Örülök, hogy mérnök vagy, én is mérnök vagyok, de mérnökből is sokféle van. Van, aki szervizel, van, aki üzemletet, van, aki gyárt, van, aki tervez. Ezen felül vannak azok, akik folyamatokat mérnökölnek meg és azok is, akik analíziseket végeznek. És végül, de nem utolsósorban azok, akik koncepciókat alakítanak ki.Mernok vagyok, nem fantazialok. A mukodesi alapelv kb hiten alapszik.
Pct nuki bomba filleres es mukodik
Érdemes néha elhagyni a szakbarbár metódust és kilépni kicsit a saját árnyékunkból. Látni, hogy sokszor nem árt, ha előbb van egy alapvetés, ami legtöbbször egy tapasztalati-ismereti úton ötlik fel, amihez utólag épül fel a teljes működési elv.
Sokszor ahhoz nagyobb ész kell, hogy elinduljon egy újabb gondolat, mintsem "jó mérnökként" a már lefektetett kristálytiszta alapelvek mentén elvégezni a bolondbiztos favágómunkát.
Én nem azt állítottam, hogy szenttül hiszek a működési elvében, bármennyire is szeretnéd dehonesztálni a szerepemet, csak annyit vetettem fel, vajon működhet-e?
Erre többektől jöttek különféle válaszok, mások az oktalanságot firtatták és van ugye, aki azt hajtogatja, hogy nem érti.
A minap parázs vitába keveredtem az iroda kantinjában, kávészünetben, hogy vajon volt-e Holraszállás, vagy sem. Mérnökökkel. Én vázoltam a műszaki alapokat, amiért meg kellett, hogy történjen, míg az ellenvélemény hitéleti kérdéssé vált, mondván, csak az terjeszti, hogy megtörtént, aki ott volt, más nem volt ott, magyarán: ki látta? - klasszikus ellenérvek hangzottak el. Na meg abba kapaszkodtak, hogy 50 év alatt gyanús, hogy egyszer se ismétlődött meg. Ezek voltak a Holdraszállás megtörténtét tagadó vélemények.
És akkor bejött egy kollega, kérdezte: "Mi, ja, hogy Holdraszállás? Az egy faszság!"
Ennyi, ez volt az ő "releváns" hozzászólása.
Szóval amikor felvázolok egy hosszabb agymenést valamiről ezen a tudományos fórumon, akkor jobb szeretem, ha nem csapjuk le a dolgot annyival, hogy "ez egy faszság". Tiszteljük már meg egymást legalább egy azonos terjedelmű ellenvéleménnyel. Próbáljuk már meg kifejteni a gondolatainkat és ne azt hozzuk fel tudományos érvként, hogy mérnökök vagyunk, vagy épp utcaseprők.
Ha kérhetem.