Nukleáris fegyverek elmélete és története

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Kísérleti atomrobbantások 1945-2008

WZus1QpFcCA.jpg

FlpRDupPDdk.jpg

1NBB32aZYsM.jpg
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
RDS-3, 1951-ben robbantották fel a levegőben-380m magasan.

Aki netán elsőre nem udná megfelelő kontextusba helyezni a látottakat, annak mondom, hogy a felvillanáskor a tűzgömb közepe a lakihegyi adótorony (szigetszentmiklósi, szigethalmi, halásztelki és csepeli olvasóink előnyben) plusz kb 70m, vagy másképp, a solti rádióadó torony plusz 90m. Ami egy parlamentnyi magasság még pluszban. Így már látható, hogy mekkora is volt ez a robbanás.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Nagyon érdekes felvétel. Először látni, hogy egy vízfelszín feletti robbantásnál az egész felhő mintegy "dolga végeztével" szépen felemelkedik a felszínről, megszűnik a kapcsolata vele.
A másik pedig 2:27-től a három drónná átalakított B-17-es, ami berepült a felhőbe mintát venni.


Nekem úgy tűnik, hogy a felhő kezdeti vöröses színe a légkörből, a hő hatására reakcióba lépett nitrogénből származó nitrogén-dioxidból eredhet.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Ha nem írod hogy B-17 simán madárnak nézem őket...De így legalább van egy kis támpont ,mekkora is ez a valami ténylegesen.
 
M

molnibalage

Guest
Ilyet nem láttam még. Három hullám? :O
13, 21 és 43 sec-nél.
Nem lehetséges hogy a partvonalról visszaverődött hullámok értek össze 43 secnél?
iu

A leírásban.

Wahoo blast the test conditions were met on May 16 1958 allowing for the nuclear device to be detonated. Within a second of detonation, a spray dome was created that reached a height of 840 feet (260 m) after seven seconds
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Az érdekelne, hogy a Szovjetunió végzett víz alatti nukleáris robbanási kísérletet és ha igen, akkor hol?