Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet, tényleg nem a Velával összefüggésben mértek, de különben így olvastam. Azoktól, akik csinálták. Lehet a nem is létezett Negev sivatagi robbantások mintái voltak.Nem kis ellentmondás van a fenti két kommentedben…!
- az első arról szól hogy állítólag a Viola eseménynél a PLUTÓNIUM izotóp aránya megegyezett az USA reaktorokban előállított plutónium arányaival
- a második arról szól hogy állítólag elloptak 200 kg magasan dúsított URÁNIUMOT. (de nem...erről majd lejjebb)
Gondolom nem kell elkezdeni magyarázni hogy elég fontos különbség van a két anyag között...
Először a plutóniumról: kérlek magyarázd meg mi szüksége lett volna Izraelnek 1979 Szeptember 22.-én USA plutóniumra amikor a már 1967-ben is volt nekik pár kiló saját gyártású a már működő dimonai reaktorból? Az általam linkelt tanulmány szerint a dimonai plutónium termelés már 1965-ben megindult és 1979-ben Izraelnek már 200 bombára elegendő saját plutóniuma volt...
Végül az ellopott uránról ezt mondja a tanulmány:
"In 1965, the U.S. government accused Dr. Zalman Shapiro, the corporation president, of “losing” 200 pounds of highly enriched uranium. Although investigated by the Atomic Energy Commission, the Central Intelligence Agency, the Federal Bureau of Investigation, and other government agencies and inquiring reporters, no answers were available in what was termed the Apollo Affair.[29] Many remain convinced that the Israelis received 200 pounds of enriched uranium sometime before 1965.[30] One source links Rafi Eitan, an Israeli Mossad agent and later the handler of spy Jonathan Pollard, with NUMEC.[31] In the 1990s when the NUMEC plant was disassembled, the Nuclear Regulatory Commission found over 100 kilograms of plutonium in the structural components of the contaminated plant, casting doubt on 200 pounds going to Israel.[32]"
Magyarán az üzem készlet nyilvántartásaiban akkora kupleráj volt hogy az üzem szétszerelésénél - csak úgy - találtak még 100 kg (!!) plutóniumot.
Amikor az Izraeliek atomhoz jutottak (60-as évek közepe) épp a vad katolikus, ír felmenőkkel bíró J.F. Kennedy volt az elnök, akiről sok mindent el lehet mondani, de hogy az Izraelieket hittestvéreinek tekintette volna azt azért nem.A lényeg, hogy az elnök és a látszólagos US vezetők háta mögött juttattak atombomba alapanyagot a hittestvéreiknek.
Elolvastam a Turner-naplók című, legendás széljobbos szamizdatot, és az a benyomásom támadt, hogy az a könyv az egyik oka annak, hogy sokan túlélhetőnek gondolnak egy globális nukleáris háborút. Van ugyanis a könyvben egy príma rakétás adok-kapok is, amelynek során az USA és a SzU kölcsönösen kitáraznak egymásra -- de a szerző nagyvonalúan nem foglalkozik ennek a szerteágazó hatásaival, sőt: a kölcsönös csapás után pár évvel már működő társadalmat képzel a "nem szennyezett" területeken. 1975-ös a könyv. Ennyire nem voltak képben az emberek akkoriban?
Nem ismerem, de nettó kretén lehetett a szerző.Elolvastam a Turner-naplók című, legendás széljobbos szamizdatot, és az a benyomásom támadt, hogy az a könyv az egyik oka annak, hogy sokan túlélhetőnek gondolnak egy globális nukleáris háborút. Van ugyanis a könyvben egy príma rakétás adok-kapok is, amelynek során az USA és a SzU kölcsönösen kitáraznak egymásra -- de a szerző nagyvonalúan nem foglalkozik ennek a szerteágazó hatásaival, sőt: a kölcsönös csapás után pár évvel már működő társadalmat képzel a "nem szennyezett" területeken. 1975-ös a könyv. Ennyire nem voltak képben az emberek akkoriban?
