Nyílt Magyar UCAV fejlesztés

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Kb. Csak a difi az, hogy az elképzelt fejlesztés során ballassztal kellene helyettesíteni a beépített rendszerek tömegét, hogy a súlypont stimmeljen.
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
441
748
93
Bocsi ha rosszat fogok írni, csak próbálok megoldást keresni az aknák felderítésére, ember vesztés nélkül.
- Létezik már a mezőgazdaságban is használatos dron, azaz a permetező drónokra gondoltam. Nem permetezésre használnák, hanem talaj feletti fém keresésre.
jn6qpnb.png

- Ezek a drónok egy beállított talaj feletti magasságban (növényzet) s sávozásban tud repülni.
Azaz oda <-> vissza járkálva a beállított növényi magasságban leellenőrizhetné a terepet.

Na most ha a drón permetező száraira rátudunk pattintani, rögzíteni egy gyűrű fémérzékelőt s annak az érzékelési távolságát is be tudjuk állítani, akkor a drón feltudná deríteni az aknákat.
Azaz oda <-> vissza járkálva a beállított növényi magasságban leellenőrizhetné a terepet.
Így lelehetne ellenőrizni egy X területet, vagyis átjáró nyitáshoz meghatározni az elaknásított terület aknasűrűségét. S pontos képet lehetne kapni az aknák helyzetéről, (pld. éjszaka).
- Így csak az előretolt felderítőt kellene kiképezni a gép használatára, aki pontosan felderíti a csapatmozgáshoz szükséges terepet. A gépek kb. (10L azaz 10kg) permetlét vihetnek magukkal) Ezzel a súlyal lehetne játszani az érzékelő tekercs és a + akkumulátorokkal. Azért hogy minél tovább tudjon dolgozni a drón.

- Mivel az aknák nagy része vas, így talán fellehetne deríteni az aknák helyzetét.
Természetesen ennek a megoldásnak az a szükségessége hogy a tekercs érzékelje kb. 1m magasságból is a vasaknát. Esetleg el is működtesse, ha talál aknát, kiadjon egy jelet. (Nem értek az aknákhoz).
TJJFDx1.png


- Itt látható egy permetező drón, minden drón karra kellene egy szár mint a permetező szára. S erre a szárra lehetne az érzékelő tekercset felpattintani alulról hogy a gép alatt legyen a tekercs.
Így minél alacsonyabban lehessen a talajt ellenőrizni, ne legyen feltűnő a gép. Így a növényzet felett közvetlenül lehetne terepet ellenőrizni.
- Kinek mi a véleménye erről a megoldásról.