1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Northrop Grumman B-21 / LRS-B

Diskurzus a(z) 'Stratégiai/taktikai bombázó repülőgépek' témában - AIM-120 által indítva @ 2013. január 13..

 1. blaze

  blaze Active Member

  Nem vagyok eltévedve. Mert az F-22 és az F-35 simán elintézi az ellenség légierejét és a légvédelmét. Utána meg lehet küldeni a B-3-ast.

  </blockquote>

  Ugyanott tartunk, akkor meg értelmetlen új gépet fejleszteni. Ha semmi olyat nem tud, ami nagyságrendekkel különbözik az előzőtől, akkor inkább gyártsanak még B-2est. Fölösleges eszméletlen mennyiségű pénzt beleölni egy olyan fejlesztésbe aminek a végén nem igazán kapunk semmi újat. Amit én írtam, azt lenne értelme fejleszteni.

  Egyébként ha nem emelik a támogatást drasztikusan akkor egy nagy semmi lesz az egészből.
   
 2. laiki

  laiki Well-Known Member

  Nem vagyok eltévedve. Mert az F-22 és az F-35 simán elintézi az ellenség légierejét és a légvédelmét. Utána meg lehet küldeni a B-3-ast.

  </blockquote>

  Már a B-2 is nukleáris első csapásmérő gépnek lett tervezve. Az volt a feladat hogy észrevétlenül berepüljön a Szovjetunió/Oroszország/Kína fölé két radar közt a kisebb felderítési távolságát felhasználva. Az ország belsejében kerülje el az ismert radarokat és azokat a helyeket ahova radar telepítése valószínűsíthető. Közelítse meg rakéta/robotrepülő indítási távolságra a célt. Várakozzon. Majd egy előre meghatározott időpontban minden gép úgy lője ki a fegyvereit, hogy azok mindegyike egy 5-10 perces időtartamon belül érjen célba. Annyi időn belül, amennyi az oroszoknak a rakéták elindítására kell.

  Szóba sem kerülhet semmiféle vadászgépes légierő elsöprés, mert akkor az oroszok már rég elindították a saját nukleáris csapásukat, mire a B-2 színre lépne.

  Ezen kívül Oroszország és Kína is rendkívül nagy méretű és távol is van az F-22 és F-35 reptereitől. Az amcsi vadászgépek az ország nagy részére egy feltöltéssel el sem jutnak. A légierő és a légvédelem teljes megsemmisítéséig pedig utántöltő gépeket beküldeni butaság lenne.

  Azt is megnézném, hogy meg tudnák-e egyáltalán bármennyi idő alatt semmisíteni az orosz, vagy a kínai légierőt és légvédelmet az amcsi gépek. De ha meg tudják, akkor meg minek a lopakodó szuper bombázó?

  Ha eleve csak komoly légierővel és légvédelemmel nem rendelkező, vagy már elsöpört légierejű és légvédelmű országra támadnak, akkor teljesen felesleges új lopakodó bombázót fejleszteni. A B-52 is vígan végrehajtja a feladatot. Néhány száz km-es mélységben pedig az F-15/16/18 is.

  Sajnos ezek a lopakodó bombázók arra valók, hogy eszement őrültek atomháborút robbantsanak ki vele. Nem tisztogat előttük senki, nincs vadászkíséretük és oda mennek, ahová az F-22/35 el sem jut. Minden másra a hagyományos bombázók gépek, vagy a lopakodó taktikai gépek elegendőek. Jó drága játékszerek különleges feladatra. Pont ezért nem építettek többet a B-2-ből.
   
 3. laiki

  laiki Well-Known Member

  Szerinted ki a fene ellen készül egy ilyen szuper bombázó? Albánia ellen?
   
 4. formosa

  formosa New Member

  "értelmetlen új gépet fejleszteni." - Egyetértünk!
  Mondjuk maradnak a B-52-esek újabb 50 évre /a B-1B-vel és a B-2-vel együtt/. A kínaiak eddig sem terveztek stratégiai bombázót. Csak az amik whiskey-, és az oroszok vodkagőzös álmai szülnek ilyen híreket.
   
 5. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Világ többi része ellen meg tök felesleges egy ilyen specifikus gép. ahogy a többiek is írták a B1,B52 is bőven elég. B2 meg még mindig túlzás ahogy írod két nagy hatalmat leszámítva F-22 és F-35 ténylegesen képes a légi fölényre. De akkor már olcsóbb nagyszámú F-16 és F-15 bombázni !
   
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  +1
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Ha nem lenne a cikk, szinte fel sem tűnne, hogy ez nem a B-2. Ezek most újra fel akarják találni a kereket és építeni új B-2-eseket?
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ebben mi a meglepő...? A C-130J, és a legújabb CH-47 legújabb tagja is az elődra hajaz, az azóta eltelt technológiai változtatásokkal. Pedig az egyik 50+ a másik 60+.