Szerintem ők voltak képben.Elolvastam a Turner-naplók című, legendás széljobbos szamizdatot, és az a benyomásom támadt, hogy az a könyv az egyik oka annak, hogy sokan túlélhetőnek gondolnak egy globális nukleáris háborút. Van ugyanis a könyvben egy príma rakétás adok-kapok is, amelynek során az USA és a SzU kölcsönösen kitáraznak egymásra -- de a szerző nagyvonalúan nem foglalkozik ennek a szerteágazó hatásaival, sőt: a kölcsönös csapás után pár évvel már működő társadalmat képzel a "nem szennyezett" területeken. 1975-ös a könyv. Ennyire nem voltak képben az emberek akkoriban?
Mondom az elnök háta mögött.Amikor az Izraeliek atomhoz jutottak (60-as évek közepe) épp a vad katolikus, ír felmenőkkel bíró J.F. Kennedy volt az elnök, akiről sok mindent el lehet mondani, de hogy az Izraelieket hittestvéreinek tekintette volna azt azért nem.
Nem ismerem, de nettó kretén lehetett a szerző.
Nos, ezért is kérdeztelek benneteket, mert itt több a hozzáértő.Szerintem ők voltak képben.
Dehogy voltak. Lövésük sem volt. Linkeltem már.Szerintem ők voltak képben.
Azóta volt két "ÓRIÁSI" nukleáris katasztrófa, oszt nem történt semmi. Tán csak hogy Csernobil környékén a harcsák ismét megnőhetnek a normális méretükre. Előtte volt vagy hatszáz atomkisérlet. Tehát csak a tényleges rombolást kell figyelembe venni. Az évi siránkozást Hirosímában meg a ground zeron tertják.Nos, ezért is kérdeztelek benneteket, mert itt több a hozzáértő.
Nem tűnik úgy, mintha a könyv szerzője utánaszámolt volna bárminek is, mert nem a nuki a fő téma, bár a konfliktus "megoldásában" az a kulcs. Felteszem, hogy a '75-ben általánosan elfogadott álláspontra épít.
Maga a mű egy fajháborús, szamizdat-disztópia, bár a pokitikai terror lélektana szempontjából érdekesebb. Ha ragaszkodunk a kategóriákhoz, akkor mai közfogalmaink szerint súlyosan náci. Mindenesetre a Szu teljes csapást kap (mindent, ami van), az USA nagyvárosai korlátozott ellencsapást szenvednek el (mindent, ami indítható marad), plusz a lázadók maguk is kisebb tölteteket robbantanak az USA nagyvárosaiban. Ja, és porig legyakják Izraelt a könyvben, és az Uráltól keletre minden sivatag lesz egy kombinált bio-nuki csapástól. Nekem nem tűnik bolygószinten túlelhetőnek mindez.
Volt egy frászt óriási.Azóta volt két "ÓRIÁSI" nukleáris katasztrófa, oszt nem történt semmi. Tán csak hogy Csernobil környékén a harcsák ismét megnőhetnek a normális méretükre. Előtte volt vagy hatszáz atomkisérlet. Tehát csak a tényleges rombolást kell figyelembe venni. Az évi siránkozást Hirosímában meg a ground zeron tertják.
Jobb híjján ide teszem be szerintem ez egy érdekes történet:
https://index.hu/tudomany/til/2020/..._atomrobbantast_majd_vietnamba_ment_harcolni/
Jut eszembe.....Atombombás sorozatodat összefésülnéd egy pdf-be,ha szépen kérünk reá?A VSz számításai szerint, egy 10kt-s csapás után:
750m-en belül harcképtelenné válik a harckocsi személyzete
350m-en belül harcképtelenné a harckocsi maga
biztonsági távolság a saját harckocsizók részére 1.9km
Szépen igazolja a számítást ezt a fenti történet, ahol 460m távolságban a harckocsi üzemképes maradt, viszont harcérték (optika, antennák) nélkül.
Jut eszembe.....Atombombás sorozatodat összefésülnéd egy pdf-be,ha szépen kérünk reá?
Ó,én kiegyezem az elkészült teljes sorozat leendő pdf változatával is....Nem, mivel a sorozat jó egynegyede, a 4. generációs töltetekről szóló rész még hátravan, csak mivel ez még elméletibb mint az első 3 generáció, így nem álltam még neki lefordítani magyarra.