből sehol sincs hiány, ha NER ha nem NER. Hidd el. A valóság az, hogy senki nem tud semmit. Főleg azt nem, hogy ilyen esetben mit kell csinálni.
   
  svajcibeka and fip7 like this.
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Most ez a szavazás témája...
   
 4. Robur

  Robur Well-Known Member

  Na, akkor "elmondom". Egyes vélemények szerint, azért lett "előrehozva" májusra a tetőzés, mert júniusban a legó Duce újra akarja indítani a gazdaságot, ha törik ha szakad. Mivel pénzt nem áldozott a gazdaság megmentésére és már látszik, hogy ha ez így folyik tovább, akkor durva padlózás lesz, lesz ami lesz alapon restart. Persze aratni fog a kaszás, de hát ugye valamit valamiért. Ez persze csak spekula, de azért az érdekes, hogy, hogy lehet az, hogy néhány nappal korábban még nyárra ígérték a csúcsot és most hirtelen május 3. Egyáltalán, hogy lehet egy adott napra előre tudni? Persze, hogy tényleg így lesz-e, arra azt tudom mondani mint a vak: majd meglátjuk.
   
 5. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem éppen. Az eü dolgozók nem kis részének van másodállása is, ami a járvány miatt le lett tiltva, vagyis egyből hiány lett dolgozókból.
  Szerintem Ovi csak annyit mondott, hogy harmadikára kész lesznek a felkészüléssel, vagyis amikor tetőzik majd a járvány, akkor lesz elég eszköz és ember. Ez harmadikán vagy utána bármikor lehet. Nézd csak meg a garfikonokat. Jól látszik, hogy egyszer már eltolódott a tetőzés... (Khmm...!)
  Ez nem a megbetegedések mennyiségére utal, hanem a megfertőződés random szóródására. Ilyenkor már nem visszakövethető, hogy ki kitől kapta el a betegséget. A karantén ekkor is visszafogja a betegszámot. Komolyabb robbanásra nem kell számítani, de már nem tudja összekötni a betegeket a kontaktkutatás. Mindezt többször is elmondták.
  Elég sok a kérdőjel, nyilván. Ez egy új vírus és egy új helyzet.
  Mégis mit segítene, ha 2-3 héttel eltolnák? Be kell tartani a szabályokat és akkor nem lesz baj. Vagy ez, vagy nem lesz érettségi.
  Nyilván. A nyugdíj közeli betegeskedő tanároknak most nem kell dolgozni. Így van ez az eü-ben is.
  Miért ne lehetne? Eddig szinte minden komolyabb változás előtt két-három nappal belebegtették a témát. Nem ezen a kis időn múlik. Felmérik ők is az igényeket és a reakciókat. Tudod, demokráciában élünk, nem diktatúrában.
  Aki beteg az így járt. Lesznek akik emiatt nem tudnak majd idén érettségizni. Ilyen eddig is volt. Most egy kicsit több lesz.
  A legtöbb diploma esetén ez csak egy külön követelmény, de nem volt része a szakmai anyagnak. Pl. egy jogász, egy orvos vagy egy mezőgazdász alig használja a nyelvvizsgáját, akkor meg minek? Most belefér egy kis könnyítés mindenki életébe.
  A görbe kilapítása egyébként is kérdéses, mert aszerint is tarolni fog a járvány, csak a legsúlyosabb esetek kapnak egy esélyt a lélegeztetőgépen. Meg kell tanulni mindenkinek kezelnie ezt az új helyzetet. Nem lehet elvenni a fiataloktól sem az érettségi lehetőségét és élményét... Nem könnyű döntés sehogy sem.
  Kérdezd meg az olaszokat!
  Ráadásul sok korona gyanús beteget kell izolálni, ha lehet akkor külön kórtermekbe, legalább addig, amíg meg nem jön egy negatív teszt. Sajnos a kórtermek 4, 6 vagy több ágyasak, vagyis az előszűrés aránytalanul sok helyet követel.
  Hidd el, tudnak számolni, de még egy-két nyugdíjas otthon és borul az egész.
  Biztos van nekik is sok kérdésük, de azért ennyire nem rossz a helyzet. A független-objektív médiát olvasva persze ez soha nem fog kiderülni.
  Az. Horror.
  Az iráni diákok sárosak voltak. Örüljenek, hogy ennyivel megúszták. (Kurvára nem kéne azokat a faszkalapokat védeni, akik magyar eü-sökre támadtak.)
  A migrizés sem fog lekerülni a napirendről amíg aktualitását nem veszti.
  Nerezni lehet, de ha ballibantnak neveznek bárkit is, akkor az meg zavar? Kettős mérce? :rolleyes:
   
  arcas, aquarell, Kurfürst and 4 others like this.
 6. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  3 héttel eltolni érettségit aztán tényleg semmi értelme nem lenne. Talán 3 hónappal igen. Addigra talán tényleg túl leszünk a tetőzésen. Annál tovább viszont nincs értelme.
   
