RQ-4 Global Hawk / Eurohawk / IFC-4 / MQ-4C Triton (Northrop Grumman, USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
552
1 246
93
@gacsat:

 

A bejelentés még a múlt héten (május 15-én) történt meg, de mivel a szerkesztőség minden tagja dolgozik/tanul főállásban (pl én a munka + szakdolgozat mellett az elmúlt 5 hétben átlag napi 4órát aludtam) és csak hobbiból csináljuk az oldalt a szabadidőnkben (már ha van), így engedtessék meg az, hogy egy-egy hírrel elcsúszunk, vagy esetleg elkerüli a figyelmünket...

 

És ha május 15-én hozták meg a döntést, akkor nehezen olvashatta az uraság két hete...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Befelegzett a EuroHawk projektnek?
Nem szemrehányásképp mondtam, csak azért, mert ott írtak az okokról is. Nem figyeltem nagyon, de valami olyasmi volt, hogy több fődarabot is át kellett volna tervezni, ha európai papírt akartak volna hozzá.
 

Yeti

New Member
2010. április 26.
26
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Befelegzett a EuroHawk projektnek?
Szerintem remek cikk, és nagyon köszönjük a tevékenységeteket, én félórás frissítéssel bújom a htka.hu-t és a radarfigyelőt.

Nem lenne baj, ha Németország végre önállóan (vagy EU együttműködés keretében) fejlesztene hasonló kategóriás UAV-ot.

Y
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Phoenix said

A bejelentés még a múlt héten (május 15-én) történt meg, ...

 
És ha május 15-én hozták meg a döntést, akkor nehezen olvashatta az uraság két hete...
Ahoz képest május 14.-én a kuruc.infó lehozott egy cikket erről, kicsit fennebb be is linketltem
sf-laugh.gif
Na de nem akkora baj ennek a projektnek a leállása, legalább fejleszt Európa házon belül is ütős cuccokat, vagy több erőforrás jut az európai x-47b-re emlékeztető drón projektjére.
 

therob

Active Member
2012. december 26.
923
248
43
Elővehetné az EADS a Talarion-t, arra átteszik a felszereléseket és kész
sf-laugh.gif
 Kár volt leállítani a fejlesztését.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Végrehajtotta szűzfelszállását az MQ-4C Triton
ha már UAV


Addig nem rendelhető el dróncsapás, amíg "csaknem bizonyossággal" meg nem állapítható, hogy annak nem lesznek polgári áldozatai – ezt mondta csütörtökön Barack Obama amerikai elnök a washingtoni Nemzeti Védelmi Egyetemen.

Obama nem sokkal a felszólalása előtt jóváhagyta a terrorelhárításra vonatkozó új elnöki irányelveket, amelyek egyebek között leszögezik, hogy az Egyesült Államok akkor nem alkalmaz halált okozó erőt, ha a terrorizmussal gyanúsított személyek elfogása lehetséges.

Az új útmutatás szerint ezentúl amerikai részről csakis akkor alkalmaznak megsemmisítő csapást, ha amerikaiak elleni támadást kell megakadályozni, de azt is kizárólag akkor, ha az elfogás nem megvalósítható és a veszély elhárításának nincs egyéb ésszerű alternatívája.

tényleg, elnököm, te kinek az oldalán állsz?
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Jozan, udvozlendo dontes.

A Tritonok tudjak a tavoli megkozelitesi utvonalakat ellenorizni amihez a jarorozesi idejeuk pontosan megfelelo, mig a Poseidonok adjak a kapuorseget es mar ezek fegyverzettel is elvannak latva.

.
 

therob

Active Member
2012. december 26.
923
248
43
A hír végén kis elírás van General Dynamics helyett General Atomics a gyártója az MQ-9-nek
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Újabb Global Hawk-ok települnek át Japánba:

http://www.wantchinatimes.com/news-subclass-cnt.aspx?cid=1101&MainCatID=11&id=20131005000060
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Na, itt egy bazi nagy NG pilótaless repülőgép:
http://kuruc.info/r/6/122506/
 
M

molnibalage

Guest
Az igen. A B-52H távolsági rekordja azért még él 1962-ből és a tankolálos repülés is.

• August 1994: Operation Global Power 94-7, sees two Barksdale B-52Hs fly non-stop around-the- world bombing mission. The mission covered 20,062 miles in 47 hours and 12 minutes, setting a new B-52 endurance record, with five air refuelings.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Az apjuk futyijet azt !

Milyen egyenlosegrol beszelnek ezek mikor kulon noi egyseget szerveznek es segguk ala teszik az ilyen PR projectet ?