  Egyszerűen, ha szubszonikus stealth SB kell, akkor ez jön ki. Főleg, ha olcsón kell. Tudnak reszelni rajta apróságokat, de ez van. Az F-35 vétel helyett a politikusok nem azt mondták, hogy fejleszennek ki egy olcsó 4++ gépet, hanem F-16 korszerűsítés, mert a sárkány lényegében majdnem 0 órás lesz és a hajtómű is megúítható. A difi annyi, hogy az F-16C esetén meglevő flottát akarják megőrizni. A B-X-nél nincs mit megőrizni, így marad az új gép gyártása.

  Az oroszok is újra gyártják a terv szerint majd a Tu-160-ast. Külsőra gyak. a régi gép lesz, a belseje elektronikában más. Ez sem különbözik sokban. Én pontosan erre számítottam, mert máshogy nem lehet olcsó. A másik fele meg az, hogy pont arról szól a történet, hogy nem kell feltalálni újra a kereket. Egy jobb és olcsóbb kerék kell. Számtalanszor mondtam már, hogy a B-2 a hh után overkill volt. Nuki bombázó nem kellett, a JDAM-mal vált használható nem nuki géppé. A bibi az, hogy az eltelt időszak alatt a mennyiség kevés lett a célok növekvő számához és védettségéhez képest. A 20 gépes flottából gyak. 10 gépes támadóerőt lehet kiállítani. Ha tényleg nagyon oda akarsz csapni valakinek, akkor ez kevés. Mármint USAF szemmel nézve.

  Tehát lényegében egy fejlettebb és jobban üzemeltethető B-2 kell. Kapaszkodj meg, a Super Hornet is kb. ezt tűzte ki célul.

  Tehát igazából nem értem a nagy meglepetést. Erre lehetett számítani...
   
  formosa1 and Nagy Csaba like this.
 9. panoz

  panoz Well-Known Member

  Feleslegesnek érzem, annak fényében hogy a B-2-nek sincs ellenfele a világban, de úgy hogy pilóta nélkül is bevethető, látok létjogosultságot a B-21-nek.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A B-2-ből egyszerűen kevés van. Ha 20 célpontot akarsz egyszerre támadni, azt 10 géppel nem tudod...
   
 11. magic

  magic New Member

  Nagyon régen volt valami hír a B2 burkolatával kapcsolatban. Arra emlékszem, hogy a szerelők vízzel locsolták a gépeket a híradóban. Így akarták bizonyítani, hogy nem jön le a lopakodó burkolat. Valószínűleg prioritás lesz a lopakodó képesség karbantartási igényének csökkentése a fejlesztés alatt.

  Ha a B21et felszerelik hajók elleni rakétákkal az tovább emelné a harcértékét és esetleg a darabszámot. Például 10 B21 már elronthatná egy kötelék napját. Pláne ha a rakéták is lopakodnak.
   
 12. amanitin

  amanitin Member

  Ez az új gép mit tud majd, amit nem lehet a B2-be belerakni? Vagy annak megsemmisítették már a gyártósorát?
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kiváncsi leszek ha elkészül, a darabárára. Gondolom közelíteni fog egy hadihajóhoz kb...
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Ez a B-21 számomra egy továbbfejlesztett B-2 -nek tűnik, így kinézet alapján.
   
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Azt hiszem 500 millió USD-nél nem lehet magasabb. Ha sikerül, akkor egy B-2-es árából négy ilyen fog kijönni :D
   
 16. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  1500 / 500 = 4 ? Remélem nem könyvelő vagy :)
   
 17. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem 2 milliárd volt darabja? Egyébként pénztáros is vagyok :D
   
 18. formosa

  formosa New Member

  A darabár benne van a cikkben. Ránézésre szerintem is 1 továbbfejlesztett B-2-nek tűnik, így nem a nulláról kell kezdeni. De szükség lesz 1 gyártósorra, új beszállítókra, valamint olyan, közel 30 éve még nem létező anyagokra és technológiákra is, mellyel olcsóbbá tehetik a gyártást.
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Arra befizetek, hogy továbbfejlesztett B-2, amit még meg is kell tervezni, legyártani, berepülni, és olcsóbb lesz a darabára, mint ami helyett kifejlesztik, meg többet is fog nála tudni. Aha... Max ha 3000 db-ot akarnak gyártani belőle, akkor.
   
 20. formosa

  formosa New Member

  A 21db B-2 höz képest a 100db már előrelépés, de még kevés a költségek lefaragásához. Tehát szükség lesz új /lehetőleg olcsóbb/ anyagokra és technológiákra.
  Valamint szükség lesz republikánus győzelemre is. Mert őket könnyebben lehet orosz vagy kínai veszéllyel ijesztgetni, tehát rábólintanának 1 drágább darabárra is. :DDD
   

Ezen oldal megosztása