 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Koreában ettől nagyobb esetszámnál is sikerült nagyrészt kontaktkutatni és eredményes is volt......nem mellesleg sorban buktak le, hogy ki kivel dugott :D Lesz pár válóper.
   
  molnibalage likes this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Most akkor tetőzik a járvány vagy sem? Járvány tetőzéskor érettségit tartani...? Elmentek otthonról?
  Ha meg tényleg azt gondolják, hogy innentől csökkenő esetszám lesz, akkor ha eltolnák 2-3-4 héttel, akkor a kockázat kisebb lenne. Egy így nettó marhaság, összevissza csinálnak mindent.

  Nem. Pontosan ez a baj vele. Cirka 25 éve mindenkinek kell. Nekik most nem kell, majd megint kell mindenkinek. Ez hol könnyítés MINDENKI életében? Megáll az ész...

  És 3-4 héttel később kisebb élmény lenne...?

  Most akkor döntsük már el, mert az eddigi számok alapján ennek töredékére sincs szükség, ha igazak...

  Ja persze. És az a lány, aki az ítélete szerint akkor balhézott, amikor más papírok szerint meg ott sem volt?
  Nem változott semmi, egy ilyen balhé után még valamelyik öltönyös fasz is benyögte, hogy ők hozták be. Semmit nem változott a tempó....

  ÖÖöö ? Mi...?
  Én senkit nem ballibantoztam le, ellenben a NER a kormány által kreált valami. Szóval ez ügyben fordulj a kormányhoz, ne hozzám. Egyikkel sem.
   
  fishbed and alali77 like this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Marhaság, de most nincs jó döntés, csak rossz és még rosszabb. Máshol már az iskolák újraindításán dolgoznak.
  Időben el lehetne tolni az érettségit, de egyrészt a járvány tetőzése is eltolódhat, illetve ennyi idő alatt egyébként sem csökken le annyira az új fertőzöttek száma, hogy az változtatna a helyzeten. Szinte mindegy, hogy napi 120 vagy 30 beteg kerül elő, a veszély fennáll. Ha betartják a távolságtartás és a fertőtlenítés szabályait, akkor talán nem lesz baj. Muszáj valamekkora kockázatot vállalni.
  Elnézést, rosszul fogalmaztam. Valami könnyítést számtalan csoport kap. Van aki adóelengedést, van aki fizetés kiegészítést, van ahova ételt szállítanak, stb, stb. A nyelvvizsga elengedése is egy apró segítség most azoknak, akik egyébként csak a tudásuk alatti munkára jelentkezhetnének.
  Ja, és ha komolyabb munkákat végezhetnek, az jó mindenkinek. Ismerek olyan embert akinek két eü állás mellett csúszott a diploma a nyelvvizsga miatt. Jövő hónaptól már komolyabb munkákat végezhet. Win-win ez is.
  Oké, egy nyelvszakosnál vagy egy külkeresnél furcsa lenne, de az ilyenek kevesen lehetnek.
   
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  A tetőzés után ott is hetek kellettek mire meg tudták fogni. Reméljük itt is valami hasonló lesz. Ha lecsökken az esetszám akkor majd újra pöröghet a kontaktkutatás. A minap a Mandin volt egy hallgató esete, akinél már nem találtak kontaktot, hanem valószínűleg a tömegközlekedés alatt szedte össze. Ahogy kifutnak az ilyen esetek, újra lehet nyomozósdit játszani, sok újság örömére, mert kell a személyes sztori a drámához... :rolleyes:
   
 11. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Senki, de senki sem mondja, írja, hogy a Törzs, illetve a kormány hiba nélkül dolgozik. De egy dolog a hibás, esetleg rossz döntés és más dolog keresztbe tenni az intézkedéseknek. Bármelyiknek! A Kormányt demokratikusan választották meg. A helyzet úgy hozta, hogy az ő kormányzásuk alatt jött ez a járvány, ami miatt van a zárvány. (Nem hagyhattam ki :) ) Kutya kötelessége lenne mindenkinek beállni és tenni a dolgát. És nem keresztbe! Ha ennek vége, akkor a parlamentben le lehet boxolni.... A választásokon úgyis ítél a nép..
   
  aquarell and csibeszke like this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  arcas, arbalest and BiancoGasto like this.
 13. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Ebből azt szűröm le, hogy azonnal kezdjenek el a kedves fórumtársak gyereket gyártani! Kell a magyar!!:D:hadonaszos::D:hadonaszos:
   
  arcas likes this.
 14. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  én meg azt hogy gyerek nélkül jobban ráér az ember molnibalage szavazásaival bíbelődni :D
   
 15. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Én meg azt szűröm le, hogy a HTKA hozzászólók 3/4-e gyerek.
  :D
   
  arcas, fip7, fishbed and 4 others like this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 18. Galthran

  Galthran Well-Known Member

 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  fishbed and arbalest like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  arbalest likes this.

Ezen oldal megosztása